Bali • Putovanje u Indoneziju

Indonezija je ostrvska država u jugoistočnoj Aziji i sastoji se od preko 17000 ostrva od kojih je 6000 naseljeno. Najveća ostrva su Kalimantan, Sumatra, Irian Daja, Sulavesi i Java. Od ukupnog broja stanovnika Indonezije gotovo 70% živi na ostrvu Java!

Klimu Indonezije odlikuju dve sezone koje se smenjuju na 6 meseci. Sušna sezona za zapadni deo Indonezije traje od maja do oktobra, a kišna od novembra do aprila. Za istočni deo arhipelaga kišna sezona počinje u maju i traje do oktobra, a sušna sezona u novembru i traje do aprila. Poslednjih godina iz razloga globalnog zagrevanja ne postoje jasne granice između dve sezone. Oscilacije u temperaturi su male. Zbog visoke vlažnosti vazduha, subjektivni osećaj je da su temperature više nego što zapravo jesu.

Bali "Ostrvo Bogova" oduševljava turiste iz svih krajeva sveta bogatom kulturom, tradicijom i spektakularnim panoramama.

Nusa dua je elitna regija na jugu Balija, sa prelepim peščanim plažama i odličnim hotelima od 5*. Sanur i Seminjak se smatraju odličnim polazištima za razne izlete i istraživanje ostrva. Svakako i tamo možete naći lepe peščane plaže. Kuta je najpopularniji deo Balija. Tu se nalazi centar noćnog života sa velikim brojem barova, klubova i restorana.

Ubud je gradić koji se nalazi u centralnom delu Balija, idealna baza ukoliko želite biti u centru kulturnih dešavanja, a u isto vreme prirodnom i inspirativnom okruženju. Gradić je okružen većinom lokacija koje privlače turiste Baliju poput pirinčanih terasi, tradicionalnih sela, hramova, muzeja, palata, jeftinog smeštaja ali i luksuznih hotela. Lak pristup plažama, planinama i većim gradovima na ostrvu je takođe jedna od prednosti ovog dela Balija.

Pogledajte i ostale ponude za daleka individualna putovanja.