telplava.png
Pozovite nas

Albanska tura 19.10.2022.

22677-tour 22678-tour 22679-tour 22681-tour 22682-tour 22684-tour 22685-tour 22686-tour 22687-tour 22688-tour 22689-tour 22690-tour 22691-tour 22692-tour 22693-tour 22694-tour 22695-tour 22696-tour 22697-tour 22698-tour 22699-tour 22700-tour 22701-tour 22702-tour 22704-tour 22705-tour 22706-tour 22683-tour 22707-tour

ALBANIJA, naš južni sused, nekada “zatvorena” komunistička država, danas je jedna od najbrže rastućih turističkih i kulturnih regija u našem okruženju. Ova tura je prilika da vidite, doživite i spojite boravak u najpoznatijim albanskim letovalištima na Jadranskom i Jonskom moru sa obilaskom i upoznavanjem najpoznatijih lokaliteta i znamenitosti koji su pod zaštitom UNESCO-a. Ova tura je prilika da upoznate bogato kulturno nasleđe Albanije od davnih antičkih vremena do modernog doba. 

1. dan (19.10.2022) BEOGRAD – TIRANA – KRUJA – DRAČ: Sastanak putnika na aerodromu “Nikola Tesla“ kod šaltera Filip Travela u 11:00 sati. Polazak za Tiranu u 13:20 sati (let JU 212). Dolazak u Tiranu oko 14:35 sati. Dobro došli u Albaniju! Polazak autobusom do starog grada Kruja, koji je najpoznatiji srednjevekovni grad u Albaniji. Obilazak bazara iz otomanskog perioda sa brojnim mali autentičnim radnjama iz tog vremena, obilazak tvrđave (rezidencije i uporišta porodice Kastrioti) i Nacionalnog istorijskog muzeja posvećenog Georgiju Kastriotiju Skenderbegu sa motivima od najranijeg ilirskog perioda, preko rimskog i vizantijskog perioda do srednjevekovnog perioda (ulaznice uključene u cenu aranžmana). Nakon završene posete Kruji transfer do hotela u Draču u trajanju od 1 sat i 20 minuta i smeštaj u hotel 4*. Slobodno vreme. Noćenje.
2. dan (20.10.2022) DRAČ – BERAT – VALONA: Doručak. Nakon doručka, razgledanje grada Drača pešaka. Istraživanje Drača kao drugog po važnosti grada Albanije posle Tirane, koji datira iz VII veka p.n.e. Šetnja centrom grada i obilazak ostataka vizantijskog foruma, rimskog kupatila, rimskog amfiteatra, ostataka vizantijskih zidina, venecijanskog tornja i arheološkog muzeja, kao i panoramski pogled na urbani plan grada. Nakon završenog razlega, polazak autobusom u Berat. Nakon dva sata vožnje autobusom, dolazak u tvrđavu Berat koja je pod zaštiteom UNESCO-a i poznata pod imenom “grad sa hiljadu prozora“. Obilazak Onufri muzeja (ulaznice uključene u cenu aranžmana). Kratka pauza i polazak autobusom za Valonu. Dolazak u popodnevnim satima (vožnja u trajanju oko 2 sata). Smeštaj u hotel i slobodno vreme za individualne aktivnosti u Valoni. Valona se danas smatra najatraktivnijim albanskim leotvalištem na Jadranu zbog okolne prirode i brojnih turističkih sadržaja, restorana, cafe-a, picerija i barova. Noćenje.
3. dan (21.10.2022) VALONA – PORTO PALERMO – BUTRINT – SARANDA: Doručak. Nakon doručka, polazak autobusom prema jugu zemlje i vožnja planinskim predelima planine Ćika sa predivnim vidikovcima. Prelazak sa Jadranske na Jonsku obalu koja je značajno različita, obilazak tvrđave Porto Palermo i pauza i malom morskom mestu Himara sa predivnom plažom i tavernama. Nastavak putovanja preko Sarande do nacionalnog i arheološkog parka Butrint. Butrint je još jedan od lokaliteta sa UNESCO liste kulturnih nasleđa (ulaznice uključene u cenu aranžmana). Pešačka tura obuhvata obilazak ostataka naselja iz ilirskog perioda, Asclepiusov hram, teatar, rimsko kupatilo, vizantijsku baziliku, odbrambene zidine grada koje su utvrđivali Iliri, Rimljani, Vizantijaci, pa i sam Enver Hodža nakon drugog svetskog rata i impozantna kapija grada koja je predstavljala jedan od ulaza. Nakon razgleda u trajanju od 2 sata, povratak u autobus i vožnja do Sarande, najpoznatijeg letovališta Albanije na jonskoj obali mora. Slobodno vreme za individualne aktivnosti i uživnje u brojnim caffe-ima, barovima, restoranima i tavernama. Noćenje.
4. dan (22.10.2022) SARANDA – “PLAVO OKO” – ĐIROKASTRA – TIRANA: Doručak. Napuštanje hotela i polazak autobusom prema Đirokastri. Pauza u trajanju od sat vremena za posetu prirodnom fenomenu – parku “Plavo oko“ koji se nalazi na oko sat vremena vožnje od Sarande. “Plavo oko“ je deo prirodnog rezervata površine 180 hektara i poznato je po bistroj tamno plavoj i zelenkastoj planinskoj vodi. Nastavak putovanja za Đirokastru, još jednog lokaliteta koji je na UNESCO-voj listi. Glavne karakteristike ovog planinskog gradića su je upotreba kamena u izgradnji lokalnih kuća, koje izgledaju kao male tvrđave. Jedna od lokalnih kuća je danas i muzej, a bila je dom čuvenog Envera Hodže. Male kamene ulice vode do lokalnog bazara gde su brojne lokalne prodavnice. Obilazak tvrđave koja se nalazi iznad grada. Slobodno vreme do polaska za Tiranu. Vožnja do Tirane u trajanju od oko 4 sata. Dolazak u Tiranu. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.
5. dan (23.10.2022 / 03.05.2022 / 24.05.2022) TIRANA – BEOGRAD: Doručak. Nakon doručka panoramsko razgledanje grada iz autobusa, glavni bulevari izrađeni po italijanskom uticaju Musolinija, Nacionalni muzej, Bunker, Kalaja e Tiranes (tvrđava Tirane), Pazari I Ri (novi bazar). Pauza za kafu u jednom od café muzeja “Komiteti” gde je sve, od nameštaja, menija i uniformi konobara i muzike, iz doba albanskog komunizma koji je trajao od završetka drugog svetskog rata do 1991 godine. Transfer do aerodroma u trajanju od oko 45 minuta. Poletanje za Beograd letom Air-Serbia JU 213 u 15:05 sati. Dolazak u Beograd u 16:15 sati.

