Preveza » Grčka Letovanje

Preveza je mesto u oblasti Epir, nalazi se na poluostrvu, na ulazu u Ambrakijski zaliv u Jonskom moru. Preveza je udaljena 440km od Soluna i 426 km od Atine.

Preveza - letovanje

Preveza je moderan grad sa tradicionalnim zgradama, starom lukom i istorijskim centrom omiljena je destinacija pre svega Grcima koji dolaze da ovde provedu svoj vikend ili odmor. Razlog za to je 60 km duga obala, karakteristična po malim uvalama, pećinama i peščano-šljunkovitim plažama koje okružuju mesto.

Jedna od zanimljivosti ove oblasti je i pomorski tunel koji povezuje Prevezu sa Epirom, i koji skraćuje rastojanje između dve strane zaliva. Tu su i ostaci grada Nekromanteiona koji je po proročanstvu bio ulaz u pakao, a koji su Rimljani spalili 167 godine pre n.e.

Vrachos Beach se nalazi na pola puta izmedju Parge (35 km) i Preveze (35 km), na obali jonskog mora. Vrachos Beach je smešten na lepoj preko dva kilometra dugoj peščanoj plaži. Pored šetališta uz plažu nalaze restorani i odlične riblje taverne.

Ligia, malo turističko mesto na jonskoj obali, nalazi se na oko 4,5 km od Vrachos Beach-a, odnosno na pola puta između Parge (38 km) i Preveze (32 km)

Preveza je udaljena od Beograda oko 956 km 

Pogledajte našu celokupnu ponudu za letovanje u Grčkoj, kao i kvalitetan, a povoljan apartmanski smeštaj.

telplava.png
Pozovite nas

Izdvajamo iz ponude Pogledaj sve hotele

DALUZ

Grčka/Epir/Preveza

Noćenje sa doručkom

LUXURY