Hurgada 2022 • All inclusive! • Last minute ponude! Ne propustite

Hurgada - fakultativni izleti

Fakultativni izleti su najbolji način da se gosti upoznaju sa dubokom egipatskom kulturom i istorijom, kao i sa prirodnim lepotama ove zemlje. Izleti su osmišljeni tako da svim zainteresovanim putnicima daju informaciju o tri osnovne atrakcije i najveće lepote Egipta, a to su Crveno more, pustinja i neverovatna kulturnoistorijska zaostavština ove zemlje. 

LUXOR (autobusom)

Na oko 4,5 sata vožnje od Hurgade u pravcu jugozapada, nalazi se nekadašnja prestonica Egipta – Luksor, jedno od najbogatijih arheoloških nalazišta na svetu. Zato je ovaj izlet na koji se kreće u ranim jutarnjim časovima izuzetno zanimljiv i atraktivan. Razgledanje Luksora podrazumeva posetu veličanstvenim hramovima i grobnicama na istočnoj i zapadnoj obali Nila, a obično započinje sa posetom impozantnom hramovnom kompleksu Karnak, u kojem su mnogi egipatski vladari uzdizali fantastična zdanja, poput Hipostilne dvorane, obeliska, ogromnih trijumfalnih dvorišta, hramova posvećenih Amonu Ra i drugim božanstvima... Nakon razgledanja Karnaka, predvi]eno je kraće zadržavanje u jednom od instituta za papirus, gde će gosti moći da vide kako se od ove biljke pravio najstariji papir na svetu, a zatim odlazak u veoma lep restoran na obali Nila gde je pauza za ručak (ručak je uračunat u cenu, samo se piće u restoranu dodatno plaća). Nakon ručka se motornim čamcima plovi Nilom do zapadne obale, gde se razgledanje nastavlja posetom čuvenoj Dolini kraljhevskih grobnica (predviđen je ulazak u tri grobnice egipatskih vladara), razgledanjem nesvakidašnjeg pogrebnog hrama kraljice Hatčepsut i Memnonovih kolosa, džinovskih statua koje su nekada krasile pročelje hrama Amenofisa III.
U pitanju je celodnevni izlet. Preporučujemo: laganu odeću od prirodnih materijala (pamuk ili lan), zatvorenu obuću, zaštitu od sunca (kape, šešire  ili marame), kreme za sunčanje sa visokim zaštitnim faktorom i naočare za sunce. Dan pre izleta treba na recepciji naručiti breakfest box (kutiju sa doručkom) kao i late dinner (kasnu večeru). Na izlet treba obavezno poneti flašicu vode i novac  za suvenire i piće.

KAIRO (autobusom)

Prestonica Egipta nalazi se severno od Hurgade i do nje treba putovati kroz pustinju oko 6,5 sati udobnim autobusom, zato je polazak za Kairo obično planiran oko jedan sat iza ponoći. Nakon dolaska u najveći grad Afrike, razgledanje započinje posetom platou Giza, gde se uzdižu čuvene večne piramide, najpoznatije na svetu - Keopsova, Kefrenova i Mikerinova, stare 4500 godina, kao i statua Velike Sfinge. Nakon detaljnog razgledanja platoa, sa zaustavljanjem ispred piramida i posetom dolinskom hramu kralja Kefrena, predviđena je pauza za ručak koji je u ceni programa (samousluživanje, piće se dodatno plaća), a nakon toga sledi poseta jednoj od galerija i proizvodnji eteričnih ulja – mirisnih esencija. U nastavku programa odlazak autobusom do centra grada gde se nalazi Nacionalni arheološki muzej, jedan od najbogatijih muzeja na svetu. Razgledanje muzeja obuhvata i posetu riznici gde je smešteno čuveno Tutankamonovo blago. Povratak za Hurgadu predviđen je izmedju 16 i 17 časova.
U pitanju je celodnevni izlet. Preporučujemo: laganu odeću od prirodnih materijala (pamuk ili lan), zatvorenu obuću, zaštitu od sunca (kape, šešire  ili marame), kreme za sunčanje sa visokim zaštitnim faktorom i naočare za sunce. Dan pre izleta treba na recepciji naručiti breakfest box (kutiju sa doručkom) kao i late dinner (kasnu večeru). Na izlet treba obavezno poneti flašicu vode i novac  za suvenire i piće.

