Budva leto 2018 » Crna Gora

Letovanje Budva 2017.

Budva je jedno od najstarijih naselja na Jadranu. Budva ima mediteransku klimu sa blagim kišovitim zimama kao i dugim toplim letnjim danima... U priobalju zaklonjenom visokim gorskim zaledjem, klima je još blaža. Toplo more i duge peščane plaže okruženi su borovom šumom i maslinjacima. Sezona kupanja u Budvi počinje 10. maja i traje do 8.novembra.
Područje oko grada, duž obale, poznato je i kao Budvanska rivijera. Rivijera je centar crnogorskog turizma, i poznata po peščanim plažama ali i po noćnom životu.
Duž rivijere ima oko četrdeset naselja, sela i zaseoka među kojima se nalaze i: Bečići, Pržno, Miločer, poluostrvce Sv.Stefan, Petrovac.
U Budvi tokom leta možete prisustvovati razlicitim kulturnim manifestacijama kao što su: dešavanja na Trgu pjesnika, medunarodni festival "Pjesma Mediterana" kao i pozorišne predstave.

Stari grad u Budvi je sagrađen na kamenitom poluostrvu pre više od 2500. godina. Danas, kamene zidine Starog grada u Budvi kriju uzane uličice, stare kamene kuce, brojni kafići, restorani i prodavnice.

Turistički centar Bečići.

Bečići imaju plažu dugu skoro 2km, koja je među najlepšim u Crnoj Gori i južnom Jadranu. U Bečiće je uloženo mnogo novca tokom poslednjih godina, a najznačajnija investicija je izgradnja hotela "Splendid". Bečići su 3 km udaljeni od Starog grada Budve, a plaža u Bečićima proglašena je jednom od najljepših plaža na Mediteranu. Pogledajte smeštaj u Bečićima.


telplava.png
Pozovite nas

Izdvajamo iz ponude Pogledaj sve hotele