telplava.png
Pozovite nas

Demofest » Banja Luka » tvrđava Kastel » od 20. do 22. jula

O Demofestu

Demofest je jedinstveni regionalni muzički festival takmičarskog karaktera, nastao 2008. godine u Banjaluci, a pruža šansu neafirmisanim, demo muzičarima sa ex-Yu prostora da živim nastupom pokažu da su dostojni ponovog pojavljivanja na sceni, te da, kao jedan od ciljeva, tu i ostanu.

Još i pre premijernog izdanja, tokom početnih priprema, najviši standard je bio jedina opcija, kako bi se načinio onaj prvi, za mnoge često i nesiguran korak, te dokazalo da Banja Luka ima ozbiljan projekat na koji može računati ceo region. Taj prvi korak, očekivanom inercijom, udruženom sa neumoljivom predanošću, čeličnom voljom i neiscrpnim izvorima inspiracije, pretvorio se u siguran i stabilan hod – od vizije prema ideji, od ideje ka realizaciji.

Demofest je postao jedan od najuspješnijih festivala u ovom delu Evrope i uvršten je na UNESCO listu projekata od posebnog značaja za povezivanje i razvoj kultura u zemljama Evrope. Takođe, Demofest je 2016. godine nominovan za prestižnu nagradu UK Festival Awards, i to u kategoriji “Best Overseas Festival”, odnosno najbolji festival van Velike Britanije.

Ovogodišnji izdanje Demofesta će se održavati od 20. do 22. jula na tvrđavi Kastel u Banjaluci, a u revijalnom programu će nastupiti Rudimental DJ, Marky Ramone, Ky-Mani Marley, Freemasons, Funkerman, Dubioza kolektiv, Edo Maajka, Bad Copy, Lačni Franz, Sopot, Shanghai Street Fight, Važno obavještenje, Seine, Letarg i Degeneza.

Najveći regionalni festival demo bendova živi 24 časa tokom sva tri festivalska dana i otvara prostor za kreativce iz različitih umetničkih oblasti. U dnevnom programu festivala svoje mesto pronalaze: fotografi, slikari, pisci, crtači stripova i grafita, filmski stvaraoci i mnogi drugi umetnici. Naravno, i ovde je muzika centralna tema, a organizuju se i brojne radionice, predavanja i muzičke promocije. Sadržaji dnevnog programa desetog Demofesta biće objavljeni uskoro.

Za detaljnije pogledajte zvanični sajt Demofesta.

Agencija Filip Travel » ekskluzivni zastupnik u Srbiji

Demofest će posetiocima iz okolnih zemalja ponuditi pristupačan smeštaj i prevoz iz većih regionalnih centara do Banjaluke, kao i pakete ulaznica za sva tri festivalska dana. 

Kako bi promotivni paketi bili dostupni Srbiji, pobrinula se turistička agencija "FilipTravel" iz Beograda.

Paketi uključuju prevoz do Banjaluke i smeštaj za vreme trajanja Demofest festivala, kao i komplet ulaznica za sva tri dana festivala.

Za sve dodatne informacije možete nam pisati na reservation@filiptravel.rs ili nas kontaktirati na brojeve telefona:
011/24-24-980; 011/24-40-664; 011/31-18-123

U nastavku možete pogledati cene za pakete sa ili bez prevoza.