Ikaria ima jedinstvenu biološku raznovrsnost. Na ostrvu Ikaria se nalaze neka od najznačajnijih prirodnih staništa u celom Egejskom moru. Mount Atheras, regija Faros, Chalari kanjon, područje Plagije i čitav jugozapadni deo ostrva proglašeni su kao "zone posebne zaštite".

Pejzaži na ostrvu Ikaria su čarobni, zapanjujuće lepi, egzotični i divlji. Ostrvo ima obimnu planinsku topografiju sa planinskim opsegom Pramnos - Atheras koji je najviši na ostrvu.

Letovanje na ostrvu Ikaria

Ovde možete uživati u zelenim padinama, malim jezerima i vodopadima, svežim vodenim lagunama, vrelim mineralnim izvorima, diviti se borovim i hrastovim šumama, kanjonima, klisurama, pećinama... Generalno, ostrvo je bogato retkom kombinacijom terena i ekosistema, kako na kopnu, tako i na moru.

Ikaria je jedna (od samo 5) svetskih "plavih zona" - područja izuzetne dugovečnosti i zdravlja. Ostrvo Ikaria pruža za svakog po nešto... Kosmopolitske plaže, raznovrstan izbor smeštaja, arheološka i religijska mesta, vinarije, časove kuvanja, zabavne aktivnosti na otvorenom...

Ukoliko tražite odmor na Grčkom ostrvu sa osećajem autentičnog starog sveta Grčke, daleko od gužve, ukoliko želite da budete okruženi neverovatnom prirodom i prijateljskim ljudima koji nisu samo zainteresovani za uzimanje novca... Onda definitivno vaša sledeća destinacija za letovanje treba da bude ostrvo Ikaria!

Pogledajte našu celokupnu ponudu aranžmana za letovanje, kao i naše arnžmane za letovanje u Grčkoj