telplava.png
Pozovite nas

Atina 13.04.2023. (Hotel Brown Acropol 4*)

24584-tour

 Atina je drevna kolevka najveće svetske civilizacije i prestonica sunčane Grčke. Nemoguće je u svetu pronaći grad koji je bar delimično nalik na nju. Doživela je procvat još pre dva i po milenijuma, a njeno poreklo okruženo legendama je izgubljeno u neponovljivosti vremena. U njoj su harmonično spojeni prošlost i sadašnjost u neverovatnu celinu. Simbol grada i njen istinski dragulj je veličanstveni Akropolj. Atina je i rodno mesto demokratije koja je promovisana baš na brdu Areopag. Svaki njen kamen odiše mnogovekovnom istorijom, a ruševine starih hramova još uvek čuvaju uspomene na daleka vremena, nekadašnju kulturu i bogove sa Olimpa. Jedinstvenost Atine je i u upečatljivom spoju nekadašnje arhitekture i modernog životnog ritma koji neprimetno dovodi do zaboravljenog sveta, mitova i legendi o Staroj Grčkoj.

1. dan 13.04. BEOGRAD–ATINA Sastanak putnika na aerodromu Nikola Tesla u 10.15 h. Poletanje za Atinu u 12.25 h (Let JU 512). Sletanje na aerodrom Elefterios Venizelos u 14.55 h. Po završetku aerodromskih formalnosti, transfer do izabranog hotela. Smeštaj. Noćenje.
2. dan 14.04. ATINA Doručak. U 10h polazak na razgledanje grada heroja i bogova u trajanju od oko 4 h. Atina je preživela mnoge zavojevače što je ostavilo pečat na kulturno nasleđe. Mnogo spomenika istorije i religije nije sačuvano do naših dana, a ono što može da se vidi je obnovljeno po obrascu nađenih arheoloških materijala. Panoramsko razgledanje glavnih gradskih trgova Omonije i Sintagme i bulevara koji ih spajaju. Vožnja ulicom Filelinon pored Ruske crkve i crkve Svetog Pavla, raskošne Nacionalne bašte sa više od 200 vrsta mediteranskog rastinja, Hadrijanovog slavoluka, hrama posvećenog Zevsu Olimpskom, čuvenog stadiona Kalimarmaro i nekadašnje predsedničke palate. Glavna tačka razgledanja je Akropolj koji izgleda veličanstveno u svom obimu i monumentalnosti dokazujući visoki nivo razvoja kulture starih Grka i vekovima preostali model svetske arhitekture. Obilazak hramova Partenon, Erehtejon i Atine Nike unutar prostora Akropolja sa detaljnim objašnjenjima. U nastavku vožnja pored Akademije, Univerziteta i Nacionalne biblioteke, tri prelepe neoklasične građevine. Povratak u hotel. Slobodno posle podne. Noćenje.
3. dan 15.04. ATINA-SUNION-ATINA Doručak. Slobodan dan ili mogućnost odlaska na poludnevni fakultativni izlet za Pirej i Sunion. Polazak na izlet u 13.00h. Vožnja autobusom Apolonovom obalom preko Pireja koji je urbano srastao sa Atinom, ali je administrativno odvojeni grad koji predstavlja morska vrata i najveću luku Grčke. Od tri velika zaliva, svojom lepotom i živopisnošću se izdvaja Mikrolimano. Dolazak do najjužnije tačke Balkanskog poluostrva i Evrope – rta Sunion. Hrama boga Posejdona koji krasi rt izgrađen je u „zlatnom“ petom veku p.n.e. U povratku vožnja preko Glifade, elitnog letovališta na Atinskoj rivijeri. Povratak u hotel. Noćenje.
4. dan 16.04. ATINA- ARGOLIDA ( PELOPONEZ ) – ATINA Doručak. Slobodan dan ili mogućnost odlaska na celodnevni izlet. „Zlatna” Argolida, proslavljena još od davnina svojim neobičnim bogatstvima i do danas nije izgubila bivšu slavu. Jedna od najvećih oblasti Peloponeza čuva na svom prostoru ostatke nekadašnjih kultura koje se s pravom mogu smatrati ponosom ljudske civilizacije. Najstariji grad Evrope, legendarna Mikena sa ruševinama palata i hramova iz drugog milenijuma p.n.e. i danas zadivljuje svet. Odlazak do Epidaurusa, gradića na Peloponezu sa čuvenim pozorištem čije je gledalište usečeno u brdo i gde svi posetioci, od prvog do 53-eg reda, imaju istu čujnost. Njegova akustika ni posle 24 veka nije otkrivena. Sagradio ga je Poliklet Mlađi u 4. veku p.n.e. (akustika se najčešće povezuje sa neobičnim strujanjem vazduha). Danas, tokom letnjeg festivala, u njemu nastupaju samo velikani muzike i pozorišne scene iz celog sveta. Vožnja do Mikene koju je otkrio Nemac Hajnrih Šliman 1876. godine. Razgledanje Atrejeve riznice za koju vlada verovanje da je Agamemnonova grobnica, Lavljih vrata, kruga kraljevskih grobnica i monumentalnih kiklopskih zidina. Povratak u Atinu. Slobodno vreme i noćenje.
5. dan 17.04. ATINA Doručak. Slobodno dan za individualni program učesnika putovanja. Noćenje.
6. dan 18.04. ATINA–BEOGRAD Doručak. Slobodno vreme do polaska. Transfer do aerodroma. Poletanje aviona za Beograd u 15.40 h (Let JU 513). Sletanje na beogradski aerodrom Nikola Tesla u 16.20 h. Kraj programa.
BROWN ACROPOL HOTEL Grčka/Atina
BROWN ACROPOL HOTEL-

