World Hotels

Solun » letovanje 2017 » FIRST MINUTE

Letovanje u Solunu.

Solun je osnovao kralj Kasandar još 315. godine pre nove ere. Veruje se da je grad dobio ime po Tesaloniki, supruzi kralja Kasandra i polusestri Aleksandra Velikog.  U vreme Vizantijskog carstva Solun je bio drugi grad po značaju posle Konstantinopolja.
Letovanje u Solunu preporučujemo jer na samo 20 km od centra Soluna, u Solunskom zalivu, nalaze se poznata letovališta Perea i Agia Triada koja su međusobno povezana uređenim šetalištem i predivnim peščanim plažama. Solun nema puno antičkih ruševina, ali obiluje ostacima rimske i vizantijske istorije, umetnosti i religije, pa ako se odlučite za letovanje u Solunu, imaćete dosta toga zanimljivog da vidite. Jedna od glavnih istorijskih atrakcija je grob Filipa, oca Aleksandra Velikog.
Solun ima odličan noćni život te je letovanje u Solunu vrlo aktuelno među mladim turistima. Mnoštvo vrlo interesantnih barova i klubova radi do ranog jutra.
Solun karakteriše i bistro more i njegova čistoća, nagrađeni su čuvenom evropskom nagradom plava zastavica, koja predstavlja garanciju kvaliteta i čistoće mora. Pored visoko kvalitetnih hotela i apartmana ponudu upotpunjuje mnoštvo kafića, restorana, diskoteka i taverni koje se prostiru duž peščane obale, nudeći gostima vrhunske specijalitete grčke kuhinje, svežu ribu i čuvena grčka vina, kao i dobru zabavu i provod u večernjim satima. 

Pogledajte i našu celokupnu ponudu za letovanje u Grčkoj 2017. kao i najpovoljniji apartmanski smeštaj. 


telplava.png
Pozovite nas

najprodavaniji hoteli i apartmani Pogledaj sve hotele

Perea

Grčka/Solun/Perea

Noćenje sa doručkom

ECONOMY

Sun Beach

Grčka/Solun/Agia Triada

Polupansion

Santa Beach

Grčka/Solun/Agia Triada

Polupansion

BEACH

Royal

Grčka/Solun/Perea

Noćenje sa doručkom