Letovanje na ostrvu Lezbos

Lezbos, poznato i kao Mitilini po svom glavnom gradu, nudi jedinstveno iskustvo koje se izdvaja od ostalih grčkih ostrva. Sa svojom bogatom istorijom, netaknutom prirodom i kulturnim bogatstvom, Lezbos je idealno odredište za one koji traže autentičan doživljaj Grčke.

Šta posetiti na Lezbosu

  • Petrified Forest: Posetite ovaj jedinstveni prirodni fenomen, jedan od najznačajnijih fosilizovanih šuma na svetu, zaštićen kao UNESCO svetska prirodna baština.
  • Mitilini: Istražite glavni grad ostrva sa svojim živopisnim trgovačkim ulicama, impozantnim zamkom i slikovitom lukom.
  • Plaže: Uživajte na plažama Eftalou i Anaxos, poznate po kristalno čistoj vodi i mirnom okruženju, idealne za relaksaciju i sunčanje.
  • Mesta sa termalnim vodama: Iskoristite lekovita svojstva termalnih izvora kojih na Lezbosu ima u izobilju, a najpoznatiji su u mestima Polichnitos i Eftalou.
  • Kulturna nasleđa: Posetite muzeje kao što su Muzej maslinovog ulja u Agia Paraskevi i Arheološki muzej u Mitiliniju, koji čuvaju bogatstvo kritske istorije i tradicije.

Lezbos je takođe poznat po svojim gastronomskim specijalitetima, uključujući svetski poznato maslinovo ulje, sardine iz Kalloni i izvrsna lokalna vina. Ne propustite tradicionalne slatkiše od maslina, koje nude jedinstveni ukus ovog regiona.

Ovo su samo neki razlozi i preporuke zašto da se opredelite za letovanje na ostrvu Lezbos.