Dominikanska Republika • Punta Cana

Ovo karipsko ostrvo nije bez razloga jedno od omiljenih destincija kako naših, tako i putnika iz celog sveta. Nudi prijatnu klimu tokom cele godine, prelepe plaže i tirkizno more.

Prilagodjeno svima od višečlanih porodica, preko parova koji mogu svoje mesto da pronadju i u nekom od hotela namenjenih samo za odrasle i velikom broju putnika koji odluče da svoj egzotčni odmor provedu sami.

Kako se većina letova obavlja na aerodrom Punta Cana, tu je smeštena i većina hotela koje imamo u ponudi. U okviru ponude uglavnom je obezbedjen i autobuski transfer od aerodroma do hotela i nazad koji se rezerviše prema Vašem vremenu letenja. Nalaze se duž jedne od najlepših plaža Bavaro i mogu da se pohvale fenomenalnom uslugom i sadržajima.

Raznovrsni all inclusive koncept je nešto što karakteriše sve hotele od 3-5*. Svaka kategorija hotela nudi osnovna tri obroka kao i užine, lokalna alkoholna i bezalkoholna pića kojih ima u izobilju koji se mogu korisititi u nekoliko hotelskih restiorana i barova.

Većina hotela u svoj all inclusive koncept obuhvata i a-la carte restorane sa raznovrsnom ponudom najrazličitijih jela. Na meniu se može naći hrana koja ni malo nije slična našoj, na primer banana sa crnim lukom. 

Hoteli imaju i celodnevnu animaciju, svuda se čuju zavodljivi ritmovi latino muzike koji boravak u Dominikanskoj Republici čine nezaboravnim. Retki su sadržaji u vidu tobogana ili mini kluba, ali u večernjim časovima se održava animacijski program za mališane. Na plažama uglavnom nema suncobrana, te se zaklon traži ispod bujnih palmi.

Što se tiče aktivnosti na plaži, nudi se joga, boćanje, odbojka, stoni tenis, šah… Peškiri za plažu su mahom obezbedjeni u hotelu i dobijaju se uz karticu prilikom check in-a. U toku svog boravka možete jedan dan da odvojite za izlet na fantastično ostrvo Saona. Od hotela do luke je potrebno oko 45 minuta vožnje odakle se prelazi na katamaran kako bi se stiglo do ostrva za pola sata gde vas čeka ručak koji je uključen u cenu izleta. Na samom ostrvu se provodi oko 3 sata koja možete iskoristiti za kupanje slikanje, sunčanje i odmor. Nakon toga se gliserom nastavlja do prirodnog plićeg bazena gde je nezaobilazna atrakcija slikanje sa morskom zvezdom. Cena izleta je oko 90 USD. Svakako, na Dominikanskoj Republici cenjkanje je nezaobilazna stvar tako da cena može biti i niža.

Pored ovog izleta, lokalne agencije u ponudi imaju obilazak glavnog grada Santo Domingo, džip safari i ostrvo Katalina.

Zvanična vačuta je dominikanski pezos, ali se može plaćati i u dolarima, dok se evro retko gde prihvata. Službeni jezik je španski, dok odlično govore engleski, a većina i francuski, zbog velikog broja turista koji dolaze upravo iz Francuske.

Korisna informacija: u hotelima su trofazne utičnice, te je za naše uredjaje potreban adapter koji se može kupiti i na licu mesta za oko 5 USD.
Stanovnici Dominikane su veseli, dobroćudni i nasmejani uvek raspoloženi za zabavu i ples, te će i njihovo gostoprimstvo učiniti kao da ste u malom raju na zemlji.

Najlepše plaže su Makao, Bavaro, ostrvo Saona, Rinkon... 

Pogledajte i ostale ponude za daleka individualna putovanja.