Smeštaj

Brown Acropol je potpuno novi dizajnerski hotel, prvi od Brown hotela u Grčkoj, inspirisan legendarnim kosmopolitskim vibracijama 60-ih, kao i urbanim nasleđem Atine. Enterijer i filozofija hotela zasnovani su na retro estetici, začinjenoj savremenim pristupom vrhunskom slobodnom vremenu i hladnoći u stilu života. Sve 164 renovirane sobe i apartmana vrhunskog dizajna imaju udobne krevete i luksuzna kupatila. 

SPORTSKE AKTIVNOSTI
Teretana
OPŠTI SADRŽAJI
Animacija
Lift
Recepcija
Wi-Fi
Wi-Fi internet u javnim prostorijama
RESTORAN / BAR
A la carte restoran
Bar
Restoran
SPA&WELLNESS
Spa & Wellness

Smeštaj

Brown Acropol je potpuno novi dizajnerski hotel, prvi od Brown hotela u Grčkoj, inspirisan legendarnim kosmopolitskim vibracijama 60-ih, kao i urbanim nasleđem Atine. Enterijer i filozofija hotela zasnovani su na retro estetici, začinjenoj savremenim pristupom vrhunskom slobodnom vremenu i hladnoći u stilu života. Sve 164 renovirane sobe i apartmana vrhunskog dizajna imaju udobne krevete i luksuzna kupatila. 

 FAKULTATIVNI IZLETI:
• ARGOLIDA (Uključeno: prevoz autobusom, vodič agencije, lokalni vodič i ulaznice) € 79
• PIREJ I SUNION (Uključeno: autobuski prevoz, vodič i ulazice ) € 45
Minimalni broj za realizaciju izleta je 15 osoba. U slučaju manjeg broja prijavljenih cena izleta se koriguje. Prijava i rezervacija za izlete vrši se do 15 dana pred početak putovanja. Organizator zadržava pravo izmene redosleda realizacije programa u zavisnosti od drugih objektivnih okolnosti (vremenskih prilika, ograničenja vezana za otvaranje i zatvaranje određenih objekata tehničkih razloga.