SMEŠTAJ
● Smestaj je u hotelima kategorije 4*(Arvi 4* ili Vila Brais 4* - Drač, Partner 4* ili Regina City 4*- Valona, Brilant 4* ili Oasis 4* - Saranda i SKY 2 4* ili Opera 4* - Tirana).  Svaki hotel ima recepciju i restoran, a svaka soba kupatilo T/WC. Doručak se služi po principu izbora više jela na bazi samoposluživanja.
● Filip Travel zadržava pravo zamene ovog hotela sličnim hotelom iste ili više kategorije od navedenog hotela.
FAKULTATIVNI IZLETI
COBO vinarija i degustiranje vina – 17 € po osobi za 20 prijavljenih putnika. Prijavljivanje za izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje, a plaćanje je u Albaniji, isključivo u evrima. Potrebno je najmanje 20 prijavljenih učesnika za realizaciju ovog izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih,izlet bi mogao da se realizuje uz korigovanje cene ili sadržaja, a uz dogovor sa putnicima.
VAŽNE NAPOMENE ZA PUTOVANJE “ALBANSKA TURA”
● Potrebno je najmanje 20 putnika za realizaciju ovog putovanja.
● Uz blagovremeni upit u poslovnicama Filip Travela, postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim ili trokrevetnim sobama (u kojima je treći ležaj pomoćni).
USLOVI I NAČIN PLAĆANJA
● Cena putovanja iskazana je u evrima, a plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti, po srednjem kursu Narodne Banke Srbije, na dan uplate. Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju, uplaćuje se akontacija u iznosu od 40% cene a najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje uplaćuje se preostalih 60% do punog iznosa cene putovanja.
● Plaćanje može biti: 1) Avansno: a) gotovinom, b) čekovima, c) uplatom na račun agencije ili d) platnim karticama (Visa, Master, American Express, Maestro i Dina). 2) Uplatom na rate bez kamate - akontacija 40%, a ostatak: a) čekovima do pet jednakih mesečnih rata (sa datumima 10. ili 20. u mesecu); b) platnim karticama (Visa, Master, American Express Banca Intesa-e i Komercijalne banke) na maksimalno šest mesečnih rata; c) putem administrativne zabrane sa firmama sa kojima organizator putovanja ima potpisan ugovor. 3) Uplatom celokupnog iznosa platnim karticama (Visa, Master, American Express Banca Intesa-e i Komercijalne banke) na maksimalno šest mesečnih rata
MEĐUNARODNO PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE
● Organizator putovanja preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja. U poslovnicama Filip Travela moguće je uz fotokopiju prve strane pasoša pribaviti polisu osiguravača koja pokriva u slučaju potrebe, za sve vreme putovanja, troškove lečenja i bolničke troškove. Cena polise je približno jedan evro po danu provedenom na putovanju.
OPŠTE NAPOMENE ZA PUTOVANJA U ORGANIZACIJI FILIP TRAVELA
Organizator putovanja ima licencu OTP 113/2021 izdatu 12. oktobra 2021. godine od strane Min. turizma Republike Srbije. Organizator putovanja ima depozit u visini 2.000 -EUR i garanciju putovanja za kategoriju licence A u visini 250.000- EUR kojom se za slučaj insolventnosti organizatora putovanja obezbeđuju troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka putnika sa putovanja u mesto polaska u zemlji i inostranstvu, kao i sva nastala potraživanja putnika i za slučaj naknade štete obezbeđuje naknada štete koja se prouzrokuje putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza organizatora putovanja, koje su određene Opštim uslovima i programom putovanja. Garancija po Polisi osiguranja garancija putovanja broj 470000049593 važi od 01.10.2021. do 01.10.2022. godine. Garancija putovanja se aktivira u roku od 14 dana od dana nastanka osiguranog slučaja kod društva za osiguranje TRIGLAV OSIGURANJE a.d.o. Beograd, broj telefona: +381 11 3305100, broj telefaksa: +381 11 3122420, e-mail adresa: office@triglav.rs, pisanim putem ili telegramom na adresu TRIGLAV OSIGURANJE a.d.o. Beograd, Milutina Milankovića 7a ili na e-mail: office@triglav.rs. 
 

