Limnos • Avionski prevoz • Letovanje Grčka

Limnos – ostrvo prepuno kontrasta. Golo, bez šume, a puno plodnih polja, vinograda i žitarica. Ostrvo peščanih dina i plaža, sa kristalno čistim morem. Ostrvo vulkanskog porekla sa vizantijskim selima i gradovima. Sa preko 40 značajnih sela i isto toliko peščanih plaža, zaslužuje da ga pogledate u okviru svog putovanja na letovanje!

Letovanje na Limnosu

Limnos je osmo ostrvo po veličini u Grčkoj, nalazi se u severo-istočnom delu Egejskog mora, između ostrva Tasos i ostrva Lezbos. Glavni i najveći grad Mirina (Myrina) je ujedno i glavna turistička destinacija. U glavnom gradu se nalazi i luka, a brodskim linijama Limnos je povezan sa Solunom, Atinom (luka Lavrio), Kavalom i obližnjim ostrvom Lezbos. Aerodrom je udaljen 22 km od glavnog grada, a ostrvo je sa nekoliko nedeljnih letova povezano sa Atinom.

Šta ostrvo Limnos čini posebnim? 

Definitivno najupečatljivi utisak ostavljaju peščane dine, gde ćete se za trenutak zapitati da li ste se našli u pustinji ili na jednom ostrvu u Grčkoj. Zatim vizantijska sela, u jednom je čak boravio i Vinston Čerčil, poput sela Kontias, Portiano, Agios Dimitrios sa jedinstvenim istoimenim manastirom, su samo neka od mnogih koja čekaju da budu otkrivena...


telplava.png
Pozovite nas

filip travel i aegean airFilip Travel i Aegean Airlines: sve letove za ostrvo Limnos realizujemo redovnim linijama grčke avio kompanije Aegean Airlines.

Šta probati na Limnosu?

Nešto malo drugačije nego u ostatku Grčke, na prvom mestu tradicionalne slatkiše, testenine, kolače i pite. Zatim Muscat of Alexandria, jedno od najstarijih vina u Grčkoj. Muskat je fino dezertno vino, može se služiti na 7 stepeni kao aperitiv ali i kao dezert sa slatkišima i voćem. I retke poslastice, kao što su slatko od paradajza, bundeve, patlidžana, što sigurno niste imali prilike da probate ni na jednom drugom mestu.

Plaže na ostrvu Limnos

Brojne su peščane plaže, ima uređenih i popularnih, a mnogo je više neuređenih i jedinstvenih. Samo neke od njih su Platy, Thanos, Keros, Zematas, Myrina Riha Nera, Agios Ioannis, Gomati i mnoge druge.

Pogledajte i ostalu ponudu za letovanje u Grčkoj.

Izdvajamo iz ponude Pogledaj sve hotele