Evia » Pefki » Grčka leto 2018

Evia je najveće ostrvo u Egejskom moru i drugo po veličini u celoj Grčkoj – posle Krita.

Letovanje na ostrvu Evia

Evia je ostrvo na čijem severu se prostire gusta šuma, centralnim delom ostrva dominiraju planine, dok je jug ravniji i pun maslinjaka. Letovanje na ostrvu Evia preporučujemo jer uzbudljivu prirodu dopunjuje divno Egejsko more i prelepe plaže, koje nisu preplavljene turistima, s obzirom da Evia još uvek nije toliko popularizovana destinacija.
Ekonomski, politički, administrativni i kulturni centar Evie je grad Halkida, koji se nalazi na zapadnom delu ostrva i uopravo ovde je most koji Eviu spaja sa kopnenim delom grčke.
Pobrinuli smo se i za povoljan apartmanski smeštaj za letovanje na ostrvu Evia, a našu ponudu pogledajte OVDE.

Pefki i Edipsos

Mesta koja predlažemo su Pefki i Edipsos jer nude odličan i veoma povoljan smeštaj. Locirana su na severu samog ostrva, a sa kontinenalnog dela se veoma jednostavno dolazi do njih, preko luke mesta Glifa. Prelazak do Pefkija traje oko dvadeset minuta, dok se do Edipsosa putuje svega desetak. Duge, široke, šljunkovito-peskovite plaže nalaze se u Pefkiju, dok su peščane karakteristične za Edipsos. Ukoliko vam jedna plaža nije dovoljna za potpuno zadovoljstvo, ovde možete da uživate u širokom dijapazonu plaža, od malih peščanih uvala, stenovitih, pustih, do onih širokih, gradskih koje su pune raznovrsog sadržaja, sportova na vodi, terena na pesku, ugostiteljskih objekata sa tradicionalnom grčkom kuhinjom, nezaobilaznom suvlakiju, girosu ili ribljim specijalitetima...
Za one koji vole da se dodatno opuste, u Edipsosu mogu da posete banju termalnih izvora. Takozvana Antička banja sa toplom vodom koja izvire iz dubina od 3000m i iz stena se sliva pravo u more, bila je mesto za kupanje mnogih istorijskih velikana i uglednih ličnosti poput kralja Petra I Karađorđevića, Marije Kalas, Grete Garbo, Aristotela Onazisa, Vinstona Čerčila. Vulkanska ostrva Lihadonisia, još jedna atrakcija u nizu u kojima će uživati svi ljubitelji rajskih plaža, nalaze se nadomak Pefkija.
Pogledajte ponudu smeštaja u Pefkiju i Edipsosu.

Pogledajte i našu celokupnu ponudu za letovanje u Grčkoj 2018. kao i najpovoljniji apartmanski smeštaj.


telplava.png
Pozovite nas

najprodavaniji hoteli i apartmani Pogledaj sve hotele