Asprovalta apartmani 2020 (Uskoro) • Grčka letovanje

Asprovalta je poznata Grčka letnja destinacija. Asprovalta je od Soluna udaljena oko 70 km, na putu za Kavalu, a blizina Svete Gore čini je još atraktivnijom i popularnijom.  Plaža popularnog letovališta Asprovalta veoma je prostrana, duga je oko 3 km, a široka oko 200 m. Teško je reći gde je tačna granica između nje i plaža koje se na nju nastavljaju.
 
Letovanje na Asprovalti

 
Letovanje na Asprovalti
 upotpunjuje činjenica da je mesto okruženo visokim planinama i bujnim zelenilom. Naziv Asprovalta, koji se prevodi kao Bela dolina, dobila je zbog beličastog peska kojim je plaža prekrivena, u kombinaciji sa šljunkom pri ulasku u more. More Asprovalte je normalne dubine, izuzetno čisto i bistro, zbog čega je ova plaža nosilac Plave zastavice. Plaža je takođe veoma uređena, organizovana je, duž plaže se nalaze tuševi i kabine za presvlačenje, kao i kafići koji imaju svoje ležaljke i suncobrane, koji uz naručeno piće mogu besplatno da se koriste. Plaža je dobra za sportove na pesku, pa se ovde mogu naći i mreže za odbojku. U zaleđu plaže se nalazi dugo šetalište i božanstveni park sa dečijim igralištem, prelepim mediteranskim rastinjem, klupicama za odmor i fontanom. U blizini plaže, duž šetališta i čitavog mesta, nalaze se brojne taverne, riblji restorani, prodavnice, marketi, pekare, butici,hoteli, vile i apartmani za smešaj, kao i prelepa crkva Svetog Đorđa. 

Letovanje na Asprovalt
i zadovoljava sve ukuse i potrebe svih kategorija putnika. Dobra je i za porodice sa decom i za one koji vole mirniji odmor, jer je prostrana i na njoj nikada nije prevelika gužva, posebno u delovima koji nisu kod barova i u samom centru mestu. Letovanje na Asprovalti vole i mladi zbog kafića iz kojih se preko dana čuje laganija muzika, a koji tokom večeri i noći postaju klubovi i diskoteke na otvorenom.
 
Asprovalta
se nalazi na 4 km udaljenosti od Stavrosa, dok je mesto Nea Vrasna u nastavku Asprovalte. Pripada opštini Svetog Ðorda i oblasti Soluna. Jedno je od najlepših i najpoznatijih letovališta severne Grcke. Obala ovog modernog i atraktivnog turističkog gradića godinama je nagrađivana plavom zastavom Evropske Unije.

Pogledajte našu celokupnu ponudu za letovanje u Grčkoj, kao i kvalitetan, a povoljan apartmanski smeštaj.

telplava.png
Pozovite nas

Izdvajamo iz ponude Pogledaj sve hotele