Naksos (Naxos) • Najveće ostrvo arhipelaga Kikladi

Naksos je Grčko ostrvo na Južnom Egeju i najveće je ostrvo od grupe ostrva Kiklada. Njegov pejzaž obuhvata planinska sela, drevne ruševine i duge plaže. Istoimeni glavni grad se još naziva i Hora ili Chora, je takođe i lučki grad koji je ispunjen belim kućama. Naksos je posebno zanimljiv zbog Kastro dvorca iz 13. veka, a koji se nalazi na vrhu brda. 

Ostrvo Naksos, raj na zemlji!

Iako je relativno potcenjen u poređenju sa susednim ostrvima Kiklada, Naksos je jedno od najzanimljivijih odredišta u Grčkoj! Ostrvo Naksos ima veličanstvenu drevnu prošlost, te su tako snažni uticaji Mlečana i Franaka odgovorni za veliki broj drevnih nalazišta. Naksos bukvalno diše istoriju!

Pored svojih impresivnih spomenika, Naksos se može pohvaliti i prelepim prirodnim pejzažima, pa je tako ostrvo Naksos najzelenije ostrvo Kiklada. Nametanje planina, zelenih dolina, prelepih plaža i ruralnih sela, podići će raspoloženje svakog ljubitelja prirode! 


telplava.png
Pozovite nas

filip travel i aegean airFilip Travel i Aegean Airlines: sve letove za ostrvo Naksos realizujemo redovnim linijama grčke avio kompanije Aegean Airlines.

Naksos - letovanje 2021

Plaže najbliže gradu Naksos, uključujući i Plaku, imaju svoje kvalitete i šarm. Prolazeći zapadnom obalom, naći ćete i druge plaže: Agios Prokopios, Agia Anna, Mikri Vigla, plaža Kastraki, Glyfada, Alyko itd. Takođe postoje i odlične plaže na istočnoj obali, a od seoceta Moutsonun-a, napravljen je asfaltirani put do mesta kao što su Psili Ammos i  Panermos. Pravi izazov za avanturiste!

Pogledajte i ostale naše aranžmane za letovanje u Grčkoj.

Izdvajamo iz ponude Pogledaj sve hotele