SMEŠTAJ U HOTELU:
HOTEL ACHILLION 3*
Lokacija: Nedavno renoviran hotel nalazi se u srcu grada na par minuta hoda od metro stanice i Trga Omonia. Smeštaj: sve sobe imaju kupatilo, TV, telefon, wi-fi, mini bar, klima. Dodatni sadržaju: bar, , soba za prtljag.
HOTEL BROWN ACROPOL 4*
Lokacija: nalazi se u srcu grada na Trgu Omonia . Smeštaj: sobe imaju WiFi, kupatilo, klimu, sef, TV, mini frižider. Dodatni sadržaj: A la card restoran, salu za doručak, recepciju, teretana, Spa centar,
HOTEL ROYAL OLYMPIC 5*
Lokacija :Hotel Royal Olympic spada u grupu centralno lociranih i veoma luksuznih. U neposrednoj je blizini hrama Zevsa Olimpskog sa direktnim pogledom na Akropolj, brdo Likavitos i Plaku. Do glavnog atinskog trga Sintagma se stiže za cca 10 minuta pešice (cca 600 metara). Smeštaj: Sobe su elegantno uređene i sve uključuju: klima uredjaj, mini-bar, TV sa satelitskim kanalima, sef i kupatilo sa fenom i toaletnim priborom. Besplatan bežični internet je dostupan u celom objektu. Dodatni sadržaj: U sklopu hotela su dva restorana, bar, fitnes centar, bašta sa otvorenim bazenom i sale za sastanke. 

