Hurgada leto 2023 • First minute!

Hurgada je naseljena početkom 20. veka, od malog ribarskog mesta, prerasla je u turističku destinaciju tek zadnjih desetak godina. Danas je to grad/područje sa 40.000 stanovnika i proteže se na 40 km uz more

Letovanje Hurgada 2023

Hurgada je glavno turističko odredište Egipta i preplavljeno je turistima tokom cele godine. Svi novoizgradeni hoteli nalaze se van starog jezgra Hurgade. Danas regija Hurgade podrazumeva i hotelske komplekse u El Guni i zalivima Makadi i Soma.

Naseljena je početkom 20. veka, od malog ribarskog mesta, prerasla je u turisticku destinaciju tek poslednjih petnaestak godina. Danas je to grad/područje sa 40.000 stanovnika i proteže se na 40 km uz more.

Najveca atrakcija u Hurgadi je besprekorno čisto i toplo more. Od Nila je deli oko 150 km kamenite pustinje čiji vrhovi prelaze 1700 m.

Širom grada nalazi se veliki broj restorana, radnji, barova, malih pabova i internet kafea. Podvodni svet u Hurgadi je izuzetno bogat, tako da je ova destinacija popularna i kod ronilaca. Pored lepih plaža, interesantan je i mali arhipelag nenaseljenih koralnih ostrva sa prekrasnim podvodnim svetom.

Vreme u Hurgadi

Vreme u Hurgadi je veoma prijatno sa temperaturama koje retko padaju ispod 20°C. Jul i avgust su najtopliji meseci. Morski povetarac u blizini obale pomaže da se malo rashladite. Preporučujemo da ponesete kreme za sunčanje da biste zaštitili svoju kožu.

Leto u Hurgadi počinje u maju i nije neobično da temperature u Hurgadi porastu do 35°C u najtoplijem dobu dana.

U Hurgadi je vreme uglavnom lepo, tokom proleća i leta, male su šanse za kišu. Sunce tokom leta sija ceo dan (i do 14 sati), dok tokom januara taj period spada i do sedam sunčanih sati tokom dana.

Zima u Hurgadi je veoma blaga sa temperaturama koje se noću retko spuštaju ispod 12°C. Tokom dana prosečne temperature idu i do 22°C (između decembra i februara). 

Hurgada je podeljena na tri dela: El Dahar - stari deo grada, Sakala - stari centar i Memša - novi centar. U El Daharu se nalazi najveca pijaca, pošta, autobuska stanica, muzej, akvarijum i džamija. 

Šta posetiti u Hurgadi?

DAHAR - najstariji deo Hurgade, administrativni centar u kome se nalazi glavna pošta, autobuska stanica za medugradski saobracaj, bazar i pijaca, policijska stanica i gradska uprava. U Daharu živi vecina lokalnog stanovništva. Od Sakale je udaljen 6 km, od novog turistickog centra Memša 12 km i aerodroma 15 km.

SAKALA - spoj starog tradicionalnog Egipta (brojne radnje, tradicionalne suvenirnice, restorani nacionalne kuhinje) i savremenih turistickih tokova (hoteli razlicitih kategorija, nova marina, šetalište, restorani, klubovi i barovi uz obalu mora). Sakala se nalazi 6 km južno od El Dahara, 6 km severno od turistickog centra Memša i 7 km od aerodroma.

MEMŠA - novi turisticki centar Hurgade, turisticka oblast Hurgade koja se veoma brzo razvila, sa dugackim poplocanim i uredenim šetalištem na kome se nalaze raskošni hoteli, veliki broj prodavnica, marketa, tržnica, restorana i poznatih barova i klubova, Hard Rock Café, Little Buddha, Elements. Na svega 2 km paralelno sa šetalištem se nalazi medunarodni aerodrom Hurgada.

SAFAGA ROAD - nalazi se izmedu Memše i zaliva Sahl Hasheesh. U centralnom delu ove zone nalazi se dugacko novo šetalište (oko 2,5 km) sa luksuznim hotelskim kompleskima, prodavnicama, marketima i velikim tržnim centrom Senzo Mall.

SAHL HAŠIŠ (SAHL HASHEESH) - turisticka zona, pravi biser Crvenog mora, dobila je naziv po istoimenom zalivu,. Ekskluzivni deo južne Hurgade koga cine raskošni hotelski kompleksi izgradeni uz samu morsku obalu a povezani šetalištem dužine 8 km uz samo more. Od novog centra Memša je udaljen 18 km, a od starog centra Sakala 26 km.

SOMA BAY -  turisticka zona na krajnjem jugu letovališta Hurgada, u istoimenom zalivu, nadomak grada Safaga, udaljen od Memše oko 45 km. Soma Bay je poznat po luksuznim hotelskim kompleksima i dugackoj pešcanoj plaži (oko 5 km pešcane duž zaliva). Koralne grebeni u moru idealni su za goste koji vole ronjenje i kao takav predstavlja zašticenu zonu regije Crvenog mora. Idealan je za miran odmor u luksuznim hotelima gradenim u pustinji uz obalu Crvenog mora.

Pogledajte celokupnu ponudu za letovanje avionom. 


telplava.png
Pozovite nas

Izdvajamo iz ponude Pogledaj sve hotele

Hurgada-Swiss Inn Resort
5% Popust

Swiss Inn Resort

Egipat/Hurgada

All inclusive

BEST BUY

Caribbean World Resort Soma Bay

Egipat/Hurgada/Soma Bay

All inclusive

BEST BUY

Sentido Casa Del Mar Resort

Egipat/Hurgada

All inclusive

BEST BUY

Aqua Vista Resort

Egipat/Hurgada

All inclusive

BEACH