Nassfeld • Austrija • zima 2020 •

Nassfeld jedno od najpoznatijih i najboljih austrijskih skijališta u ovoj regiji. Posebnost skijališta je da se jedan deo nalazi u Italiji, a drugi u Austriji. Mnogo sunca, blizina naše zemlje i odlične nove žičare.
 

Skijalište u Nassfeldu, koje se punim imenom zove Skiarena Nassfeld-Hermagor, nalazi se u blizini gradića Hermagor u regiji Koruška. Ovo je jedno od najpoznatijih i najboljih austrijskih skijališta u ovoj regiji.
 
Skijalište se otvara početkom decembra i sezona traje do sredine aprila. Nassfeld-Hermagor okružuju planine Gartnerkofel (2195 m), Rosskofel (2239 m) i Trogkofel (2280 m). Staze svih težina se rasprostiru od 610-2020 m, staze su dovoljno duge i pružaju vrlo ugodno skijanje za one koji vole brzinu i za one koji vole kratke zavoje. Staze su uglavnom crvene kategorije i vrlo su raznolike. Postoje dva snoubord parka, i jedan halfpajp za one koji žele da pokažu svoje umeće.

Ski centar
Nassfeld je poznat i po gondoli "Millennium Express" dugoj preko 6 km, koja skijaše za nekoliko minuta penje sa 600 m na 2000 m visine. Početna stanica ove gondole se nalazi u podnožju skijališta u mestu Tröpollach, 7 km udaljenom od mesta Hermagor. Sonnleitn 1380 i Sonnenalpe 1500 se nalaze na samom skijalištu.
Ukratko, pruža mnoge pogodnosti za različite zimske aktivnosti i rekreaciju. Šetnja po snežnim stazama odvući će vas od vreve svakodnevnog života.
 
Nadmorska visina: 610-2020 m
Skijalište Nassfeld/Hermagor: 110 km staza
Putni pravac: Beograd - Zagreb - Ljubljana - tunel Karavanke - Arnoldstein - Hermagor - Tröpollach/Nassfeld
Udaljenost: cca 690 km

telplava.png
Pozovite nas

Izdvajamo iz ponude Pogledaj sve hotele