telplava.png
Pozovite nas

Kairo 17.04.2020

USKRS
KAIRO-MEMFIS-SAKARA-ALEKSANDRIJA    

17938-tour 17921-tour 17918-tour 17919-tour 17920-tour 17922-tour 17924-tour 17925-tour 17926-tour 17927-tour 17928-tour 17929-tour 17930-tour 17931-tour 17932-tour 17933-tour 17934-tour 17935-tour 17936-tour 17937-tour

Bez obzira koliko ste knjiga pročitali o Egiptu, naslušali se raznih priča, pogledali brojne reportaže, tek kada kročite u Kairo možete da osetite tu čarobnu magiju prošlosti.Ulaskom u Kairo, u stvari, zakoračili ste u mašinu za putovanje kroz vreme.
Kairo je prestonica Egipta danas, ali je to bio i za vreme starog egipatskog carstva, kad zemljom počinju da vladaju prve dinastije faraona. Sa željom da sebi obezbede večni život i da se približe bogovima, gradili su piramide.
 

1.dan (petak, 17.april 2020.) BEOGRAD – KAIRO Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla, Terminal I, kod šaltera „Filip Travela“ u 21:10 h. Poletanje aviona u23:10h (JU 876). Direktan let za Kairo.
2.dan (subota, 18.april 2020.) KAIRO - MEMFIS Dolazak u Kairo u 03:05 h po lokalnom vremenu. Nakon pasoških i drugih formalnosti ,smeštaj u hotel. Noćenje. Doručak. Polazak na obilazak grada. Razgledanje platoa Gize, gde se nalaze čuvene tri piramide:Keopsova, Kefrenova i Mikerenova.Obilazak dolinskog hrama sa čuvenom statuom velike Sfinge, poseta manufakturama papirusa i parfema. Fakultativni izlet: Memfis, nekadašnja prestonica Starog Egipta, nastala 3.100 godina pre naše ere, u kom se nalazi i čuvena statua Ramzesa II, napravljena od alabastera.Ručak. Slobodno vreme. Povratak u Kairo. Noćenje.
3.dan (nedelja, 19.april 2020.) KAIRO Panoramski obilazak Kaira: Pyramids Road, Zoološki vrt, Kairo kula, most 6.Oktobar, panorama reke Nil.... Odlazak u Nacionalni muzej, gde se nalazi najveće arheološko blago Egipta, Tutankamonovo blago i njegova mumija. Pauza za ručak. Nakon ručka panoramski obilazak Saladinove tvrđave, Grada mrtvih, poseta Kan El Kalili, najvećem bazaru u Kairu. Slobodno vreme. Noćenje.
4.dan (ponedeljak, 20.april 2020.) KAIRO-ALEKSANDRIJA Rani fakultativni odlazak za Aleksandriju. Aleksandrija, grad koji je na delti Nila osnovao Aleksandar Makedonski i koji je, takođe, imao jedno od sedam svetskih čuda – svetionik Faros. Na njegovom mestu danas je turska tvrđava Kait bej. Obilazak biblioteke, koja je čuvala sve tajne onoga sveta i izgorela pod nerazjašnjenim okolnostima. Na mestu nekadašnje najveće riznice znanja starog sveta izgrađena je moderna biblioteka u futurističkom stilu. Na zidovima biblioteke uklesana su sva fonetska pisma, pa i naše ćirilično..U Aleksandriji postoji i najlepša džamija na Mediteranu – Abu el Abas, izgrađena od alabastera. .Poseta katakombama, Rimskom teatru. Ručak. Slobodno vreme. Povratak u Kairo u ranim večernjim satima. Noćenje.
5.dan (utorak, 21.april 2020.) KAIRO Doručak.Fakultativni obilazak srednjevekovnog Kaira: džamija i univerzitet Al Azhar, trg salah el Din, džamije sultan Hasan i Rufaji. Obilazak citadele i Alabaster džamije, „Grad mrtvih“. Obilazak Koptske četvrti, u kojoj je po predanju Isus provodio svoje prve dane sa majkom posle prognanstva iz Jerusalima. Tu se nalazii “Viseća crkva” Muallaqa, posvećena Bogorodici, hram iz 7.veka, nekadašnje sedište koptske Patrijaršije. Inače, za Kopte kažu da su potomci starih Egipćana, koji su prihvatili hrišćanstvo i oduprli se osvajačima koji su porobili te prostore. Drevna Sinagoga Ben Azra, upoznavanje sa životom u diaspori starih Jevreja. Džamija Amrl el Asa, najstarija džamija na tlu Afrike iz perioda dinastije Omajida. Noćenje. Kasni transfer na aerodrom.
6.dan (sreda, 22.april 2020.) KAIRO-BEOGRAD Let JU 877 u 02:50 h. Dolazak u Beograd u 05:55h.
Memphis Memfis

