Halkidiki 2024 • Letovanje Grčka • Hanioti, Metamorfosis...

Halkidiki, sa ukupno 500 kilometara obale, nalazi se na severozapadnom priobalju Egejskog mora.

Letovanje na Halkidikiju preporučujemo jer ima tri manja poluostrva, raspoređena kao tri ispružena prsta kojima još dublje zalazi u Egej.

Halkidiki • Letovanje

Iskoristite popuste za letovanje na Halkidikuju  - veliki izbor hotela i apartmana u mestima: Kasandra, Hanioti, Sitonija, Metamorfozis, Atos, Amuljani, Uranopolis, Jerisos… Pogledajte našu ponudu smeštaja na Halkidikiju.

Transfer od / do Soluna

Obezbedili smo vam transfer do aerodroma u Solunu kao i od aerodroma do Hotela. Za informacije o cenama, molimo da nas pozovete na 011/4-159-159

Pogledajte našu celokupnu ponudu za letovanje u Grčkoj, kao i kvalitetan, a povoljan apartmanski smeštaj. Ne propustite i paket aranžmane - Grčka autobuski prevoz.


telplava.png
Pozovite nas

Izdvajamo iz ponude Pogledaj sve hotele

Kalitea-Aegean Melathron
5% Popust

Aegean Melathron

Grčka/Halkidiki/Kalitea

Polupansion

Ouranoupolis-Akti Ouranoupoli
5% Popust

Akti Ouranoupoli

Grčka/Halkidiki/Ouranoupolis

Noćenje sa doručkom

Kalitea-Ammon Zeus
5% Popust

Ammon Zeus

Grčka/Halkidiki/Kalitea

Noćenje sa doručkom

Nea Skioni-Xenios Anastasia Resort Nea Skioni
5% Popust

Xenios Anastasia Resort Nea Skioni

Grčka/Halkidiki/Nea Skioni

Polupansion

Poluostrvo Kasandra

Poluostrvo Kasandra se nalazi na zapadnoj strani Halkidikija. Dugo je više od 50 km i široko oko 10 km. Zapadni deo Halkidikija je po reljefu ravniji od istočnog. Uzvišenja na Kasandri ne prelaze 400 metara i središnji deo poluostrva je pokriven vinogradima i maslinjacima. Kasandra je najposećeniji deo Halkidikija.

Hanioti - letovanje 

Hanioti se nalazi na poluostrvu Kasandra. Mirno i lepo turističko mesto, Hanioti je idealan za porodičan odmor. Plaže su peščane ili sa vrlo sitnim šljunkom. Čisto more ima predivnu tirkizno plavu boju. U Haniotiju ćete pronaći veliki broj restorana i tradicionalnih taverni. Uz prelepu prirodu sa mnogo zelenila i za Halkidiki karakteristično kristalno čisto more. Pored toga, ljubazni grčki domaćini će vaš odmor učiniti još prijatnijim. 

Sitonija leto 

Sitonija je srednji prst poluostrva Halkidiki. Brdovitija je od Kasandre i poznata po proizvodnji izvanrednog vina i meda. Idealno je mesto za ljubitelje prirode. Odlikuju je čiste plaže okružene borovom šumom, male luke, šetališta, vrtovi oko hotelskih kompleksa, idilična ribarska sela, bogat noćni život. Mesta Nikiti, Agios Nikolaos, Neos Marmaras, Vurvuru, sva su raznolika i bogata lokalnom tradicijom.

Metamorfozis - letovanje 

Skoro na samom početku, na zapadnoj strani Sitonije, nalazi se Metamorfozis. četinarska šuma koje ima u izobilju stvara posebnu mikroklimu ovog mesta, pa Metamorfozis još nazivaju i vazdušna banja Halkidikija. U samom centru mesta, nalazi se većina taverni, kafića i restorana. Kako je pozicioniran na zapadnoj strani, Metamorfozis omogućava  uživanje na plaži do kasnih poslepodnevnih časova. 

Poluostrvo Atos

Atos je najistočnije poluostrvo Halkidikija. Atos je ime jednog od Giganata koji su u mitološko vreme nastanjivali ovu oblast. Prema mitu, Giganti su ratovali sa olimpskim bogovima i u tom sukobu Posejdon, bog mora, bacio je na njih svoj trozubac i tako se Halkidiki rascepio na tri dela.  Poluostrvo se naziva i Sveta gora od 11. veka, kada je od vizantijskog cara dobilo poseban status autonomne monaške republike koji je do današnjih dana sačuvan. Nadamo se da će vam leto na Halkidikiju, upravo biti onakvo letovanje i odmor o kakvom ste sanjali. 

Amuljani - letovanje 

Amuljani je jedino naseljeno ostrvo Halkidikija, sa površinom od 4,5 km2 , udaljeno 120 kilometara od Soluna. Na ostrvu Amuljani ćete uživati u finom, zlatnom pesku i tirkiznom moru ali i u bujnoj vegetaciji. Amuljani je dobar izbor za letovanje 2020 ukoliko želite mir i relaksaciju tokom svog letnjeg odmora. S obzirom na to da je ostrvo male površine, predlažemo da posetite sve plaže, jer ćete sigurno biti oduševljeni. Plaže su uglavnom peščane i do njih se stiže peške ili lokalnim "taksijem"- prikolica koju vuče magarac. Sigurno je da ćete na Amuljaniju uživati u ukusima sveže ribe i drugih grčkih tradicionalnih specijaliteta. 

Uranopolis - letovanje 

Uranopolis simpatično mesto na Atosu, sa malom ribarskom lukom. Poznato je i po tome što je poslednje naseljeno mesto pre granice sa Svetom gorom. Nazivaju ga i "nebeski grad". U Uranopolisu ćete pronaći nekoliko dobrih plaža, a glavna gradska je sačinjena od dugog poteza peska koji se proteže od luke. U pozadini je još jedna mala, ali peskovita uvala i naravno kristalno more. Na zapadnoj strani mesta, smešteno je šetalište sa nizom restorana i kafića. Pristanište je polazna tačka monaha i hodočasnika ka Svetoj Gori, istovremeno i luka za ribare i dnevna stanica za krstarenje izletnika brodom.

Jerisos - leovanje 

Jerisos odlikuje kristalno čisto more i duga peščana plaža sa zlatnim peskom. Između naselja i plaže nalazi se pešačka zona duž koje se nalaze taverne i kafei sa veoma prijatnom atmosferom tokom celog dana. U vreme kada je nastao, Jerisos je bio važna luka stare Grčke. Na desetak minuta vožnje od Jerisosa, nalazi se Uranopolis odakle možete da se upustite u krstarenje oko Svete Gore.