telplava.png
Pozovite nas

Bergamo i jezero Komo 29.04.2020.

PRAZNIK RADA
 
U cenu aranžmana uključena vožnja brodom po jezeru Komo!
 
JEZERO MAĐORE – BOROMEJSKA OSTRVA - JEZERO KOMO - JEZERO GARDA-SIRMIONE

18648-tour 18637-tour 18638-tour 18639-tour 18640-tour 18641-tour 18642-tour 18643-tour 18644-tour 18645-tour 18646-tour 18647-tour 18649-tour 18650-tour 18651-tour 18652-tour 18653-tour 18654-tour 18655-tour 18656-tour

Tri prelepa jezera, Mađore, Komo i  Garda, u čijim bajkovitim predelima zaista možete uživati. Jezero Mađore je neverovatan spoj alpske i mediteranske lepote.  Jezero Komo na granici Italije sa Švajcarskom i sa gradovima Komo i Leko deluje kao dar bogova. Smaragdna voda i sve nijanse zelene boje kojima obiluje u proleće I jesen, zahvaljujući bujnoj vegetaciji, predstavljaju zaista nestvarnu sliku. Predivne fasade kuća starih četiri i više vekova čine ga još privlačnijim.  Jezero  Garda je najveće jezero Italije, koje leži u podnožju Alpa.

1. dan(sreda, 29.april 2020) BEOGRAD Sastanak grupe u 17:30 h, polazak u 18:00 h. Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju prema Bergamu.
2. dan (čevrtak, 30.april 2020.)BERGAMO Dolazak u Bergamo u prepodnevnim časovima. Razgledanje grada koji zovu i „Grad teatra“. Bergamo je poznat i po tome što je gradsko jezgro potpuno okruženo srednjovekovnim zidinama. Šetnja gradskim trgom, glavnom ulicom i istorijskim centrom Bergama. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.
3. dan (petak, 01.maj 2020.)BERGAMO– JEZERO MAĐORE Doručak. Nakon doručka, polazak ka jezeru Mađore. Jezero je površine 212 km², drugo je jezero po veličini u Italiji i jedno od najdubljih jezera Evrope. Fakultativni izlet brodom po jezeru uz posetu prekrasnim Boromejskim ostrvima: Isola Bella (Lepo ostrvo) i Isola Dei Pescatori (Ribarsko ostvo), vlasništvo porodice Boromini. Isola Bella je ostrvo-palata iz 1632. godine poznato po vrtovima, koji se stepenasto spuštaju i imaju čak 10 terasa. Ostrvo Pescatori malo ribarsko selo, naseljeno tokom cele godine i poznato po obilju restorana i kafića. Slobodno vreme. U poslepodnevnim satima odlazak do mondenskog mesta Stresa, poznatog po vilama izuzetne arhitekture, luksuznim hotelima i sa prelepom vegetacijom. Obilazak istorijskog centra grada. U večernjim satima povratak u hotel. Noćenje.
4. dan (subota, 02.maj 2020.) BERGAMO –JEZERO KOMO – LEKO Doručak. Posle doručka, polazak ka jezeru Komo. Jezero Komo je najpoznatije i napopularnije jezero Italije. Predstavlja oazu prirodne lepote, mira i tišine. Sa jezera se pruža veličanstven pogled na planine San Salvadore i Bre. Obilazak grada Komo, poznatog po šetalištu, srednjovekovnoj četvrti oko trga Cavur i katedrali od belog mermera iz 14 veka. Vožnja brodićem po jezeru. Nakon obilaska, odlazak do mesta Leko, koje se nalazi na poluostrvu koje deli jezero na dva dela. Slobodno vreme za individualne aktivnosti u tipičnom gradiću ove regije, poznatom po baziliki Svetog Nikole, koja dominira mestom. Leko je mesto poznato i po tri mosta od kojih je najstariji sagrađen još u 14 veku. Povratak u hotel. Noćenje.
5. dan (nedelja, 03.maj 2020.) BERGAMO – JEZERO GARDA - SIRMIONE Doručak. Napuštanje hotela . Odlazak do jezera Garda, najvećeg jezera Italije, koje cele godine posećuju turisti iz svih krajeva sveta, a ono to duguje svojoj prirodnoj lepoti, blagoj klimi, ali i tipičnoj vegetaciji. Na južnim obalama jezera nalazi se čuveni grad Sirmione, čiji su glavni istorijski simbol Katulove pećine (Grotte di Catullo). U ovom popularnom gradu se nalazi zamak Skaliger sa retkim primerom srednjovekovne odbrambene luke, Crkve Santa Maria Magiore. Slobodno vreme. U kasnim popodnevnim časovima polazak za Beograd. Noćna vožnja kroz Sloveniju i Hrvatsku prema Beogradu.
6. dan (ponedeljak, 04.maj 2020.) BEOGRAD Dolazak u Beograd u jutarnjim časovima.
Bergamo Boromejska ostrva

01.05.2020

Boromejskim ostrva: Isola Bella i Isola Dei Pescatori, vlasništvo porodice Boromini. Isola Bella je ostrvo-palata iz 1632. godine poznato po vrtovima, koji se stepenasto spuštaju i imaju čak 10 terasa.Ostvo Pescatori je naseljeno tokom cele godine i poznato po obilju restorana i kafića.

