Letovanje na Siciliji

Sicilija, najveće ostrvo Mediterana, predstavlja jedinstveno mesto koje odlikuje specifična kultura, tradicija i životni stil. Za sve koji žele da dožive istinski mediteranski duh i upoznaju jedan autentičan deo Evrope, ovo ostrvo je pravo mesto za letovanje.

Na Siciliji vas čekaju neke od najlepših plaža na svetu. Uživajte u sunčanju i plivanju na poznatoj plaži Mondello ili istražite skrivene uvale poput Isola Bella. Svakako posetite i Porto Katsiki, plažu koja je redovno rangirana među najlepšim u Evropi.

Istražite gradove Sicilije

Palermo, glavni grad Sicilije, nudi zapanjujući spoj normanskog, arapskog i baroknog stila. U našoj ponudi možete pronaći smeštaj uz direktne letove za Palermo. Smene su dostupne na 7 i 10 noćenja. Ne propustite priliku za obilazak Taormine, Cefalùa i Raguse, koji oduševljavaju svojom impresivnom arhitekturom, istorijskim znamenitostima i prelepim plažama.

Pored Palerma, nudimo i direktne letove za Kataniju, gde vas takođe čeka veliki izbor smeštaja i nezaboravni izleti. Oba grada su idealna polazišta za istraživanje bogate kulture i istorije Sicilije.

Gastronomija i vina Sicilije

Sicilijanska kuhinja je poznata po svojim raznolikim ukusima koji odražavaju bogatu istoriju ostrva. Uživajte u lokalnim specijalitetima kao što su arancini, caponata, pasta alla norma i slatki cannoli. Ostrvo je takođe poznato po kvalitetnim vinima, uključujući Marsala i Nero d'Avola.

Arheološka nalazišta Sicilije

Posetite svetski poznata arheološka nalazišta kao što su dolina hramova u Agrigentu i antički grad Sirakuza. Taormina takođe nudi jedinstvene prilike za istraživanje, sa svojim impresivnim grčkim teatrom koji nudi spektakularan pogled na okolnu prirodu.

Uverite se zašto je Sicilija destinacija koja privlači milione posetilaca svake godine. Neka ovo čarobno ostrvo bude vaša destinacija za letovanje u Italiji i tako stvorite uspomene koje će trajati zauvek.