ORANGE BAY (autobusom)

Polazak na ovaj izlet predviđen je izmedju 08 i 09 sati ujutru. Nakon transfera u luku i ukrcavanja na brod, plovidba do ostrva Giftun traje oko 1,5 sat. Po dolasku na čuvenu plažu ORANGE BAY, gosti se smeštaju u za njih unapred rezervisane ležaljke ispod suncobrana od trske. Na ostrvu se boravi između 1,5 i 2 sata. Nakon toga je predviđen povratak na brod, ručak, a zatim površinsko ronjenje – gnjuranje. Očaravajuća flora i fauna Crvenog mora najbolje i najlakše se mogu upoznati upravo na ovaj način. Programom su predviđena dva zaustavljanja broda uz raskošne koralne grebene. Oprema za ronjenje (maske, disaljke i peraja) nalazi se na brodu i uračunata je u cenu izleta, kao i bezalkoholna pića uz ručak i tokom plovidbe. Na izlet treba poneti opremu za plažu, peškir, kreme za sunčanje sa visokim zaštitnim faktorom i nešto novca za eventualnu kupovinu suvenira, fotografije ili piđe na plaži. 

PARADISE/RAJSKA PLAŽA (autobusom)

Polazak na ovaj izlet predviđen je izmedju 08 i 09 časova ujutru. Nakon transfera u luku i ukrcavanja na brod, plovidba do ostrva Giftun traje oko 1,5 sat. Po dolasku na čuvenu plažu PARADISE, gosti se smeštaju u za njih unapred rezervisane ležaljke ispod suncobrana od trske. Na ostrvu se boravi između 1,5 i 2 sata. Nakon toga je predviđen povratak na brod, ručak, a zatim površinsko ronjenje – gnjuranje. Očaravajuća flora i fauna Crvenog mora najbolje i najlakše se može upoznati upravo na ovaj način. Programom su predviđena dva zaustavljanja broda uz raskošne koralne grebene. Oprema za ronjenje (maske, disaljke i peraja) nalazi se na brodu i uračunata je u cenu izleta, kao i bezalkoholna pića uz ručak i tokom plovidbe. Na izlet treba poneti opremu za plažu, peškir, kreme za sunčanje sa visokim zaštitnim faktorom i nešto novca za eventualnu kupovinu suvenira, fotografije ili piđe na plaži. 
 
SUPER SAFARI (džipovima)

Polazak na ovaj izlet predviđen je oko podneva, kada se zainteresovani putnici smeštaju u džipove kojima se voze do safari centra, a zatim do beduinskog sela. Dinamičan safari kroz nesvakidašnje predele kamenite egipatske pustinje. Razgledanje beduniskog sela obuhvata posetu pekari, apoteci, jahanje kamila i ispijanje čaja dobrodošlice u društvu beduina. Potom je planiran povratak džipovima u safari centar i kratka pauza. Nakon pauze sledi vožnja kvadova (motora sa 4 točka) koja traje oko 45 minuta i vožnja „spajdera“ - pustinjskih automobila koja traje oko 15 minuta. Zatim se servira ukusan obrok uz interesantnu orijentalnu predstavu, takozvani beduin show. Povratak u hotele je oko 20h. Na izlet treba poneti: 2 EUR za profesionalne naočare (brile) za vožnju kvadova, laganu odeću od prirodnih materijala (pamuk, lan), zatvorenu obuću, zaštitu od sunca, flašicu vode i novac za suvenire.

telplava.png
Pozovite nas