telplava.png
Pozovite nas

Barokna Sicilija 16.09.2022.

22644-tour 22648-tour 22649-tour 22652-tour 22659-tour 22660-tour 22663-tour 22665-tour 22666-tour 22667-tour 22668-tour 22670-tour 22671-tour 22675-tour 22673-tour

Sicilija je najveće ostrvo Mediterana koje geografski pripada Italiji, ali je u kulturološkom smislu zemlja za sebe sa jedinstvenom tradicijom, drugačijim dijalektom, kuhinjom i neponovljivim ritmom života. Ona je kao mediteranski svet u malom sa starogrčkim, starorimskim, vizantijskim, saracenskim (arapskim), španskim nasleđem pa se smatra velikim muzejem arhitekture sa ostacima starogrčkih i rimskih gradova, građevinama jedinstvene normansko-arapsko-vizantijske kulture i lokalnog, sicilijanskog baroka. Sicilijanci, ponosni na svoje ostrvo, kažu da Sicilija nema potrebe da se poredi sa drugim mestima, ona je autentična. Zato se ne kaže da je Sicilija nalik nečemu, već da nešto podseća na Siciliju. 

1. dan (petak, 16. septembar 2022) BEOGRAD – KATANIJA (ĐARDINI NAKSOS) Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla“ kod šaltera Filip Travela u 04.00 sati. Polazak za Kataniju u 06.00 sati – planirano vreme čarter leta (let JU 9370). Dolazak u Kataniju u 07.55 sati. Odlazak na panoramsko razgledanje grada. Nakon obilaska, transfer do hotela, smeštaj. Noćenje.
2. dan (subota, 17. septembar 2022) ĐARDINI NAKSOS – TAORMINA – ETNA – ĐARDINI NAKSOS Doručak. Polazak do simbola Sicilije, Etne, najvišeg aktivnog vulkana u Evropi, koji doseže visinu od 3.400 mnv. Putovanje vodi crnim putevima kojima je nekad prolazila užarena lava. Odlazak do kratera Silvestri koji se nalazi na 1800 mnv . Nastavak putovanja ka slikovitoj Taormini koja se nalazi na brdu Monte Tauro. Ovaj grad je još poznat kao “Biser Mediterana” zbog svog geografskog položaja i šarma. Šetnja gornjim delom grada, u koji se ulazi kroz vrata “Porta Mesina” , grčko-rimsko pozorište iz 3. veka pre nove ere, jedno od najbolje očuvanih amfiteatara antičkog doba (ulaznica nije uključena u cenu). Povratak u hotel. Noćenje.
3. dan (nedelja, 18. septembar 2022) KATANIJA – SIRAKUZA – MARZAMEMI – ĐARDINI NAKSOS Doručak. Odlazak u Sirakuzu, grad bogat grčkom kulturnom zaostavštinom, arhitekturom, amfiteatrima, poznat kao Arhimedov grad. Obilazak arheološkog parka, veliki kamenolom i Dionizijevo uho, najvede grčko pozorište na Siciliji, veliki žrtvenik i amfiteatar. Sledi obilazak starog dela grada Ortigija, katedrala svete Lucije, Artemidina fontana. Nastavak putovanja do jednog od najslikanijih malih gradova Sicilije –Marzamemi koji se nalazi na samom špicu južnog dela ostrva uronjenog u Jonsko more. Nekadašnje seoce čiji su se stanovnici bavili obradom mesa tune potiče iz 18. veka i svilo se oko pikturesknog trga Regina Margarita. Povratak u hotel. Noćenje.
4. dan (ponedeljak, 19. septembar 2022) ĐARDINI NAKSOS – MODIKA – RAGUZA – ĐARDINI NAKSOS Doručak. Putovanje ka unutrašnjosti ostrva i obilazak Modike, grada čije je kitnjaste građevine tipične za sicilijanski baroko donekle ugrozio veliki zemljotres iz 1963. godine, ali je nakon toga grad iznova izradjen. Grad ima karakterističan geografski položaj jer se nalazi na dnu klisure pa kuće i vile koje „izranjaju“ s njenog najnižeg nivoa deluju kao da su naslagane jedna na drugu. Grad je podeljen na gornji i donji a panoramom mesta dominira crkva svetog Djordja, mada se i crkva sv.Petra, u donjem gradu, smatra kao zaštitni znak. Nakon obilaska, odlazak u fabriku čokolade Bonajuto uz degustaciju njenih najpopularnijih proizvoda. Nastavak putovanja ka Raguzi, još jednom tipičnom predstavniku sicilijanskog baroka čiju je lepotu narušio zemljotres, nakon kojeg je grad obnovljen ali na dve različite lokacije: Raguzu Ibla koja se nalazi na teritoriji starog grada i dnu klanca, i Raguzu Superiore izgrađenu na drugoj lokaciji. Ova dva mesta su ujedinjena 1926. I proglašena za prestonicu provincije. Poseta Raguza Ibla koja je zbog specifičnog stila arhitekture svojih građevina uvrštena u listu gradova pod zaštitom UNESCO-a. Povratak u hotel. Noćenje.
5. dan (utorak, 20. septembar 2022) ĐARDINI NAKSOS – PJACA ARMERINA – ĐARDINI NAKSOS Doručak. Slobodan dan ili mogućnost odlaska na poludnevni fakultativni izlet u Pjaca Armerinu, gradić koji je doživeo procvat za vreme Rimljana, a najbolji primer je Vila del Kasale. Poseta rimske vile, velike građevine iz 4. veka nove ere, ukrašena podnim mozaicima koji se prostiru na 3500 m2. Izuzetno bogatstvo elemenata i dekoracije navode na pretpostavku da je bila vlasništvo jednog od rimskih careva. Za stilski rad mozaika može se naći analogija i povezanost sa radionicama sa severa Afrike. Posle dužeg perioda restauracije skoro je otvorena za posetioce i ljubitelje istorije i umetnosti. Lokalitet je od 1997. pod zaštitom UNESCO-a. Povratak u hotel. Noćenje.
6. dan (sreda, 21. septembar 2022) ĐARDINI NAKSOS – KATANIJA – BEOGRAD Doručak. Slobodno vreme do transfera na aerodrom. Polazak za Beograd u 19.40 sati – planirano vreme čarter leta(let JU 9371). Dolazak u Beograd u 21.25 sati.
Sporting Baia Italija/Sicilija/Đardini Naksos
Sporting Baia-
Internet
i
Bazen
Da
Centar
U centru
Plaža
50 m

