telplava.png
Pozovite nas

Rim 30.04.2019. (BUS)

RASPRODATO
PRAZNIK RADA

RIM – FORUM I KOLOSEUM – NAPULJ – POMPEJA – VATIKAN 

11561-tour 11563-tour 11564-tour 11565-tour 11566-tour 11567-tour 11568-tour 11569-tour 11570-tour 11571-tour 11572-tour 11573-tour 11574-tour 11575-tour 11576-tour 11577-tour 11578-tour 11579-tour 11580-tour 11581-tour 11582-tour 11583-tour 11584-tour 11585-tour 11586-tour 11587-tour 11588-tour 11589-tour 11590-tour 11591-tour 11592-tour 11593-tour 11594-tour

Lacio sa glavnim gradom Rimom poznat je kao “srce Italije”. Rim, „Večni grad“ „Caput Mundi“, najmoćniji grad u istorijicivilizacije koji vekovima ne gubi primat evropskog i svetskog centra umetnosti, kulture, religije, politike, bogatstva. Nalazi se u centralnom delu zapadne obale Apeninskog poluostrva na reci Tibar, prostire se na čuvenih sedam brežuljaka.U Rimu se nalazi i jedinstvena nezavisna papska država Vatikan, što ga čini i jednim od najvećih svetskih centara hodočašda. Arheološki ostaci velikog antičkog Rima svakako su prvi i najstariji razlog poseta ovom gradu. Grad koji će Vam ostati u nezaboravnom sećanju, grad koji ima jedinstveni splet istorije, neprocenjivih umetničkih vrednosti, tradicije, čari slavne italijanske kuhinje, muzike i neodoljivog šarma, samo su neki od razloga zbog kojih Rim posete milioni turista svake godine. 

1. dan (utorak, 30.april 2019.) BEOGRAD Sastanak putnika u Beogradu u 14:30 h. Polazak autobusa u 15:00 h. Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju.
2. dan (sreda, 01.maj 2019.) RIM Dolazak u Rim u prepodnevnim časovima. Panoramsko razgledanje grada autobusom sa vodičem: Koloseum, Rimski forum, Trg Venecija, Kampidoljo, Crkva Santa Marija Mađore, Trg Republike, Trg Barberini, tvrđava sv. Anđela i Crkva sv. Petra, Via Veneto, Vila Borgeze. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.
3. dan (četvrtak, 02.maj 2019.) RIM – NAPULJ – POMPEJA – RIM. Doručak. Fakultativni celodnevni izlet Napulj i Pompeja . Po dolasku obilazak Napulja, prestonice Kampanije. Panoramsko razgledanje grada čije je staro gradsko jezgro uvršteno na listu svetske kulturne baštine UNESCO–a. Trg Garibaldi, ulice Umberta I, Anžujskog dvorca, lučkih dokova, kraljevske palate, galerije Umberta I, Nacionalnog teatra, Trga plebiscita i trgovačke ulice Via Toledo. Fakultativni odlazak do Pompeje.Pompeja je bila jedna od najlepših i najbogatijih varoši Rimskog carstva. U avgustu 79. godine naše ere, lava je prekrila i skamenila grad i tako ga „čuvala“ narednih 1500 godina. Na taj način sačuvana je do danas jedinstvena slika arhitekture, urbanizma i načina života jednog bogatog grada drevne imperije. Obilazak istorijskog dela : Bazilika, forum, trg Macelluma, termalna kupatila, , pekara, javna kuća, teatar..., kraljevske palate, galerije Umberta I, Nacionalnog teatra, Trga plebiscita i trgovačke ulice Via Toledo. Slobodno vreme. Povratak u Rim. Noćenje.
4. dan (petak, 03.maj 2019.) PEŠAČKO RAZGLEDANJE - VATIKAN Doručak. Nastavak obilaska grada peške u pratnji vodiča: Trg Naroda, Španske stepenice, Fontana di Trevi, Panteon, Trg Navona. Slobodno vreme. U poslepodnevnim časovima fakultativna poseta Vatikanu . Vatikan je najmanja nezavisna država na svetu, okružena gradom Rimom. Sedište je Pape, poglavara Rimokatoličke crkve. U okviru posete obilazi se najznačajniji deo zbirki Vatikanskih muzeja , kao što su zbirke antičkih statua, sala sa tapiserijama, zbirka geografskih mapa kao i Sikstinska kapela sa freskama Mikelanđela, Botičelija i drugih velikih slikara, bazilika Sv. Petra, najveća crkva na svetu.Povratak u hotel.Noćenje.
5. dan (subota, 04.maj 2019.) RIM – FORUM – KOLOSEUM – RIM Doručak. Odlazak na fakultativni izlet Forum I Koloseum. Obilazak uključuje: Koloseum, najveći rimski amfiteatar, “čudo” inženjerije i graditeljstva Starog sveta koje oživljava atmosferu i pokliče najznačajnijeg društvenog događaja antičkog Rima – borbe gladijatora, brežuljak Palatino, mesto na kome je, po legendi, vučica odgajila Romula i Rema, mitske osnivače grada. Forum, centar političkog, sudskog i komercijalnog života u okviru koga se nalaze ostaci bazilika, tržnica, sudnica i hramova. Slobodno vreme. Slobodno posle podne. Polazak za Beograd u kasnim poslepodnevnim časovima. Noćna vožnja kroz Italiju i Sloveniju sa kraćim usputnim odmorima.
6. dan (nedelja, 05.maj 2019.) BEOGRAD Dolazak u Beograd u prepodnevnim satima.
Prema programu Rim Italija/Rim
Prema programu Rim-
OPŠTI SADRŽAJI
Recepcija
Recepcija
Wi-Fi internet u javnim prostorijama
RESTORAN BAR
Bar
Bar
Restoran
Restoran
Rim FORUM I KOLOSEUM - BUS

