World Hotels

Preveza » Grčka Letovanje 2017

Preveza je mesto u oblasti Epir, nalazi se na poluostrvu, na ulazu u Ambrakijski zaliv u Jonskom moru. Udaljena je 440 km od Soluna i 426 km od Atine. Ovaj moderan grad sa tradicionalnim zgradama, starom lukom i istorijskim centrom omiljena je destinacija pre svega Grcima koji dolaze da ovde provedu svoj vikend ili odmor. Razlog za to je 60 km duga obala, karakteristična po malim uvalama, pećinama i peščano-šljunkovitim plažama koje okružuju mesto. Jedna od zanimljivosti ove oblasti je i pomorski tunel koji povezuje Prevezu sa Epirom, i koji skraćuje rastojanje između dve strane zaliva. Tu su i ostaci grada Nekromanteiona koji je po proročanstvu bio ulaz u pakao a koji su Rimljani spalili 167 godine pre n.e.
Vrachos Beach se nalazi na pola puta izmedju Parge (35 km) i Preveze (35 km), na obali jonskog mora. Vrachos Beach je smešten na lepoj preko dva kilometra dugoj peščanoj plaži. Pored šetališta uz plažu nalaze restorani i odlične riblje taverne.
Ligia, malo turističko mesto na jonskoj obali, nalazi se na oko 4,5 km od Vrachos Beach-a, odnosno na pola puta između Parge (38 km) i Preveze (32 km)
Preveza je udaljena od Beograda oko 956 km 

Pogledajte i našu celokupnu ponudu za letovanje u Grčkoj 2017. kao i najpovoljniji apartmanski smeštaj. 


telplava.png
Pozovite nas

najprodavaniji hoteli i apartmani Pogledaj sve hotele