Marsa Alam • Letovanje na Crvenom moru • Egipat

Marsa Alam je letovalište na Crvenom moru u Egiptu, udaljen 220 km od Hurgade. Letovalište Marsa Alam je poznato po svojim peščanim plažama i koralnim grebenima. Zaliv Abu Dabab u obliku slova U, poznat je po morskim kornjačama i dugogonima. Nacionalni park Wadi el-Gemal nalazi se južno od grada i obuhvata pustinju, morsku travu grebene i ostrva.

Letovanje Marsa Alam

Nekada mali ribarski gradić, koji je doživeo ekspanziju početkom milenijuma izgradnjom međunardnog aerodroma danas je turistička destinacija koju posećuju turisti iz celog sveta. Obala dugačka 100km sa peščanim plažama ispunjena luksuznim hotelima, restoranima i prodavnicama. 

Marsa Alam iako jedno od najmlađih letovališta u Egiptu, turiste mami svojim peščanim plažama i tirkiznim morem. Za ronioce je poseban doživljaj jer pruža mogućnost plivanja sa kornjačama, morskim kravama, posmatranju riba, otkopoda...  

Hoteli i odmarališta

Većina hotela u Marsa Alamu ima svoje privatne plaže, opremljene ležaljkama, restoranima i barovima. Jaz Dar El Madina je mesto za sve oni koji bi da se izoluju od gužve. Nalazi se na 5 minuta hoda do plaže. Ovo mesto takođe ima i bazene za odrasle i decu.


telplava.png
Pozovite nas

Izdvajamo iz ponude Pogledaj sve hotele