Paros letovanje

Paros je grčko ostrvo u Egejskom moru, najpoznatije po svojim plažama i tradicionalnim selima. Parikia, glavni grad, je brodski transportni centar za područje Kiklada. Na severnoj obali ostrva Paros se nalazi plaža, gde prirodno smeštene stene formiraju predivne uvale. Ostrvo Paros je uglavnom posećeno tokom letnje sezone od juna do septembra.

Letovanje na Parosu

Paros je karakterističan po kućama koje su okrečene u belu boju, asfaltiranim ulicama i malim crkvama. Parikia i Nausa su najposećenija turistička sela, ali ništa manje nisu lepša sela u unutrašnjosti Parosa, kao što su Lefkes, Marpissa i Prodromos. Mnogi hoteli i smeštajni kapaciteti se nalaze oko ovih sela.

Ostrvo Paros uglavnom posećuje mlađa populacija, uvek raspoložena za zabavu i živopisnu atmosferu. U Parikii - glavnom gradu ostrva Paros, možete danonoćno uživati u kafićima, restoranima, barovima, noćnim klubovima… Paros je prepoznatljiv i po prelepim pejzažima kao i već pomenutim tradicionalnim selima koja su sagrađena ili na moru ili na planinskim padinama, podsećajući na prošlost.

Plaže na ostrvu Paros

Jedno od najtipičnijih ostrva Kiklada, Paros je poznat po tradicionalnoj arhitekturi, prelepim plažama i noćnom životu. Parikija i Nausa su glavna sela Parosa, gde se uglavnom održavaju aktivnosti, ali tu su i ostala primorska turistička naselja oko ostrva.

Paros ima neke od najlepših i najpopularnijih plaža na grčkim ostrvima.

Plaže Parosa su karakteristične zbog svoje kristalne vode i opuštajuće atmosfere, privlačeći mnogobrojne posetioce svako leto. Neke plaže u Parosu su organizovane i uređene sa primorskim hotelima, restoranima i barovima za plažu, dok su druge potpuno osamljene. Golden Beach i Nev Golden Beach su najpoznatije plaže na Parosu, idealne su za jedrenje na dasci. Druge lepe plaže u Parosu su Santa Maria, Kolimbithres i Parasporos.

Kako se nalazi u centru Kiklada, letovanje u Parosu može se kombinovati odmorom i na ostalim ostrvima, kao što su Antiparos ili Mikonos.

Sela na ostrvu Paros, ističu se zbog svoje tradicionalne atmosfere i kućama okrečene u belu boju, asfaltiranim ulicama i malim crkvama. Parikia i Nausa su najposećenija turistička sela, ali ništa manje nisu lepša sela u unutrašnjosti Parosa, kao što su Lefkes, Marpissa i Prodromos. Mnogi hoteli i smeštajni kapaciteti se nalaze oko ovih sela.

Ostrvo Paros uglavnom posećuje mlađa populacija, uvek raspoložena za zabavu i živopisnu atmosferu. U Parikii - glavnom gradu ostrva Paros, možete danonoćno uživati u kafićima, restoranima, barovima, noćnim klubovima...

Paros je prepoznatljiv i po prelepim pejzažima kao i već pomenutim tradicionalnim selima koja su sagrađena ili na moru ili na planinskim padinama, podsećajući na prošlost.