Parga • Apartmanski smeštaj • Grčka Letovanje

Parga je jedan od najlepših gradova u Grčkoj. Parga je grad na obali Jonskog mora u oblasti Epir, između Igumenice i Preveze, preko puta ostrva Krf. Do Parge se brzo stiže od grčke granice zahvaljujući novom autoputu (oko 3 sata putovanja). Zahvaljujući uticaju Mletačke republike svojim izgledom i duhom podseća na stara mediteranska mesta. Panoramu Parge karakterišu bogato mediteransko zelenilo i maslinjaci oivičeni planinama. Obeležje mesta je i tvrđava prvi put sagrađena u 11. veku, a zatim više puta rušena i ponovo građena.

Plaže u Pargi

Najpopularnije plaže ove regije su: Lichnos, Krioneri i Valtos.

Plaža Lichnos je 4 km udaljena od Parge i nalazi se u uvali okružena zelenilom maslina i četinara s pogledom na modro plavo more.
Krioneri je glavna plaža na obodu mesta sa koje je idealan zalazak sunca između ostrva Bogorodice (do kog možete i doplivati) i tvrđave.
Najduža plaža je Valtos koja svojom blagom prirodom privlači veliki broj turista.

Letovanje u Pargi

Parga je turističko mesto sa bogatom istorijom koje karakterišu uzane kamene ulice, brojni restorani i kafići tipični za Grčke primorske gradove, kao i luka. Položaj pruža mogućnost posete ostrvima Paxos, Antipaxos i Krf s kojima je povezana brodskim linijama tokom letnjih meseci kao što je lokalnim autobuskim linijama povezana s Igumenicom i Prevezom.

Udaljenost od Beograda oko 948 km. Iz Beograda autoputem Beograd (Niš-granični prelaz Preševo- Skoplje-granični prelaz Evzoni). Nastavak novim autoputem prema Atini, zatim skretanje ka mestu Veria (pored Metsova), pravac Joanina, prema Igumenici.

Prva varijanta: dvadesetak kilometara pre Igumenice na izlaz Vasilikos/Karteri gde novim lokalnim putem može da se skrati uobičajeni put preko Igumenice. Nastavak vožnje do magistralnog puta Igumenica - Parga - Atina, gde je uključenje levo na put za Pargu. Obratiti pažnju, nakon petnaestak kilometara, na raskrsnicu na kojoj se skreće desno prema Pargi sa magistralnog puta.

Druga varijanta: na kraju auto puta (neposredno pre lučkog terminala), u Igumenici, skreće se ka Atini, odnosno ka Pargi. Nakon 6 kilometara, u Platariji, na raskrsnici nastavak pravo (polulevo) i nakon otprilike 35 kilometara nailazi se na raskrsnicu, pravo Atina i Preveza, desno Parga. Nakon 10 kilometara dolazak u Pargu

Pogledajte našu celokupnu ponudu za letovanje u Grčkoj. IZDVAJAMO kvalitetan, a povoljan apartmanski smeštaj


telplava.png
Pozovite nas

Izdvajamo iz ponude Pogledaj sve hotele