telplava.png
Pozovite nas

Krstarenje Nilom 23.10.2021.

20362-tour 20363-tour 20364-tour 20365-tour 20384-tour 20385-tour 20378-tour 20379-tour 20380-tour 20381-tour 20382-tour 20383-tour 20372-tour 20373-tour 20374-tour 20375-tour 20376-tour 20377-tour 20366-tour 20367-tour 20368-tour 20369-tour 20370-tour 20371-tour 20360-tour

Za zaljubljenike u Egipat i istoriju uopšte, krstarenje Nilom je savršena prilika da se istraže najznačajniji spomenici zemlje faraona. Nil svojim tokom spaja dva božanska grada Luksor i Asuan, otkrivajući putniku neke od najlepših hramova i faraonskih kompleksa grobnica. Poseban ugođaj su prizori koji se usput smenjuju od plodnih ravnica uz Nil, drvoredi palmi, živopisna sela čiji se stanovnici na felukama i dalje bave ribolovom kao nekada. Ovo putovanje vratiće vas nekoliko hiljada godina unazad svojom pričom o vladarima koji su iza sebe ostavili spomenike koji se i dalje smatraju Svetskim čudima.  

1. dan (subota) BEOGRAD – HURGADA Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla“ kod šaltera Filip Travela dva sata pre leta za Hurgadu. Direktan čarter let. Dolazak u Hurgadu nakon tri sata leta. Transfer do hotela u Hurgadi, smeštaj. Noćenje.
2. dan (nedelja) HURGADA Doručak. Slobodno vreme u hotel u Hurgadi.Noćenje.
3. dan (ponedeljak) HURGADA – LUKSOR Doručak. Transfer do Luksora (oko 240km). Po dolasku ukrcavanje na brod i smeštaj. Ručak. Poslepodne, obilazak istočne obale Luxora , hramova Karnak i Luksor. Karnak je najpoznatiji i površinski najveći hram na svetu. Predstavljao je mesto odakle se vladalo Egiptom punih dve hiljade godina, hram gde je nastao kult Boga Amona Ra, verski kult koji je trajao koliko danas postoji i Hrišćanstvo. Obilazak hrama Karnak obuhvata šetnju kroz vreme i istoriju dugu dve hiljade godina. Otvoreno dvorište, hipostilna dvorana, dva obeliska, svetilište, sveto jezero i statua Skarabeja, svetog insekta drevnog Egipta koje se često sreće kao simbol na mnogim spisima i zidinama hramova. U nastavaku obilazi se hram Luksor, na čijem ulazu se nalazi obelisk koji je iza sebe ostavio Ramzes II, jedan od najpoznatijih vladara Egipta. Povratak na brod i slobodno vreme za obilazak. Večera. Noćenje.
4. dan (utorak) LUKSOR – EDFU Doručak. Obilazak zapadne obale grada: Kolosi Memnona, dve statue koje predstavljaju simbolični ulaz na Zapadnu obalu Luxora. Dolina kraljeva, mesto gde su sahranjivani faraoni Novog carstva uz posetu najzanimljivijim trenutno otvorenim grobnicama faraona. Obilazak Zapadne obale Luxora zavrsavamo obilaskom pogrebnog hrama kraljice Hatšepsut, jedine dame koja je vladala Egiptom kao faraon. Ovo je jedan od najlepših hramova zbog svoje lokacije i monumentalnosti, a podeljen je u tri dela, od kojih se najbolje očuvani reljefi nalaze na srednjoj terasi kompleksa. Povratak na brod. Ručak. Plovidba do Edfua. Večera. Noćenje.
5. dan (sreda) EDFU – KOMOMBO – ASUAN Doručak. Obilazak hrama u Edfuu, jednog od najbolje očuvanih antičkih spomenika Egipta. Hram je posvećen Bogu Horusu, sinu Ozirisa i Izide, a s obzirom da je jedan od retkih hramova kome je krov skoro u potpunosti očuvan u pesku tokom vekova, odiše posebnom i jedinstvenom atmosferom. Povratak na brod. Ručak. Nastavak plovidbe do Kom Omba. Po dolasku poseta istoimenom hramu jedinstvenog položaja na jednom rtu u zalivu Nila. Hram je geometrijski podeljen na dva simetrična dela s obzirom da je jedinstven po tome što je posvećen dvojici Bogova: Sobeku, krokodilu i Haroerisu. Nastavak plovidbe do Asuana, grada na istočnoj obali Nila, severno od velike brane. Večera. U toku noći, polazak na fakultativni izlet u Abu Simbel. Obilazak jedinstvenog monumentalnog hrama Ramzesa drugog, inače uvrštenog na listu svetske kulturne baštine pod zaštitom UNESKO-a. Noćenje.
6. dan (četvrtak) ASUAN Doručak. Obilazak velike asuanske brane, kamenoloma u kojem se nalazi nedovršeni obelisk, hrama File. Ručak. Slobodno popodne. Večera. Noćenje. 6. dan (četvrtak) ASUAN Doručak. Obilazak velike asuanske brane, kamenoloma u kojem se nalazi nedovršeni obelisk, hrama File. Ručak. Slobodno popodne. Večera. Noćenje.
7. dan (petak) Doručak. Odjavljivanje sa broda i transfer autobusom do hotela u Hurgadi (oko 550 km). Smeštaj. Slobodno popodne. Noćenje.
8. dan (subota) Doručak. Slobodno vreme do transfera na aerodrom. Direktan čarter let za Beograd. 8. dan (subota) Doručak. Slobodno vreme do transfera na aerodrom. Direktan čarter let za Beograd.

U CENU PUTOVANJA JE UKLJUČENO: aerodromske takse (oko 51,4 evra na dan objavljivanja programa, čiji je iznos podložan promeni i koje se plaćaju u dinarima u poslovnicama Filip Travela ili u poslovnicama ovlašćenih subagenata), avionski prevoz na relaciji Beograd – Hurgada – Beograd (direktan čarter let Air Serbia), smeštaj u hotelu kategorije pet zvezdice u dvokrevetnim sobama, u hotelu Sea Star Beaurivage 5* ili sličnom, smeštaj na brodu kategorije pet zvezdica, jedan od brodova iz sledeće flote: www.extensiongroup.com.eg, tačno ime broda će se znati po osnivanju grupe (3 noćenja u Hurgadi na bazi usluge All Inclusive, 4 noćenja na brodu na bazi punog pansiona, osim sedmog dana kad se preskače ručak zbog transfera), transferi autobusom od aerodroma do hotela i od hotela do aerodroma i prema programu, ulaznice za lokalitete prema programu, usluge vodiča i troškovi organizovanja putovanja. 

U CENU PUTOVANJA NIJE UKLJUČENO: ulaznice na lokalitetima i posete koje nisu navedene kao uključene, međunarodno zdravstveno putno osiguranje. 

Poslednje pregledani aranžmani

Krstarenje Nilom 23.10.2021.