Ishrana

Lokacija:
hotel se nalazi u zalivu Đardini Naksos, sa pogledom na Etnu ili Taorminu. Od peščane plaže deli ga ulica. Udaljen je oko 60 kilometara od aerodroma u Kataniji.

Hotelska ponuda:
bar, restoran, bazen, parking, Wi-Fi u lobiju i baru (uz doplatu), wellness centar, fitnes centar, terasa.

Sobe:
klima uređaj, kupatilo s fenom, SAT TV, mini-bar, sef uz doplatu, balkon.

Ishrana:
polupansion - doručak (samoposluživanje, izbor više jela) i večera - (set meni, izbor od dva jela). 

SPORTSKE AKTIVNOSTI
Fitnes centar
RESTORAN / BAR
Bar
Restoran
SPA&WELLNESS
Welness Center
SHORT
Internet i
Bazen i
Centar i
Plaža i

Ishrana

Lokacija:
hotel se nalazi u zalivu Đardini Naksos, sa pogledom na Etnu ili Taorminu. Od peščane plaže deli ga ulica. Udaljen je oko 60 kilometara od aerodroma u Kataniji.

Hotelska ponuda:
bar, restoran, bazen, parking, Wi-Fi u lobiju i baru (uz doplatu), wellness centar, fitnes centar, terasa.

Sobe:
klima uređaj, kupatilo s fenom, SAT TV, mini-bar, sef uz doplatu, balkon.

Ishrana:
polupansion - doručak (samoposluživanje, izbor više jela) i večera - (set meni, izbor od dva jela). 