VAŽNE NAPOMENE ZA PUTOVANJE „ATINA“ Potrebno je najmanje 20 putnika za realizaciju ovog putovanja. Uz blagovremeni upit u poslovnicama organizatora putovanja, postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim sobama i sobama sa pomoćnim ležajem uz doplatu. Za državljane R.Srbije viza nije potrebna za boravak u R.Grčkoj do 90 dana u periodu od 6 meseci računajući od prvog dana prvog ulaska. Rok važenja putne isprave mora biti najmanje 90 dana, tj 3meseca od dana ulaska u R.Grčku
USLOVI I NAČIN PLAĆANJA
● Cena putovanja iskazana je u evrima, a plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti, po srednjem kursu Narodne Banke Srbije, na dan uplate. Prili-kom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju, uplaćuje se akontacija u iznosu od 40% cene a najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje uplaćuje se preostalih 60% do punog iznosa cene putovanja.
● Plaćanje može biti: 1) Avansno: a) gotovinom, b) čekovima, c) uplatom na račun agencije ili d) platnim karticama (Visa, Master, American Ex-press, Maestro i Dina). 2) Uplatom na rate bez kamate - akontacija 40%, a ostatak: a) čekovima do pet jednakih mesečnih rata (sa datumima 10. ili 20. u mesecu); b) platnim karticama (Visa, Master, American Express Banca Intesa-e i Komercijalne banke) na maksimalno šest mesečnih rata; c) putem administrativne zabrane sa firmama sa kojima organizator putovanja ima potpisan ugovor. 3) Uplatom celokupnog iznosa platnim karticama (Visa, Master, American Express Banca Intesa-e i Komercijalne banke) na maksimalno šest mesečnih rata.
MEĐUNARODNO PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE
Filip Travel preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja. U poslovnicama Filip Travela mogude je uz fotokopiju prve strane pasoša pribaviti polisu osiguravača koja pokriva u slučaju potrebe, za sve vreme putovanja, troškove lečenja i bolničke troškove.
VAŽNE NAPOMENE ZA PUTOVANJE:
Uobičajeno je da se u hotele ulazi oko 14.00 sati, a napuštaju poslednjeg dana boravka oko 09.00 sati Hoteli su kategorisani od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalaze. Organizator putovanja zadržava pravo da promeni hotel za drugi, iste ili više kategorije na sličnoj lokaciji. Državljanima Srbije koji poseduju nove biometrijske (crvene) pasoše, nije potrebna viza za Grčku. Putnici koji poseduju inostrani pasoš treba sami da se informišu kod nadležnih ambasada (konzulata) o graničnim, viznim i svim ostalim propisima koji važe za zemlje u koje se putuje i obezbede odgovarajuće isprave. U okviru razgledanja gradova navedenih u programu putovanja, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to predviđeno programom putovanja. Organizator zadržava pravo izmene redosleda realizacije programa u zavisnosti od drugih objektivnih okolnosti (vremenskih prilika, ograničenja vezana za otvaranje i zatvaranje određenih objekata ili iz razloga tehničke prirode …). Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja putnika i slično izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili da otkaže putovanje. U slučaju nedovoljnog broja putnika agencija će biti primorana da otkaže putovanje i to najkasnije 5 dana pre polaska na put. Organizator putovanja ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće ulazak putnika na teritoriju EU ili zemlje u tranzitu zbog učinjenog prekršaja ili nepoštovanja viznih i carinskih propisa. Mole se putnici da se brižljivo staraju o svojim putnim ispravama, dokumentima, novcu, vrednim stvarima, prtljagu. Organizator putovanja ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, krađu ili nestanak tokom putovanja iz bilo kog razloga.
OPŠTE NAPOMENE
Organizator putovanja ima licencu OTP 113/2021 izdatu 05. oktobra 2022. godine od strane Min. turizma Republike Srbije. Organizator putovanja ima depozit u visini 2.000 -EUR i garanciju putovanja za kategoriju licence A u visini 250.000- EUR kojom se za slučaj insolventnosti organizatora putovanja obezbeđuju troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka putnika sa putovanja u mesto polaska u zemlji i inostranstvu, kao i sva nastala potraživanja putnika i za slučaj naknade štete obezbeđuje naknada štete koja se prouzrokuje putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza organizatora putovanja, koje su određene Opštim uslovima i programom putovanja. Garancija po Polisi osiguranja garancija putovanja broj 470000054060 važi od 01.10.2022. do 01.10.2023. godine. Garancija putovanja se aktivira u roku od 14 dana od dana nastanka osiguranog slučaja kod društva za osiguranje TRIGLAV OSIGURANJE a.d.o. Beograd, broj telefona: +381 113305100, broj telefaksa: +381 11 3122420, e-mail adresa: mailto:office@triglav.rs, pisanim putem ili telegramom na adresu TRIGLAV OSIGURANJE a.d.o. Beograd, Milutina Milankovića 7a ili na mailto:e-mail:office@triglav.rs.

22022023.                                  FILIP TRAVEL

Prevoz avionom na relaciji Beograd - Atina – Beograd; Aerodromske takse ( U trenutku objavljivanja programa iznose 70 eura. Ovaj iznos je podložan promeni i biće konačno utvrđen dva dana pre početka putovanja. Eventualna doplata se vrši u poslovnicama Filip Travel-a ili kod ovlašćenih agencija); Smeštaj u dvokrevetnim sobama u izabranom hotelu na bazi 5 noćenja sa doručkom; Svi transferi navedeni u programu; Razgledanje Atine i Akropolja sa vodičem; Usluge lokalnih vodiča; Usluge vodiča agencije tokom trajanja putovanja; Troškovi organizacije i realizacije putovanja
 

Fakultativni izleti; Doplata za jednokrevetnu sobu (na upit); Individualni troškovi; Usluge koje nisu naznačene u programu putovanja; međunarodno putno osiguranje; Boravišna taksa u iznosu € 2 za hotel sa 3*, € 3 za hotel sa 4* i € 4 za hotel sa 5* PO SOBI I NOĆI (plaća se prilikom dolaska na recepciji hotela)

U cenu je uključeno razgledanje Atine i Akropolja!

Poslednje pregledani aranžmani

Atina 13.04.2023. (Hotel Brown Acropol 4*)