Letovanje na Zakintosu

Zakintos, poznat po svojoj neodoljivoj tirkiznoj vodi i bujnoj vegetaciji, je grčko ostrvo koje očarava svojom prirodom i arhitekturom. Glavni grad, sa uticajem venecijanske arhitekture, svedok je bogate istorije i kulture ovog jonskog dragulja.

Mesta koja morate posetitina Zakintosu

  • Uvala Navajo (Shipwreck Beach): Najpoznatija plaža Zakintosa, ova uvala je dom čuvene brodske olupine, što je čini nezaobilaznim mestom za fotografisanje i uživanje u sunčanju.
  • Plave pećine: Čamcem obiđite ove fascinantne pećine sa azurno plavim refleksijama koje voda stvara na stenovitim zidovima.
  • Laganas: Ovo živopisno mesto je centar noćnog života i zabave na Zakintosu, savršeno za one koji traže dobru muziku i druženje do zore.
  • Plaža Gerakas: Posetite ovu zaštićenu plažu gde možete uočiti retke kornjače Caretta Caretta, koje tu dolaze da polažu jaja.

Grad Zakintos, obnovljen nakon zemljotresa 1953. godine, danas pruža savršen spoj starog i novog, gde se možete prošetati uskim uličicama i osetiti duh istorije. Ovo su samo neki od razloga zašto Zakintos treba da bude vaša sledeća destiancija za letovanje.

Gastronomija Zakintosa

Probajte autentična jela grčke kuhinje u lokalnim tavernama, gde dominiraju sveži morski plodovi i tradicionalna jela poput moussake i souvlakija. Ne propustite uživanje u domaćem maslinovom ulju i sirevima, koji su poznati po svom bogatom ukusu.

Uz izbor između hotela od 3 do 5 zvezdica, Zakintos nudi opcije koje će zadovoljiti svaki budžet i ukus. Uživajte u bezbrižnom odmoru uz prelepe plaže, izvrsnu hranu i prijatnu atmosferu koju Zakintos nudi.