18.04.2020

 
Memfis, legendarni grad Menesa, kralja koji je ujedinio Gornji i Donji Egipat. Osnovan je oko 3100 god pre nove ere. Grad je bio utrvđenje kojim je Menes kontrolisao važne trgovačke puteve, vodu i zemlju između Delte i Gornjeg Egipta. Memfis je vremenom postao veoma veliki grad.

Kairo Aleksandrija

20.04.2020

Aleksandriju je osnovao 331. god pre nove ere Aleksandar Makedonski. Tokom srednjeg veka Aleksandrija je postala veoma značajan centar hrišćanskog učenja. Nakon nekoliko promena, grad je 642. godine pao u ruke Arapa, a u narednim vekovima grad je izgubio svoj politički položaj.Od devetnaestog veka Aleksandrija je ponovo počela da privlači pažnju velikih sila i da se razvija u veliki ekonomski centar ovog dela sveta, a broj stanovnika se naglo povećavao.

Kairo Srednjovekovni Kairo

21.04.2020

Kairo je smešten na obalama Nila u severnom Egiptu. Najstariji deo Kaira je nastajao nasumično kroz vekove, njim dominiraju uske staze. Zapadnim delom grada dominiraju moderne građevine, dok istočni deo odlikuju stare džamije.

SMEŠTAJ
Amarante Pyramids Hotel  4*www.amarantepyramidshotel.online
Nalazi se na oko  15 minuta vožnje  od platoa Gize i u neposrednoj blizini centra grada. Moderno je opremljen, ima otvoreni bazen, bar, restoran. Svaka soba  poseduju  kupatilo, klima-uređaj, TV, telefon i Wi-Fi internet. Doručak se služi po principu samoposluživanja, izbor više jela.
● Filip Travel zadržava pravo zamene ovog hotela sličnim hotelom iste ili više kategorije od navedenog hotela.

FAKULTATIVNI IZLETI
●Memfis  Cena po osobi: 45 evra U cenu izleta je uključen ručak. 
●Celodnevni izlet do Aleksandrije Cena po osobi : 60 evra U cenu izleta je uključen ručak. 
●Srednjovekovni  Kairo Cena po osobi: 30 evra
Prijavljivanje i uplata fakultativnih izleta se vrši isključivo u agenciji prilikom rezervacije aranžmana
● Potrebno je najmanje 15 prijavljenih učesnika za realizaciju izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izlet bi mogao da se realizuje uz korigovanje cene ili sadržaja, a uz dogovor sa putnicima.
● Organizator putovanja zadržava pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih programom putovanja, kao i redosleda njihovih realizacija usled objektivnih okolnosti (državnih i  verskih praznika )na određenoj destinacij, kada  neki od lokaliteta, muzeja ili tržnih centara ne rade.