01.05.2019

Koloseum - najveći amfiteatar ikada izgrađen, a korišćen je u drevnom Rimu kao mesto za javne spektakle. Rimski forum - bio je središte političkog, pravnog, privrednog, kulturnog i religioznog života drevnog Rima. Pod forumom se podrazumevaju sve zgrade, spomenici i ostaci drevnih ruševina.

Rim VATIKAN

03.05.2019

Vatikan - najmanja nezavisna država na svetu, enklava okružena gradom Rimom. Sedište je pape, poglavara Rimokatoličke crkve. Građevine poput bazilike Sv Petra i Sikstinske kapele se smatraju jednim od najvećih svetskih dostignuća na polju kulturne baštine.
Rim VATIKAN

04.05.2019

Vatikan - najmanja nezavisna država na svetu, enklava okružena gradom Rimom. Sedište je pape, poglavara Rimokatoličke crkve. Građevine poput bazilike Sv Petra i Sikstinske kapele se smatraju jednim od najvećih svetskih dostignuća na polju kulturne baštine.
Rim POMPEJA I NAPULJ

04.05.2019

Napulj - poznat po nizu posebnosti kao što su obližnji vulkan Vezuv i drevna Pompeja. Istorijsko jezgro Napulja je uvršteno na listu Svetske baštine UNESCO. Pompeja je bila jedna od najlepših i najbogatijih varoši Rimskog carstva. U avgustu 79. godine naše ere, lava je prekrila i skamenila grad i tako ga „čuvala“ narednih 1500 godina. Na taj način sačuvana je do danas jedinstvena slika arhitekture, urbanizma i načina života jednog bogatog grada drevne imperije.

UMANJENJA
● Umanjenje za treću odraslu osobu u dvokrevetnoj sobi sa trećim (pomoćnim) ležajem je 10%. (isključivo na upit)
● Umanjenje za dete do 12 godina u dvokrevetnoj sobi sa trećim (pomoćnim) ležajem je 15%. (isključivo na upit

OPCIONE DOPLATE
● Željeni red sedišta u autobusu 8 evra po sedištu, minimalna uplata za dva sedišta ● Doplata za dodatno sedište: 90 evra

SMEŠTAJ

●HOTEL DEGLI  IMPERATORI   4* https://www.hoteldegliimperatori.it/en/  za polazak 30.04.

Hotel se nalazi u mirnom delu Rima na oko 9 km od centra grada sa kojim je dobro povezan bus prevozom i linijom metroa  sa centorm grada. Hotel  ima recepciju, restoran za doručak, besplatan wi–fi internet. Sobe su dvokrevetne sa kupatilom i fenom, telefonom, televizorom i klimom, sefom. Doručak je kontinentalni–samoposluživanje.

PARK HOTEL GINEVRA  3* www.parkhotelginevra.it

Hotel se nalazi u mirnom delu Rima na oko 8 km od Termini stanice sa kojom je dobro povezan linijom metroa i na oko 4 km od Vatikana. Izuzetno moderan hotel koji ima recepciju, restoran za doručak, besplatan wi–fi internet. Sobe su dvokrevetne sa kupatilom i fenom, telefonom, televizorom i klimom, sefom. Doručak je kontinentalni–samoposluživanje.

● Organizator putovanja zadržava pravo zamene navedenih hotela sličnim hotelima iste ili više kategorije.

Sobe sa pomoćnim ležajem su manje konforne i treći , pomoćni ležaj  može biti manji od standardnih dimenzija.

 

FAKULTATIVNI IZLETI
Poludnevni fakultativni izlet Forum i Koloseum: Cena:35 evra. U cenu je uklučen odlazak autobusom (povratak je individualan), rezervacija, ulaznica za Koleoseum, Forum, Palatino, usluge vodiča.
Celodnevni  izlet  Napulj Cena:  35 evra. U cenu je uključen prevoz autobusom,  usluge vodiča i razgledanje prema programu.

●Fakultativni izlet Pomepeja Cena :25 eura  U cenu je uključen prevoz autobusom,  ulaznice, usluge vodiča i razgledanje prema programu (izlet se realizuje u periodu mart-oktobar).

