Kavala » letovanje Grčka 2018 »

Kavala je smeštena u prelepom istoimenom zalivu naspram ostrva Tasos i na severnoj obali Orfanskog zaliva, u Egejskom moru.

Kavala - Grčka leto 2018. 

Kavala se proširila na nekoliko brdašca tik uz more, a središte grada je smešteno na kamenitom poluostrvu Panagija zbog strateške važnosti. Iznad grada pružaju se padine planine Lekani. 

Transfer sa aerodroma

Ukoliko su vam potrebne usluge tranfera sa aerodroma u Solunu do željenog hotela ili neke druge lokacije.

Kavala je kroz vekove je bila najveća trgovačka luka, značajna stanica na putevima raznih trgovina, najveća pijaca sveže morske ribe… Smatra se da je iz Kavale ili tu živi procentualno najveći broj bogatih Grka. 

Glavni je grad prefekture Kavala i drugi grad po veličini u severnoj Grčkoj sa najvećom morskom lukom istočne Makedonije. Kulturne i istorijske vrednosti ovog grada uočljive su na svakom koraku. Grad je sagrađen u obliku amfiteatra, nad gradom dominira vizantijska tvrđava. Mnogobrojne uske ulice u starom gradu, raznovrsne taverne, spoj starog i modernog učiniće da svako pronađe svoje omiljeno mesto u ovom živopisnom gradu.  Od istorijskog nasleđa možete videti tvrđavu koja dominira iznad luke i odakle se pruža prelep pogled na luku i sam grad, i vijadukt koji se nalazi u neposrednoj blizini luke.

U Kavali možete da uživate i u raznovrsnom bogatom šopingu i  noćnom životu. Centar Kavale karakterišu brojne radnje i butici, lepo uređeni parkovi i trgovi, mnoštvo bašti i kafića. Blizu Kavale nalazi se i Tasos, do kojeg vozi trajekt iz luke Kavala ili luke Keramoti. Kavalu i okolinu karakteriše mnoštvo prelepih plaža sa ratličitim dubinama. Preporučujemo posetu Nea Iraklici, Nea Peramosu, Palju… U samoj Kavali postoje četiri plaže. 

Pogledajte našu celokupnu ponudu za letovanje u Grčkoj, kao i kvalitetan, a povoljan apartmanski smeštaj.

telplava.png
Pozovite nas

Izdvajamo iz ponude Pogledaj sve hotele