Strimonikos • Nea Vrasna • Asprovalta

Strimonikos zaliv (regija Sv. Đorđe) je zaliv u severnoj Grčkoj sa popularnim letovalištima Asprovalta, Nea Vrasna i Stavros.Područje zaliva Strimonikos je bogato po istorijskim spomenicima, privlačnom prirodom...

Letovanje u Asprovalti

Letovanje u Asprovalti upotpunjuje činjenica da je mesto okruženo visokim planinama i bujnim zelenilom. Naziv Asprovalta, koji se prevodi kao Bela dolina, dobila je zbog beličastog peska kojim je plaža prekrivena, u kombinaciji sa šljunkom pri ulasku u more. More Asprovalte je normalne dubine, izuzetno čisto i bistro, zbog čega je ova plaža nosilac Plave zastavice. Plaža je takođe veoma uređena, organizovana je, duž plaže se nalaze tuševi i kabine za presvlačenje, kao i kafići koji imaju svoje ležaljke i suncobrane, koji uz naručeno piće mogu besplatno da se koriste. Plaža je dobra za sportove na pesku, pa se ovde mogu naći i mreže za odbojku. U zaleđu plaže se nalazi dugo šetalište i božanstveni park sa dečijim igralištem, prelepim mediteranskim rastinjem, klupicama za odmor i fontanom. U blizini plaže, duž šetališta i čitavog mesta, nalaze se brojne taverne, riblji restorani, prodavnice, marketi, pekare, butici,hoteli, vile i apartmani za smešaj, kao i prelepa crkva Svetog Đorđa.

Letovanje u Asprovalti zadovoljava sve ukuse i potrebe svih kategorija putnika. Dobra je i za porodice sa decom i za one koji vole mirniji odmor, jer je prostrana i na njoj nikada nije prevelika gužva, posebno u delovima koji nisu kod barova i u samom centru mestu. Letovanje u Asprovalti vole i mladi zbog kafića iz kojih se preko dana čuje laganija muzika, a koji tokom večeri i noći postaju klubovi i diskoteke na otvorenom.

Asprovalta se nalazi na 4 km udaljenosti od Stavrosa, dok je mesto Nea Vrasna u nastavku Asprovalte. Pripada opštini Svetog Ðorda i oblasti Soluna. Jedno je od najlepših i najpoznatijih letovališta severne Grcke. Obala ovog modernog i atraktivnog turističkog gradića godinama je nagrađivana plavom zastavom Evropske Unije. 

Letovanje u Nea Vrasni

Ukoliko se opredelite za letovanje u Nea Vrasnoj, budite sigurni da je plaža dobra za sportove na pesku, pa se ovde mogu naći i mreže za odbojku. U zaleđu plaže se nalazi dugo šetalište i božanstveni park sa dečijim igralištem, prelepim mediteranskim rastinjem, klupicama za odmor i fontanom. Letovanje u Nea Vrasni  karakterišu i brojne taverne, riblji restorani, prodavnice, marketi, pekare, butici, povoljni hotelski i apartmanski smešaj, kao i prelepa crkva Svetog Đorđa.

Letovanje u Nea Vrasnoj zadovoljiće sve ukuse i potrebe svih kategorija putnika. Letovanje u Nea Vrasni je dobra i za porodice sa decom i za one koji vole mirniji odmor, jer je prostrana i na njoj nikada nije prevelika gužva, posebno u delovima koji nisu kod barova i u samom centru mesta.  Letovanje u Nea Vrasnoj preporučujemo jer je mesto idealno i za ljubitelje sportova na pesku, dugih šetnji, a ovde i kamperi mogu na nađu zgodno mesto za svoje šatore. Veoma je lako dostupna, teren je ravan, u blizini plaže u samom mestu se nalazi besplatni parking.

Letovanje u Stavrosu 

Letovanje u Stavrosu je idealno za porodice sa decom, i za one koji žele da provedu opušten i ležeran odmor. U centru Stavrosa se nalazi luna park za decu, na plaži Wais napravljen je drvengrad "Ilusion" sa kioscima sa brzom hranom.

Letovanje u Stavrosu preporučujemo jer ima predivne plaže, a svako jutro se ravnaju i čiste. Na jednom mestu na plaži more je jako plitko i bez obzira koliko daleko idete prema pučini voda je stalno iste dubine i to oko pola metra. Drugi deo plaže fizički je odvojen od ovog prvog dela molom i ovaj drugi deo plaže je mnogo bolji jer se dubina vode postepeno povećava, pa je samim tim i bolji za kupanje i plivanje. Letovanje u Stavrosu preporučujemo zato što je klima izuzetno ugodna - preko dana blagi vetar rashladjuje plažu i ne dozvoljava ekstremne vrućine, a večeri bivaju malo svežije i prijatnije za šetnju.  Nedaleko od plaže na Stavrosu, možete odmarati u veoma povoljnom apartmanskom i hotelskom smeštaju.

U slučaju da na letovanje u Stavros putujete svojim automobilom, imate priliku da posetite Kavalu i Solun, dva grada koji su najveći u ovom delu Grčke. U Stavrosu se četvrtkom održava pijaca, i tu ima da se kupi po povoljnim cenama voće, povrće, odeća, obuća i slično. Letovanje u Stavrosu će Vam upotpuniti i barovi na plaži koji su odlični za zabavu, ali žurke su uglavnom petkom i vikendom. U svim restoranima na Starvosu, meniji su i na srpskom, a i skoro svi govore naš jezik. 

Pogledajte našu celokupnu ponudu za letovanje u Grčkoj, kao i kvalitetan, a povoljan apartmanski smeštaj. Ne propustite i paket aranžmane - Grčka autobuski prevoz.


telplava.png
Pozovite nas

Izdvajamo iz ponude Pogledaj sve hotele

Vila Big Dino's Galini

Grčka/Strimonikos/Nea Vrasna

Najam

BEACH