Tunis 2020 • Direktan čarter let

Vraćamo se oazi vrhunskog odmora i avanture. Zemlja prebogate istorije i kontrasta čeka da vas ponovo oduševi.

Dobro vam je poznata jedna od najposećenijih destinacija Mediterana, nepravedno osuđena na nešto dužu pauzu. Sada se vraća u visokom sjaju sa novim hotelima i dobro poznatom kvalitetnom uslugom i preljubaznim ugostiteljima. Od prelepe obale preko uzburkane istorije, prirodnih lepota do uzbudljive pustinje.

Uživajte ponovo u mirisu jasmina, odmarajte na lepim peskovitim plažama – a ukoliko svom odmoru želite da dodate i notu avanture – Tunis će vam ostati u najlepšem sećanju.

Letovanje u Tunisu • Direktan čarter let

Tunis je država u Severnoj Africi sa istoimenim glavnim gradom. Granici se sa Alžirom na zapadu i Libijom na jugoistoku, ostatak države je ogranicen Sredozemnim morem.

Njen geografski položaj je jako povoljan, sa izlazom na Sredozemno more i sa ne tako velikom površinom pustinje. Tunis je vecinom planinska zemlja, sa ne baš raznovrsnom vegetacijom. Takođe, skoro da nema reka i jezera (ako se ne racunaju slana jezera-šotovi).

Glavni grad Tunisa je Tunis, a ostali veci gredovi su Sfax, Kairouan, Monastir, Sousse, Jafa. Tunis ima oko 10 miliona stanovnika, oko 2 miliona živi u gradu Tunisu. Stanovništvo Tunisa cine oko 99% muslimana, ostalo su hrišcani. Kairouan je sveti grad za mnoge muslimane i mnogi muslimani suniti ga smatraju četvrtim najsvetijim gradom za Islam, posle Meke, Medine i Jerusalima i najsvetijim gradom Magreba.

Danas znacajna turisticka destinacija, Tunis može da se pohvali sa oko 6 miliona turista godišnje koji posecuju poznata letovališta – Hammamet, Sousse, Port El Kantaoui, Ðerba, Monastir, Mahdi, Sidi Bou Said.

Izleti u Tunisu

SAHARA

Doživite pustinju sa kulisa za Ratove zvezda. Pored Sahare koja pruža neverovatno iskustvo posetićete El Jem, veliko slano jezero Chott El Jerid, jahaćete kamile, ići na jeep safari, posetiti oazu sa pola miliona stabala palmi i posetiti Kairouan, četvrti sveti grad po značaju u muslimanskom svetu.

TUNIS – KARTAGINA – SIDI BOU SAID

Poseta prestonici, Tunisu, obilazak muzeja Bardo, čuvenom po zbirci mozaika, obilazak centra grada i medine, odlazak do Kartagine, poseta čuvenim rimskim termama. Zatim obilazak plavo-belog sela Sidi Bou Said, gradića umetnika i pisaca.

Ovde pogledajte detaljan opis izleta u Tunisu.


telplava.png
Pozovite nas

Izdvajamo iz ponude Pogledaj sve hotele

Mahdia-Nour Palace Resort & Thalasso
18% Popust

Nour Palace Resort & Thalasso

Tunis/Tunis-/Mahdia

All inclusive

BEACH
Mahdia-Mahdia Palace & Thalasso
18% Popust

Mahdia Palace & Thalasso

Tunis/Tunis-/Mahdia

All inclusive

BEACH
Sus-Marabout
7% Popust

Marabout

Tunis/Tunis-/Sus

All inclusive

BEACH
Hamamet-Cooee Club President
25% Popust

Cooee Club President

Tunis/Tunis-/Hamamet

All inclusive

SPA & RELAX