Prilikom uplovljavanja u Alonissos, odmah ćete osetiti jedinstvenu atmosferu, ne-pretencioznu eleganciju i opuštajuću privlačnost ovog ostrva. Boje mora, neba, miris borova i maslina, arhitektonski stil, odmah predstavljaju poseban, individualniji karakter. Po ulasku u luku Patitiri, svaki susret sa meštanima samo dokazuje da su ovde ljudi iznenađujuće iskreni, prizemni i mirni, naizgled nepromienjeni od strane turističke orijentacije zemlje da jednostavno zarađuju od vas.

U Alonissosu preovladava skroman šarm, koji su Grčka ostrva imala pre masovnog turizma.

Ostrvo Alonisos je poseban jer vam pruža uživanje u svežoj ribi, pijuckajući ledeni ouzo uz zalazak sunca, slušajući Syrtakija.

Plaže na ostrvu Alonisos

Plaže na ostrvu Alonissos su izuzetno čiste, voda je kristalno prozirna... Svaka plaža ima svoj jedinstveni karakter.

Megalos Mourtias: Leži na podnožju ispod Starog grada u zalivu, ova plaža ima ravne stene i okružena je kamenim zidovima. Kao i kod većine plaža na Alonissosu, ne postoji masa ležaljki i suncobrana na plaži, ali postoji nekoliko suncobrana i stolica, a iza plaže se nalazi zasad maslina, gde možete uzeti odmoriti.

Milia: Ova duga uvala se pojavljuje nakon kratkog pešačenja kroz gustu borovu šumu i ima i pesak i kamenje. Meštani kažu da crno morsko bilje koje raste na morskom dnu, ima vrlo podmlađujuće dejstvo za kožu i čak može lečiti celulit. Na plaži nema kišobrana ili bara, ali kristalno čisto more pruža osvežavajući predah od letnje vrućine.

Kokkinokastro: Duboko plavo more, impozantno visoke crvene stene, žuti pesak, borove šume i šareni oblutci čine ovo drevno naselje jednim od najimpresivnijih plaža na ostrvu. Na ovoj velikoj plaži možete iznajmiti pedalinu ili kanu.

Yialia: Ova mala uvala karakteristična je po vetrenjači koja se nalazi na levoj strani i po šljunku koji je u različitim nijansama sive boje. Meštani kažu da je ovo savršena plaža za posmatranje zalaska sunca dok uživate u kristalnom moru.

Tsoukalia: Ovaj arheološki lokalitet će ostaviti veliki utisak na vas, jer se tu nekada nalazila fabrika keramike. Danas, na celoj plaži možete pronaći delove keramike od raznih vaza i posuđa, koji na prvi pogled izgledaju kao da su nove, ali zapravo su stare i po 2000 godina. Takođe, tokom ronjenja, bićete u mogućnosti da pronađete delove razbijenog posuđa.

Pogledajte našu celokupnu ponudu za letovanje u Grčkoj, kao i kvalitetan, a povoljan apartmanski smeštaj