VAŽNE NAPOMENE ZA PUTOVANJE “KAIRO” ● Za putovanje u Kairo, državljanima R.Srbije je potrebna  viza.  Putnici mogu individualno pribaviti i  vizu u Beogradu u ambasadi, mínimum dve nedelje pre puta moraju podneti zahtev. Rok važenja pasoša radi turističkog  putovanja u Egipat  mora biti 6 meseci.● Potrebno je najmanje 20 putnika za realizaciju ovog putovanja.● Uz blagovremeni upit u poslovnicama Organizatora putovanja, postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim ili trokrevetnim sobama u kojima je treći ležaj pomoćni.

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA
● Cena putovanja iskazana je u evrima, a plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti, po srednjem kursu Narodne Banke Srbije, na dan uplate. Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju, uplaćuje se akontacija u iznosu od 40% cene a najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje uplaćuje se preostalih 60% do punog iznosa cene putovanja.
● Plaćanje može biti: 1) Avansno: a) gotovinom, b) čekovima, c) uplatom na račun agencije ili d) platnim karticama (Visa, Master, American Express, Maestro i Dina). 2) Uplatom na rate bez kamate - akontacija 40%, a ostatak: a) čekovima do pet jednakih mesečnih rata (sa datumima 10. ili 20. u mesecu); b) platnim karticama (Visa, Master, American Express Banca Intesa-e i Komercijalne banke) na maksimalno šest mesečnih rata; c) putem administrativne zabrane sa firmama sa kojima organizator putovanja ima potpisan ugovor. 3) Uplatom celokupnog iznosa platnim karticama (Visa, Master, American Express Banca Intesa-e i Komercijalne banke) na maksimalno šest mesečnih rata

MEĐUNARODNO PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE
● Organizator putovanja preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja. U poslovnicama Filip Travela moguće je uz fotokopiju prve strane pasoša pribaviti polisu osiguravača Generali Osiguranje Srbija koja pokriva u slučaju potrebe, za sve vreme putovanja, troškove lečenja i bolničke troškove. Cena polise je približno jedan evro po danu provedenom na putovanju.

OPŠTE NAPOMENE
●Organizator putovanja ima licencu OTP 17/2020 izdatu 28. januara 2020. godine od strane Min. turizma Republike Srbije. Organizator putovanja ima depozit u visini 10.000 -EUR i garanciju putovanja za kategoriju licence A40 u visini 400.000- EUR kojom se za slučaj insolventnosti organizatora putovanja obezbeđuju troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka putnika sa putovanja u mesto polaska u zemlji i inostranstvu, kao i sva nastala potraživanja putnika i za slučaj naknade štete obezbeđuje naknada štete koja se prouzrokuje putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza organizatora putovanja, koje su određene opštim uslovima i programom putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0094/2020 od 20.01.2020. godine, zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU “YUTA”, Beograd, ul. Kondina br. 14, koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU “YUTA”, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14 ili na mail: garancijaputovanja@yuta.rs, polisa broj 300068360 od 20.01.2020 godine Akcionarskog društva za osiguranje „DDOR Novi sad”. Garancija putovanja ne obuhvata fakultativne usluge.

• Avio prevoz na relaciji Beograd -Kairo–Beograd (prevoznik Air Serbia)
• Aerodromske takse oko 67 evra na  dan objavljivanja programa, čiji je iznos podložan promeni i koje se plaćaja u dinarima u poslovnicama
• Smeštaj u hotelu kategorije četirii zvezdice, u dvokrevetnim sobama, na bazi: 5 noćenja sa doručkom
• Transferi  na relacijama aerodrom–hotel–aerodrom
• Transferi  prema  programu
• Troškovi  vodiča i organizovanja putovanja.

 

•Turistička viza  - 25 USD koja se naplaćuje u Egiptu
•Fakultativni izleti
•Napojnice za lokalne vodiče i vozače, koji su uobičajeni za ovu destinaciju u iznosu od 20 evra /plaća se na licu mesta vodiču
•Međunarodno putno zdravstveno osiguranje
•Obroci i piće na letovima kompanije Air Serbia
 

Razgledanje grada i poseta Nacionalnom muzeju uključena u cenu!
 

Poslednje pregledani aranžmani

Kairo 17.04.2020