avionski prevoz na relaciji Beograd - Tirana – Beograd (prevoznik Air-Serbia), aerodromske takse u iznosu od 57 evra na dan objavljivanja programa, čiji je iznos podložan promeni,  smeštaj u hotelima kategorije  4* (1 noćenje u hotelu Arvi 4* ili Vila Brais 4* ili sličnim u Draču; 1 noćenje u hotelu Partner 4* ili Regina City 4* ili sličnim u Valoni; 1 noćenje u hotelu Brilant 4* ili Oasis 4* ili sličnim u Sarandi i 1 noćenje u hotelu SKY 2 4* ili Opera 4* ili sličnim u Tirani) na bazi 4 noćenja sa doručkom u standardnim dvokrevetnim sobama, transferi na relacijama aerodrom – hotel – aerodrom i ostalim relacijama prema programu (Kruja, Drač, Berat, Valona, Porto Palermo, Butrint, Saranda, Đirokastra, Tirana), ulaznice za tvrđavu i muzej u Kruji, ulaznice za lokalitet i  muzej u Beratu, ulaznice za lokalitet Butrinti, poseta tvrđave u Đirokastri i panoramska razgledanje grada, usluge vodiča i troškovi organizovanja putovanja. 

fakultativni izleti – vinarija COBO u Beratu i degustiranje vina (17 EUR po osobi i plaća se na licu mesta – 3 vrste vina i rakija), boravišne takse u hotelima (plaćaju se na recepciji), međunarodno putno zdravstveno osiguranje. 

Poslednje pregledani aranžmani

Albanska tura 19.10.2022.