Ulcinj • letovanje u Crnoj Gori

Svojim položajem Ulcinj zauzima krajnji južni deo Jadranskog primorja, a nalazi se u jugoistočnom delu Crne Gore. Južnim delom izlazi na Jadransko more, a istocnim delom protice reka Bojana. Ulcinj leži na otvorenom moru, naspram Otrantskih vrata. Predeo na kojem je grad nastao i na kojem se i dalje razvija veoma je brdovit. Zapadno od Ulcinja nalazi se poznati primorski grad i crnogorska luka Bar.

Ulcinj karakteriše blizu 20 km plaža, od toga 15 km finih peščanih, poznat je i po maslinjacima od oko 88.000 stabala. Ulcinj je poznat i po lekovitim svojstvima peska, blata i mineralne sumporne vode, pa je Ulcinj respektabilan ekonomsko-turisticki potencijal za razvoj svih vrsta turizma (elitnog, nautičkog i zdravstvenog).

Ulcinj osim Starog grada nudi 33 km obale od čega 18 km prelepih plaža.
Velika plaža se prostire punih 10 km a prepoznatljiva je po sitnom pesku, mala (gradska) plaža smeštena je tačno ispod zidina Starog Grada, plaža Valdanos je u sklopu hotela Albatros, ženska plaža (sa sumpornim izvorima), plaža dvora Balšića...
Ispod rta Đerana, na samom početku Velike plaže nalazi se i marina, poznatija kao „Porta Milena“ pravi dragulj za oči, duboko uvučena u kopno sa bezbroj drvenih kolibica na vodi koji meštani Ulcinja nazivaju „Kalimere“.

Zbog veoma povoljne klime, Ulcinj se na turističkoj karti Evrope već dugo vremena prepoznaje kao odlično klimatsko letovaliste. Ulcinj karakteriše umerena mediteranska klima koja je poznata po obilju svetlosti i toplote, pa je tako Ulcinj sa 2700 sunčanih sati godišnje sigurno jedno od najsunčanijih mesta jadranskog primorja.


telplava.png
Pozovite nas

Izdvajamo iz ponude Pogledaj sve hotele