Petrovac letovanje 2018 » Crna Gora

Letovanje Petrovac 2017.

Petrovac je malo primorsko mesto koje se odlikuje blagom mediteranskom klimom sa skoro 300 suncanih dana u godini. Petrovac je miran gradić u kome se možete opustiti i odmoriti bez buke i galame. Petrovac je svojstven po svojim malim uličicama, peščanim plažama, i romantičnim zalascima sunca... Letovanje na Petrovcu preporučujemo jer je blizu i odlično povezan sa Budvom, Barom, Kotorom, Ulcinjom kao i sa ostalim primorskim gradovima koje možete posetiti tokom svog odmora na crnogorskom primorju.
Pored obale, kamenom popločano šetalište, prate kuće od tesanog kamena sa buticima i restoranima, okruženo je palmama, borovima i lijanderima i nudi prijatnu hladovinu u vrelim letnim danima. Na samom kraju šetališta nalazi se tvrđava Kastelo.

U novom delu grada Petrovac, u kome se nalaze privatne kuće, vile i hoteli, možete pronaći sve što vam može zatrebati: dom zdravlja, pošta, pijaca, super marketi, sportski tereni... Petrovac nudi širok izbor kafića, poslastičarnica, suvenirnica i restorana koji predstavljaju nezaobilaznu ponudu. Tradicionalna kuhinja puna morskih plodova, ribe, paste i zeleniša očekuje svakog posetioca koji dodje u Petrovac.

Petrovac ukrašavaju masline, narandže, lovor, limuni, leandri... Šume iznikle u kamenjaru okružuju svaki zaliv. Okolna priroda je bujna, zelena i iznenađujuća. Svi oni koji su otkrili draži porodičnog letovanja, prostranstvo plaža i mir koji Petrovac nudi svojim gostima, vraćali su se ponovo.

Atraktivne peščane plaže (Lučice i Petrovac), šetališta pored mora, bogata vegetacija i blaga mediterenska klima tokom cele godine učiniće da se opustite i dobro odmorite, a to možete uraditi bilo kada u sezoni kupanja i sunčanja koja traje više od šest meseci godišnje. Letovanje u Petrovcu počinje u aprilu i traje sve do novembra!

Krajem juna se u Petrovcu organizuje manifestacija "Pasticada fest" - manifestacija koja promoviše pašticadu, tradicionalno primorsko jelo, uz bogat muzički program.
U Petrovcu se tradicionalno svake godine održava manifestacija zvana "Petrovačka noć". Obično je to zadnja nedjelja u avgustu kada mnogi posetioci mogu uživati u besplatnim morskim specijalitetima sa roštilja, vinu, pivu i dobroj muzici.

Petrovac je u blizini aerodroma u Tivtu i Podgorici, međunarodnih luka u Baru, Budvi i Kotoru, kao i u blizini puteva ka unutrašnjosti Crne Gore i dalje. Do Herceg Novog na zapadu, do Ade Bojane na krajnjem jugu i do stare prestonice Cetinje stiže se za oko sat vremena.


telplava.png
Pozovite nas

Izdvajamo iz ponude Pogledaj sve hotele