Kalabrija 2019 • Letovanje Italija • Direktan čarter let

Kalabrija po mnogim mišljenjima spada u najinspirativnije delove Italije - ljubiteljima Mediterana oduzima dah i tirkizno plavo more.
Kalabrija se nalazi na samom špicu „italijanske cizme“, a osim raskošne obale nudi mogućnosti za pravi avanturistički odmor. Najatraktivnije turističko mesto je Tropea - mali primorski grad.

Verovatno ste imali prilike da naiđete na fotografije velike stene uronjene u more na čijem vrhu se nalazi crkva Santa Maria dell Isola. Fotografija ovog srednjevekovnog svetilišta je najupečatljiviji kadar obale Kalabrije, kao i tirkizno more koje je okružuje.

Zanimljivosti na Kalabriji

Letovanje na Kalabriji upotpuniće i predivni predeli kojima se možete diviti sa rta Kapo Vatikano i svetionika koji je njegov zaštitni znak. Rt od belog granita visok 284 metra dominira panoramom obale Kalabrije i razdvaja dva zaliva, Ðoja Tauro i Santa Eufemija. Od njega se, na sever i na jug nižu mala primorska mesta, svako specifično po svom šarmu. Na severu, blizu Santa Marije, nalazi se plaža Formikoli, dok se na jugu, blizu Santa Domenike, nalazi plaža Groticele. Svetionik je još drevnim Grcima služio za orijentaciju i od njega potiče najstarije ime ovog rta.

Opustite se uživajući u pogledu na prirodu i obalu, ali i u svakom gutljaju vina i zalogaju fantastične italijanske kuhinje.


Izdvajamo iz ponude Pogledaj sve hotele

Tropea-Residence Sole Mare
10% Popust

Residence Sole Mare

Italija/Kalabrija/Tropea

Polupansion

BEACH
Pargelija-Santa Lucia Parghelia
10% Popust

Santa Lucia Parghelia

Italija/Kalabrija/Pargelija

Polupansion

FAMILY
Tropea-Blu Tropea Maison
10% Popust

Blu Tropea Maison

Italija/Kalabrija/Tropea

Noćenje sa doručkom

NOVO
Tropea-Michelizia Resort
13% Popust

Michelizia Resort

Italija/Kalabrija/Tropea

Noćenje sa doručkom

NOVO