Last minute - leto 2017

Kalabrija - Letovanje Italija 2017

Kalabrija po mnogim mišljenjima spada u najinspirativnije delove Italije - ljubiteljima Mediterana oduzima dah i tirkizno plavo more.
Kalabrija se nalazi na samom špicu „italijanske cizme“, a osim raskošne obale nudi mogućnosti za pravi avanturistički odmor. Najatraktivnije turističko mesto je Tropea - mali primorski grad. Verovatno ste imali prilike da naiđete na fotografije velike stene uronjene u more na čijem vrhu se nalazi crkva Santa Maria dell Isola. Fotografija ovog srednjevekovnog svetilišta je najupečatljiviji kadar obale Kalabrije, kao i tirkizno more koje je okružuje.

Očaraće vas predivni predeli kojima se možete diviti sa ovog rta Kapo Vatikano i svetionika koji je njegov zaštitni znak. Rt od belog granita visok 284 metra dominira panoramom obale Kalabrije i razdvaja dva zaliva, Ðoja Tauro i Santa Eufemija. Od njega se, na sever i na jug nižu mala primorska mesta, svako specifično po svom šarmu. Na severu, blizu Santa Marije, nalazi se plaža Formikoli, dok se na jugu, blizu Santa Domenike, nalazi plaža Groticele. Svetionik je još drevnim Grcima služio za orijentaciju i od njega potiče najstarije ime ovog rta.

Opustite se uživajući u pogledu na prirodu i obalu, ali i u svakom gutljaju vina i zalogaju fantastične italijanske kuhinje.


telplava.png
Pozovite nas

najprodavaniji hoteli i apartmani Pogledaj sve hotele

Villaggio Stromboli

Italija/Kalabrija/Kapo Vatikano

Noćenje sa doručkom

BEACH

Residence Sole Mare

Italija/Kalabrija/Tropea

Polupansion

BEACH
Pico-Valtur Garden Resort
8% Popust

Valtur Garden Resort

Italija/Kalabrija/Pico

All inclusive

BEACH

Villaggio Hotel Lido San Giuseppe

Italija/Kalabrija/Briatiko

Pun pansion

BEACH