Kipar 2019 » Avionom » Leto na Kipru

Kipar je ostrvska država koja se nalazi u istočnom delu Sredozemnog mora. Ostrvo Kipar je dugo bilo raskršće između Evrope, Azije i Afrike, a još uvek su prisutni mnogi tragovi drevnih civilizacija - rimske, vizantijske i venecijanske.

Letovanje na Kipru 2019 - avio polasci više puta nedeljno

Kipar je treće po veličini ostrvo na Mediteranu. Sredozmena mediteranska klima, čini Kipar jednom od najtoplijih ostrva, sa izuzetno velikim brojem sunčanim dana tokom cele godine. Ostrvo Kipar je podeljeno na Grčki i Turski deo od 1974. godine: Republike Kipar na jugu i Turske Republike Severni Kipar. Grčki deo ostrva sa dužinom obale od oko 240km i mestima kao što su Aya Napa, Limasol i Larnaka privlače posebnu pažnju turista. Kako je Kipar dugo bio Britanska kolonija vozi se levom stranom. Kipar je jedna od najposećenijih destinacija u Evropi tokom letnjih meseci.

Poreklo imena ima više tumačenja, od grčke reči za čempres - kyparissos, po drugom od grčke reči kanu - kypros, ili po latinskom nazivu za bakar - Cuprum (Cyprium) čiji su se rudnici nekada nalazili na Kipru.


telplava.png
Pozovite nas

Izdvajamo iz ponude Pogledaj sve hotele

Grand Resort

Kipar/Kipar-/Limasol

Noćenje sa doručkom

BEACH
Aja Napa-Nestor
14% Popust

Nestor

Kipar/Kipar-/Aja Napa

Polupansion

ALL INCLUSIVE

Park Beach

Kipar/Kipar-/Limasol

Polupansion

Aja Napa-Vassos Nissi Plage
9% Popust

Vassos Nissi Plage

Kipar/Kipar-/Aja Napa

Noćenje sa doručkom