Hurgada leto 2024

Hurgada je naseljena početkom 20. veka, od malog ribarskog mesta, prerasla je u turističku destinaciju tek zadnjih desetak godina. Danas je to grad/područje sa 40.000 stanovnika i proteže se na 40 km uz more, što Hurgadu čini veo popularnom destinacijom za letovanje.

Hurgada je glavno turističko odredište Egipta i preplavljeno je turistima tokom cele godine. Svi novoizgradeni hoteli nalaze se van starog jezgra Hurgade. Danas regija Hurgade podrazumeva i hotelske komplekse u El Guni i zalivima Makadi i Soma.

Naseljena je početkom 20. veka, od malog ribarskog mesta, prerasla je u turisticku destinaciju tek poslednjih petnaestak godina. Danas je to grad/područje sa 40.000 stanovnika i proteže se na 40 km uz more.

Egipat • Hurgada

Najveca atrakcija u Hurgadi je besprekorno čisto i toplo more. Od Nila je deli oko 150 km kamenite pustinje čiji vrhovi prelaze 1700 m.

Širom grada nalazi se veliki broj restorana, radnji, barova, malih pabova i internet kafea.

Podvodni svet u Hurgadi je izuzetno bogat, tako da je ova destinacija popularna i kod ronilaca. Pored lepih plaža, interesantan je i mali arhipelag nenaseljenih koralnih ostrva sa prekrasnim podvodnim svetom.