SMEŠTAJ 
AIRPORT HOTEL BERGAMO  4*, Bergamo http://www.airporthotelbg.it/en/
Moderan hotel, udaljen od centra Bergama 10 minuta vožnje.  Hotel ima restoran, bar,  parking. Sve sobe poseduju kupatilo, 
TV, telefon, mini bar , WI-FI internet. Doručak se služi po principu samoposluživanja, izbor više jela.
● Organizator putovanja  zadržava pravo zamene navedenih hotela sličnim hotelima iste ili više kategorije.
● Sobe sa pomoćnim ležajem su manje komforne, a  treći, pomoćni ležaj  može biti manji od standardnih dimenzija.


FAKULTATIVNI IZLETI
●Celodnevni fakultativni izlet Boromejska ostrva Cena:  40 evra. U cenu je uključeno: prevoz autobusom, vožnja brodom, obilazak palate i usluge vodiča.
● Prijavljivanje za izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje, a plaćanje je u Italiji, isključivo u evrima. Potrebno je najmanje 30 prijavljenih učesnika za realizaciju izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izlet bi mogao da se realizuje uz korigovanje cene.
● Organizator putovanja zadržava pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih programom putovanja, kao i redosleda njihovih realizacija usled objektivnih okolnosti (državnih i  verskih praznika )na određenoj destinacij, kada  neki od lokaliteta, muzeja ili tržnih centara ne rade.


VAŽNE NAPOMENE ZA PUTOVANJE “BERGAMO I JEZERO KOMO”
● Potrebno je najmanje 40 putnika za realizaciju ovog putovanja ● Uz blagovremeni  upit u poslovnicama Organizatora putovanja, postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem.
● Uslov za ulazak državljana R.Srbije u bilo koju članicu EU je da poseduju putnu ispravu koja je izdata u poslednjih deset godina I koja mora da važi najmanje tri meseca nakon planiranog datuma za napuštanje teritorije članice EU. Putnici koji ne ispunjavaju ove kriterijume biće vraćeni sa granice. Nosiocima biometrijskih pasoša R.Srbije nije potrebna viza za boravak do 90 dana u periodu od šest meseci.  Bezvizni režim se ne odnosi na nosioce putnih isprava R.Srbije koje je izdalo MUP RS-Koordinaciona uprava.

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA

● Cena putovanja iskazana je u evrima, a plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti, po srednjem kursu Narodne Banke Srbije, na dan uplate. Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju, uplaćuje se akontacija u iznosu od 40% cene a najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje uplaćuje se preostalih 60% do punog iznosa cene putovanja.

● Plaćanje može biti: 1) Avansno: a) gotovinom, b) čekovima, c) uplatom na račun agencije ili d) platnim karticama (Visa, Master, American Express, Maestro i Dina). 2) Uplatom na rate bez kamate - akontacija 40%, a ostatak: a) čekovima do pet jednakih mesečnih rata (sa datumima 10. ili 20. u mesecu); b) platnim karticama (Visa, Master, American Express Banca Intesa-e i Komercijalne banke) na maksimalno šest mesečnih rata; c) putem administrativne zabrane sa firmama sa kojima organizator putovanja ima potpisan ugovor. 3) Uplatom celokupnog iznosa platnim karticama (Visa, Master, American Express Banca Intesa-e i Komercijalne banke) na maksimalno šest mesečnih rata

 

MEĐUNARODNO PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE

● Organizator putovanja preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja. U poslovnicama Filip Travela moguće je uz fotokopiju prve strane pasoša pribaviti polisu osiguravača Generali Osiguranje Srbija koja pokriva u slučaju potrebe, za sve vreme putovanja, troškove lečenja i bolničke troškove. Cena polise je približno jedan evro po danu provedenom na putovanju.

 

OPŠTE NAPOMENE

●Organizator putovanja ima licencu OTP 17/2020 izdatu 28. januara 2020. godine od strane Min. turizma Republike Srbije. Organizator putovanja ima depozit u visini 10.000 -EUR i garanciju putovanja za kategoriju licence A40 u visini 400.000- EUR kojom se za slučaj insolventnosti organizatora putovanja obezbeđuju troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka putnika sa putovanja u mesto polaska u zemlji i inostranstvu, kao i sva nastala potraživanja putnika i za slučaj naknade štete obezbeđuje naknada štete koja se prouzrokuje putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza organizatora putovanja, koje su određene opštim uslovima i programom putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0094/2020 od 20.01.2020. godine, zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU “YUTA”, Beograd, ul. Kondina br. 14, koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU “YUTA”, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14 ili na mail: garancijaputovanja@yuta.rs, polisa broj 300068360 od 20.01.2020 godine Akcionarskog društva za osiguranje „DDOR Novi sad”. Garancija putovanja ne obuhvata fakultativne usluge.


 

● Autobuski prevoz na navedenoj relaciji (visokopodni ili dabldeker sa audio i video opremom)
● Tri noćenja sa doručkom, u dvokrevetnoj sobi, u hotelu kategorije četiri zvezdice
● Razgledanja prema programu
● Troškove organizacije putovanja
● Usluge vodiča

● Fakultativni izleti i ulaznice
●Međunarodno putno zdravstveno osiguranje

U cenu aranžmana uključena vožnja brodom po jezeru Komo!

Poslednje pregledani aranžmani

Bergamo i jezero Komo 29.04.2020.