Uslovi ulaska u Tunis

Uslovi ulaska u Tunis

Pogledajte detaljno akutelne uslove ulaska državljana Republike Srbije u druge zemlje.

Detaljnije

Tunis-

Tunis-

Letovanje u Tunisu • Avionom

Tunis je država u Severnoj Africi sa istoimenim glavnim gradom. Granici se sa Alžirom na zapadu i Libijom na jugoistoku, ostatak države je ograničen Sredozemnim morem.

Letovanje u Tunisu

Geografski položaj Tunisa je jako povoljan, sa izlazom na Sredozemno more i sa ne tako velikom površinom pustinje. Tunis je većinom planinska zemlja, sa ne baš raznovrsnom vegetacijom. Takođe, skoro da nema reka i jezera (ako se ne računaju slana jezera-šotovi).

Glavni grad Tunisa je Tunis, a ostali veci gredovi su Sfax, Kairouan, Monastir, Sousse, Jafa. Tunis ima oko 10 miliona stanovnika, oko 2 miliona živi u samom gradu Tunisu. Stanovništvo Tunisa cine oko 99% muslimana, ostalo su hrišcani.

Kairouan je sveti grad za mnoge muslimane i mnogi muslimani ga smatraju četvrtim najsvetijim gradom za Islam, posle Meke, Medine i Jerusalima, i najsvetijim gradom Magreba. Danas značajna turisticka destinacija, Tunis može da se pohvali sa oko 6 miliona turista godišnje koji posećuju poznata letovališta – Hammamet, Sousse, Port El Kantaoui, Ðerba, Monastir, Mahdi, Sidi Bou Said.

Vreme je da se odlučite gde ćete letovati ove godine, pogledajte našu celokupnu ponudu za letovanje...


telplava.png
Pozovite nas