Hercegnovska rivijera 2018: Herceg Novi, Igalo, Bijela, Kumbor

Letovanje Herceg Novi 2018

Na veoma značajnom i atraktivnom geografskom prostoru, između najviše planine dinarskog masiva - Orjena i ulaza u jedan od najljepših zaliva - Boku Kotorsku, nalazi se Herceg Novi. Herceg Novi je nastao krajem XIV veka, kada ga je osnovao kralj Tvrtko I, a pravi procvat Herceg Novi doživljava u vreme Tvrtkovog naslednika Stjepana Vukcica-Kosaca, poznatijeg kao Herceg Stjepan, po kome je grad i dobio ime. Ovo je grad prebogat istorijom koji će vam pored mediteranskog ambijenta pružiti više.

U arhitekturi grada dominiraju elementi romanskog, vizantijskog i orijentalnog stila. Posebnu atrakciju predstavljaju Španiola, Kanli Kula, Forte Mare i Citadela, muzej i arhiva grada, galerija moderne umetnosti i manastir Savina. Sada je Herceg Novi moderno letovalište sa dugom plažom, brojnim kaficima i restoranima.

Herceg Novi je poznat i kao grad pesnika . U njemu su našli inspiraciju i zabeležili svoje emocije Aleksa Šantić, Ivo Andrić... Kuća Iva Andrića u predgrađu Topla je sada restoran Kluba književnika. Na Toploj se nalazi i Crkva Sv. Vaznesenja Hristovog , u kojoj je Petar Petrović Njegoš naučio da čita i piše.

Herceg Novi je poznat i po festivalu Muzičke skale, koji se održava svakog jula na Kanli kuli. Herceg Novi ima specifičnu mikro klimu koja je uslovljena dobrom južnom ekspozicijom, blizinom mora, krečnjackom podlogom i planinskim zaleđem, koje sprečava prodor hladnog vazduha. Herceg Novi prosečno godišnje ima oko 200 sunčanih dana.

Preko leta, u julu i avgustu, grad ima prosečno 10 sunčanih sati dnevno! Prosečna dnevna temperatura morske vode tokom letnje sezone je između 22 i 26 stepeni. Sezona kupanja u Herceg Novom traje najmanje 5 meseci! Na području Hercegnovske opštine ima oko 70 registrovanih plaža. Herceg Novi je poslednjih godina uložio puno u pogledu uređenja i opremanja svojih plaža, što predstavlja poseban kvalitet u ovom segmentu ponude.

Letovanje Igalo 2018

Igalo je grad u opštini Herceg Novi u Crnoj Gori. Igalo je veoma privlačan gradić i savremeni turistički i medicinsko-zdravstveni centar, koji gostima pruža sve uslove za odmor, rekreaciju i lečenje. Igalo je poznato i po neeksploatisanoj mineralnoj vodi nazvanoj "Igaljka".

Igalo ima preko 260 sunčanih dana godišnje i idealno je za grupno letovanje, za porodice sa decom, parove, kao i za starije osobe jer nudi prijatan odmor i uživanje posetiocima svih generacija.

U Igalu se i uspešno leče razne bolesti uz pomoć najsavremenijih metoda i lekovitog blata.
Igalo je poznata turistička destinacija koju cene svi oni koji pored kupanja i uživanja na plaži, vole vreme da provode u restoranima i noćnim klubovima, a i koji vole odmor rekreativnog tipa i posete lokalnim atrakcijama i mestima od kulturnog značaja.

Šetalište u Igalu ukrašeno je divnim mediteranskim rastinjem uz raznolike plaže, odakle se pruža i predivan pogled na Bokokotorski Zaliv.
Igalo ima više vrsta uređenih plaža: popločane, šljunkovite, kamene, kao i peščanu plažu sa čuvenim lekovitim blatom.

Ljubitelji mora i dubina, strastveni plivači ali i ronioci će takođe lako pronaći svoja omiljena mesta!

Dubina mora uz plaže je različita, nekada ne prelazi jedan metar čak i po nekoliko desetina metara od obale, što predstavlja pravi užitak za porodice sa decom. 


Izdvajamo iz ponude Pogledaj sve hotele

Depandans De Mar

Crna Gora/Hercegnovska Rivijera/Herceg Novi

Polupansion

Palmon Bay Hotel and Spa

Crna Gora/Hercegnovska Rivijera/Igalo

Noćenje sa doručkom

Pansion Savina

Crna Gora/Hercegnovska Rivijera/Herceg Novi

Polupansion

Mediteranski Centar

Crna Gora/Hercegnovska Rivijera/Igalo

Polupansion