Olimpska regija 2024 • Letovanje Paralija • Leptokarija • Nei Pori...

Olimpska regija (Pieria) nalazi se na severoistoku kontinentalnog dela Grčke, dok je sa zapada oivičena Pieriskim planinama i planinom Olimp, mitološkim domom Bogova. Glavni grad je Katerini.

Letovanje u Olimpskoj regiji.

Široke peščane plaže se pružaju dužinom od 70 km u pravcu sever-jug, a najpoznatija letovališta regije su Paralia, Leptokaria, Nei Pori, Olympic Beach i Platamon, koji zbog bogatih sadržaja privlače veliki broj turista. Regija je karkteristična po brojnim arheološkim i istorijskim lokalitetima, od kojih bi izdvojili lokalitet Dion u podnožju Olimpa, 15 km od Katerinia, koje je nekada bilo jedno od kultnih mesta stare Grčke.

Transfer od / do Soluna

Obezbedili smo vam transfer do aerodroma u Solunu kao i od aerodroma do Hotela.

Pogledajte našu celokupnu ponudu za letovanje u Grčkoj, kao i kvalitetan, a povoljan apartmanski smeštaj.  Ne propustite i paket aranžmane - Grčka autobuski prevoz.


telplava.png
Pozovite nas

Izdvajamo iz ponude Pogledaj sve hotele

Trasnfer sa aerodroma
Ukoliko su vam potrebne usluge tranfera sa aerodroma u Solunu do željenog hotela ili neke druge lokacije. 

Letovanje u Paraliji

Paralia se nalazi na samo 7 km od Katerinija, grada čiju plažu i predstavlja. Ova kosmopolitska plaža duga je nekoliko kilometara, sa sitnim peskom na obali i u vodi i veoma toplim i čistim morem. Nekoliko puta je nagrađena Plavom zastavicom. Plaža je veoma dobro organizovana, ima puno barova u kojima se, uz naručeno piće, ležaljkei suncobrani besplatno koriste, kao i tuševi. Naravno, za one koji vole da ponesu svoje suncobrane, postoje i delovi plaže između kafića na kojima je i to moguće. Uz plažu je i mnoštvo restorana, taverni, marketa, prodavnica suvenira, odeće, obuće…Letovanje u Paraliji karakteriše i veliki broj različitih vila i hotela za smeštaj. 

Letovanje u Parailji ispuniće svačija očekivanja. Zbog veoma plitkog mora i raznih parkića i igraonica, preporučljiva je za porodice sa decom, zbog brojnih barova i bogatog noćnog života idealna je za mlade turiste željne provoda, odlična je i za parove koji vole da šetaju dugom plažom, kao i za gurmane, ljubitelje šopinga...

Leptokarija letovanje

Plaža Leptokarija,  nosilac je Plave zastavice. Duga je i široka i predstavlja kombinaciju peska i šljunka i toplog čistog mora. Ulaz u vodu je normalne dubine, pa je plaža dobra za decu, neplivače, ali i za plivače. Leptokarija je organizovana, ima puno barova, taverni, delova sa tuševima, ležaljkama i suncobranima, ali i onih gde ih nema za sve koji žele malo mira. Iako je ovo letovalište Leptokarija veoma popularno, plaža nije pretrpana, pošto je veoma prostrana. Pogled na božanski Olimp, šetalište pored plaže i park čini ovaj ambijent atraktivnijim. U blizini se nalazi i mnoštvo povoljnih smeštajnih kapaciteta, restorana, marketa, kafića, diskoteka, kao i nova trgovačko-pešačka zona. Plaža je lako dostupna, kao i samo mesto koje se nalazi ispod auto-puta, a do Leptokarije možete da dođete i vozom.

Letovanje Nei Pori

Nei Pori se nalazi na krajnjem jugu ove regije. Samo mesto je specifično, sa širokim ulicama, velikim trgovima i dečijim igralištima koja se nalaze u blizini plaže. Plaža je veoma prostrana, široka oko 100 metara i duga oko 6 km, nosilac Plave zastavice. Prekrivena je finim sitnim peskom, organizovana, sa kafićima, barovima i tavernama, ležaljkama i suncobranima koji mogu da se iznajme, ali i mirnijim delovima. More je bistro, veoma plitko, pa je idealno za decu, ali i za sportove na vodi i na plaži. U blizini plaže se možete pronaći povoljan apartmanski i hotelski smeštaj, prodavnice, marketi, restorani, kao i šetalište idealno za ljubitelje dugih šetnji. Plaža i mesto su veoma lako dostupni, preporučuju se ljubiteljima mirnijeg odmora.

Olympic Beach

Olympic Beach je centralna tačka oblasti Pieria. Nastavlja se na plažu u Paraliji, od koje je udaljen samo 2 km. Plaža Olympic beach je veoma duga, peskovita, more je toplo i čisto, a najviše je vole deca zbog sitnog peska i dugačkog plićaka. Dobro je organizovana, ima ležaljke i suncobrane koji se uz naručeno piće u barovima dobijaju besplatno. Gužva je ovde mnogo manja nego u Paraliji. Ima i parkić za decu, a nudi i zabavu ljubiteljima sportova na vodi i pesku. U blizini plaže nalazi se pešačka zona sa raznim prodavnicama, marketima, restoranima, buticima... U blizini plaže možete odmarati u povoljnom hotelskom i apartmanskom smeštaju. Ovo mesto nema tako bogat noćni život, ali zbog blizine Paralije i ovde ima puno mladih. Plaža je idealna za porodice i one kojima je gužva u Paraliji prevelika.