Skopelos - ostrvo sa tirkiznim kristalno čistim morem i peščanim plažama cini biser Sporada. Na 67 km duge pešcane obale nalaze se mirne pešcane uvale sa borovom šumom i tako daju savršen prikaz mesta idealnog za odmor.

Letovanje na Skopelosu

Zajedno sa Skijatosom, Alonisosom i Skirosom čini ostrvsku grupu Severni Sporadi. Na svega 96 kvadratnih kilometara prekrivenih borovom šumom, maslinjacima, palmama, vionogradima i drugim egzotičnim biljnim vrstama pronaći ćete letnji mir i pravi odmor.

Stanovništvo Skopelosa tradicionalno se bavi uzgajanjem maslina, kestenja, ribolovom i proizvodnjom meda. Pravo je ostrvo za one koji na letovanju vole duge šetnje po prirodi i miran odmor na skrivenim pešcanim plažama ostrva. Na Skopelosu se nalazi nekoliko naseljenih mesta, od kojih su najveća grad Skopelos, Panormos, Loutraki i Stafilos.

Grad Skopelos je glavni grad ostrva po kome je i dobio ime (iako je u  lokalnom stanovništvu poznat kao Hora (Chora).

Nalazi se na jugoistočnom delu ostrva gde je i glavna luka. U gradu Skopelos danas živi oko 3500 stanovnika od ukupno 5000 je na celom ostrvu. Kuće bele boje, crveni krovovi, cvetni vrtovi i isto tako ukrašene terase, uske ulice, simpatične fontane, veliki broj malih belih crkava - upravo je to pejsaž ovog grada.

Sve kuće koje se grade, moraju da poštuju tradicionalni stil, koje pored prepoznatljive bele boje, moraju imati prozore i balkone od drveta. Ulice ovog preslatkog gradića uglavnom vode do dela grada poznatog kao Kastro-Zamak.

Ovaj zamak sagradio je Filip II Makedonski 340. godine p.n.e i od te građevine ostale su samo zidine. Sa ruševina Kastra (na vrhu brda) pravo je uživanje u veličanstvenom pogledu sa vidikovca.

Nadamo se da ce vam ovo leto na Skopelosu, biti upravo onakvo letovanje i odmor kakav ste sanjali.

Pogledajte našu celokupnu ponudu za letovanje u Grčkoj, kao i kvalitetan, a povoljan apartmanski smeštaj.