Poludnevna fakultativna poseta Vatikanu Cena: 40 evra odrasli / 25 evra deca do 12 godina. U cenu je uključen odlazak autobusom, (povratak je individualan), rezervacija, ulaznica i usluge vodiča. Prijavljivanje i plaćanje za izlet Vatikan je iskučivo u agenciji.
Prijavljivanje za izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje, a plaćanje je u Italiji, isključivo u evrima. Potrebno je najmanje 30 prijavljenih učesnika za realizaciju izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izlet bi mogao da se realizuje uz korigovanje cene.

Organizator putovanja zadržava pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih programom putovanja, kao i redosleda njihovih realizacija usled objektivnih okolnosti (državnih i  verskih praznika )na određenoj destinacij, kada  neki od lokaliteta, muzeja ili tržnih centara ne rade.


VAŽNE NAPOMENE ZA PUTOVANJE
RIM”● Potrebno je najmanje 40 putnika za realizaciju ovog putovanja Uz blagovremeni upit u poslovnicama Organizatora putovanja, postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem.


USLOVI I NAČIN PLAĆANJA
 Cena putovanja iskazana je u evrima, a plaćanje je u dinarskoj protivrednosti, po prodajnom kursu za efektivu banke INTESA, na dan uplate. Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju, uplaćuje se akontacija u iznosu od 40% cene a najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje uplaćuje se preostalih 60% do punog iznosa cene putovanja. Plaćanje može biti:1) Avansno: a) gotovinom, b) čekovima, c) uplatom na račun Organizatora putovanja ili d) platnim karticama (Visa, Master, American Express, Maestro i Dina).2) Uplatom na rate bez kamate – akontacija 40%, a ostatak:a) čekovima do pet jednakih mesečnih rata (sa datumima 10. ili 20. u mesecu); čekovi moraju biti deponovani u agenciji najkasnije 10 dana od datuma rezervacije;b) platnim karticama (Visa, Master, American Express Banca Intesa–e i Komercijalne banke) na maksimalno šest mesečnih rata; kartica mora biti provučena kroz POS terminal u agenciji najkasnije 10 dana od datuma rezervacije;c) putem administrativne zabrane sa firmama sa kojima Organizator putovanja ima potpisan ugovor.3) Uplatom celokupnog iznosa platnim karticama (Visa, Master, American Express Banca Intesa–e i Komercijalne banke) na maksimalno šest mesečnih rata.


MEĐUNARODNO PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE
 Organizator putovanja preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja. U poslovnicama Organizatora putovanja moguće je uz fotokopiju prve strane pasoša pribaviti polisu osiguravača Generali Osiguranje Srbija  koja pokriva u slučaju potrebe, za sve vreme putovanja, troškove lečenja i bolničke troškove. Cena polise je približno jedan evro po danu provedenom na putovanju.

OPŠTE NAPOMENE  Organizator putovanja zadržava pravo da, u slučaju izmene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili otkaže putovanje najkasnije pet dana pre polaska na putovanje. ● U okviru razgledanja gradova ili lokaliteta navedenih u programima putovanja Organizatora putovanja, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno. ● Za putovanje u inostranstvo putnik treba da poseduje važeći pasoš sa rokom važenja od najmanje šest meseci od dana završetka putovanja. Putnik je lično odgovoran za ispravnost i važenje svog pasoša.

Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne garantujemo mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi overe računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije TAX FREE)

● Organizator putovanja ima licencu OTP 196/2010 izdatu 10. februara 2010. godine od strane Min. turizma Republike Srbije. Organizator putovanja ima garanciju putovanja u visini 300.000.- EUR kojom se za slučaj insolventnosti organizatora putovanja obezbeđuju troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka putnika sa putovanja u mesto polaska u zemlji i inostranstvu, kao i sva nastala potraživanja putnika i za slučaj naknade štete obezbeđuje naknada štete koja se prouzrokuje putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza organizatora putovanja, koje su određene opštim uslovima i programom putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0094/2019 od 24.01.2019. godine, zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU “YUTA”, Beograd, ul. Kondina br. 14, koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU “YUTA”, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14 ili na mail: garancijaputovanja@yuta.rs, polisa broj 300059989 od 24.01.2019. godine Akcionarskog društva za osiguranje „DDOR Novi sad”.

 

● Autobuski prevoz na navedenoj relaciji (visokopodni ili dabldeker sa audio i video opremom)
● Tri noćenja sa doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu kategorije tri zvezdice u Rimu
● Razgledanje prema programu
● Troškovi organizacije putovanja
● Usluge vodiča za sve vreme putovanja.
 

● Fakultativni izleti i ulaznice
● Međunarodno putno zdravstveno osiguranje
● Gradska taksa: hotel 3* – 4 € po noći po osobi; hotel 4* – 6 € po noći po osobi (plaćanje u hotelu na recepciji).

PEŠAČKO RAZGLEDANJE RIMA UKLJUČENO U CENU!

Poslednje pregledani aranžmani

Rim 30.04.2019. (BUS)