SMEŠTAJ
● Smestaj je u hotelu Sporting Baia 4*, Đardini Naksos.
Hotel je odlično lociran u centru mesta, s pogledom na Etnu I Taorminu.  Od šljunkovite plaže na kojoj se plaćaju ležaljke i suncobrani ga deli ulica. Od Taormine je udaljen 5 km, stanica gradskog prevoza je u neposrednoj blizini hotela. Ima recepciju i restoran  a Wi-fi internet je dostupan uz nadoknadu, u lobiju hotela i baru. Sve sobe su klimatizovane, imaju kupatilo, satelitski TV program, sef, fen u kupatilu. Doručak se služi po principu samoposluživanja.
● Filip Travel zadržava pravo zamene ovog hotela sličnim hotelom iste ili više kategorije od navedenog hotela.
FAKULTATIVNI IZLETI
● Poludnevni fakultativni izlet autobusom Pjaca Armerina i Villa Del Casale ”. Cena: 65 evra.
Prijavljivanje za izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje, a plaćanje je u Italiji, isključivo u evrima. Potrebno je najmanje 15 prijavljenih učesnika za realizaciju ovog izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih,izlet bi mogao da se realizuje uz korigovanje cene ili sadržaja, a uz dogovor sa putnicima.
VAŽNE NAPOMENE ZA PUTOVANJE “SICILIJANSKA TURA”
● Potrebno je najmanje 25 putnika za realizaciju ovog putovanja.
● Uz blagovremeni upit u poslovnicama Filip Travela, postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim ili trokrevetnim sobama (u kojima je treći ležaj pomoćni).
USLOVI I NAČIN PLAĆANJA
● Cena putovanja iskazana je u evrima, a plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti, po srednjem kursu Narodne Banke Srbije, na dan uplate. Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju, uplaćuje se akontacija u iznosu od 40% cene a najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje uplaćuje se preostalih 60% do punog iznosa cene putovanja.
● Plaćanje može biti: 1) Avansno: a) gotovinom, b) čekovima, c) uplatom na račun agencije ili d) platnim karticama (Visa, Master, American Express, Maestro i Dina). 2) Uplatom na rate bez kamate - akontacija 40%, a ostatak: a) čekovima do pet jednakih mesečnih rata (sa datumima 10. ili 20. u mesecu); b) platnim karticama (Visa, Master, American Express Banca Intesa-e i Komercijalne banke) na maksimalno šest mesečnih rata; c) putem administrativne zabrane sa firmama sa kojima organizator putovanja ima potpisan ugovor. 3) Uplatom celokupnog iznosa platnim karticama (Visa, Master, American Express Banca Intesa-e i Komercijalne banke) na maksimalno šest mesečnih rata
MEĐUNARODNO PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE
● Organizator putovanja preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja. U poslovnicama Filip Travela moguće je uz fotokopiju prve strane pasoša pribaviti polisu osiguravača koja pokriva u slučaju potrebe, za sve vreme putovanja, troškove lečenja i bolničke troškove. Cena polise je približno jedan evro po danu provedenom na putovanju.
OPŠTE NAPOMENE ZA PUTOVANJA U ORGANIZACIJI FILIP TRAVELA
Organizator putovanja ima licencu OTP 113/2021 izdatu 12. oktobra 2021. godine od strane Min. turizma Republike Srbije. Organizator putovanja ima depozit u visini 2.000 -EUR i garanciju putovanja za kategoriju licence A u visini 250.000- EUR kojom se za slučaj insolventnosti organizatora putovanja obezbeđuju troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka putnika sa putovanja u mesto polaska u zemlji i inostranstvu, kao i sva nastala potraživanja putnika i za slučaj naknade štete obezbeđuje naknada štete koja se prouzrokuje putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza organizatora putovanja, koje su određene Opštim uslovima i programom putovanja. Garancija po Polisi osiguranja garancija putovanja broj 470000049593 važi od 01.10.2021. do 01.10.2022. godine. Garancija putovanja se aktivira u roku od 14 dana od dana nastanka osiguranog slučaja kod društva za osiguranje TRIGLAV OSIGURANJE a.d.o. Beograd, broj telefona: +381 11 3305100, broj telefaksa: +381 11 3122420, e-mail adresa: office@triglav.rs, pisanim putem ili telegramom na adresu TRIGLAV OSIGURANJE a.d.o. Beograd, Milutina Milankovića 7a ili na e-mail: office@triglav.rs. 

 

avionski prevoz na relaciji Beograd - Katanija - Beograd (prevoznik Air Serbia), aerodromske takse u iznosu od 44 evra na dan objavljivanja programa, čiji je iznos podložan promeni,  smeštaj u hotelu kategorije  4* Sporting Baia u Đardini Naksosu na bazi pet noćenja sa doručkom u standardnim dvokrevetnim sobama, transferi na relacijama aerodrom - hotel - aerodrom u Kataniji prema programu, panoramska razgledanje grada i obilasci prema programu, usluge vodiča i troškovi organizovanja putovanja. 

fakultativni izleti, Teatar u Taormini (oko 10 evra), boravišne takse u hotelima (plaćaju se na recepciji), međunarodno putno zdravstveno osiguranje. 

Poslednje pregledani aranžmani

Barokna Sicilija 16.09.2022.