Brazil • Rio de Žaneiro

Brazil je zemlja fascinantne raznolikosti, poznata po svojim šarenim festivalima, prelepim plažama i gustim prašumama Amazona. Putovanje u ovu južnoameričku zemlju pruža nezaboravno iskustvo koje objedinjuje bogatu kulturnu baštinu, prirodnu lepotu i uzbudljivu atmosferu.

Rio de Žaneiro, poznat po svojoj impozantnoj statui Isusa Hrista na brdu Korcovado, ostavlja bez daha svojim prelepim plažama poput Kopakabane i Ipaneme. Ovaj grad živi ritmom samba, a tokom slavnih karnevalskih festivala pretvara se u epicentar nezaboravnih zabava i šarenila.

Amazonska prašuma, pluća planete, prostire se na velikom delu Brazila. Ovde se može doživeti avantura istraživanja divljine, susret s egzotičnim biljnim i životinjskim vrstama, te plovidba rekom Amazon uz fascinantnu floru i faunu.

Brazil takođe čuva istorijsko blago u gradovima poput Salvadora, sa svojom prelepom kolonijalnom arhitekturom, i Manausa, koji je poznat po Teatru Amazonas, remek-delu arhitekture iz ere gumene groznice.

Neizostavna destinacija je i čarobno ostrvo Fernando de Noronha, koje oduzima dah svojim tirkiznim vodama, netaknutim plažama i bogatstvom podvodnog sveta.

Brazil je popularna daleka destinacija jer je to zemlja kontrasta, koja pruža atrakcije od vibrirajućih gradova do mirnih prirodnih oaza. Bez obzira da li se upuštate u istraživanje prašume, uživate na plažama ili uživate u lokalnoj kuhinji, ovo putovanje će vam pružiti nezaboravne trenutke u jednoj od najfascinantnijih zemalja na svetu.