Zakintos • Letovanje Grčka

Gledajući razne sadržaje o grčkim ostrvima, kadar koji ste sigurno zapamtili je čuvena uvala Navajo, najveći adut ostrva Zakintos. Sigurno sebe vidite baš na tom mestu!

Letovanje na Zakintosu

Glavni grad i najvažnija luka na ostrvu (oko 10 000 stanovnika) na čiju arhitekturu su venecijanci imali značajan uticaj se nalazi na istočnom delu ostrva. Nažalost, Zakintios  je pretrpeo teška urušavanja tokom zemljotresa 1953. godine. Novoizgrađeni deo grada je podignut na ruševinama kako bi se što više sačuvao i obnovio autentični izgled Zakintosa. 

Zakintos je najpopularnije jonsko ostrvo, mesto je na kojem će sva vaša čula uživati tokom odmora. Naspram mora egzotično tirkizne boje nalazi se stenovita obala sa bujnom vegetacijom pa je doživljaj prirode neverovatan. Zakintos je najfrekventnije ostrvo kada su mladi u pitanju, a nadaleko poznato mesto Laganas centar je danonoćne zabave i provoda. Tokom letovanja na Zakintosu obavezno posetite Plave pećine, uvalu Navajo gde vas očekuje sjajno kupanje i opuštanje, ali i plažu Gerakas gde možete videti retku zaštićenu vrstu kornjača Caretta Caretta.

Nadamo se da će vam leto na Zakintosu, biti upravo onakvo letovanje i odmor kakav ste sanjali... 

Pogledajte našu celokupnu ponudu za letovanje u Grčkoj, kao i kvalitetan, a povoljan apartmanski smeštaj.


telplava.png
Pozovite nas

Izdvajamo iz ponude Pogledaj sve hotele