Letovanje na Limnosu

Limnos – ostrvo prepuno kontrasta. Golo, bez šume, a puno plodnih polja, vinograda i žitarica. Ostrvo peščanih dina i plaža, sa kristalno čistim morem. Ostrvo vulkanskog porekla sa vizantijskim selima i gradovima. Sa preko 40 značajnih sela i isto toliko peščanih plaža, zaslužuje da ga pogledate u okviru svog putovanja na letovanje!

Limnos je osmo ostrvo po veličini u Grčkoj, nalazi se u severo-istočnom delu Egejskog mora, između ostrva Tasos i ostrva Lezbos. Glavni i najveći grad Mirina (Myrina) je ujedno i glavna turistička destinacija. U glavnom gradu se nalazi i luka, a brodskim linijama Limnos je povezan sa Solunom, Atinom (luka Lavrio), Kavalom i obližnjim ostrvom Lezbos. Aerodrom je udaljen 22 km od glavnog grada, a ostrvo je sa nekoliko nedeljnih letova povezano sa Atinom.

Šta ostrvo Limnos čini posebnim?

Definitivno najupečatljiviji utisak ostavljaju peščane dine, gde ćete se za trenutak zapitati da li ste se našli u pustinji ili na jednom ostrvu u Grčkoj. Zatim vizantijska sela, u jednom je čak boravio i Vinston Čerčil, poput sela Kontias, Portiano, Agios Dimitrios sa jedinstvenim istoimenim manastirom, su samo neka od mnogih koja čekaju da budu otkrivena...