Janjina (Ioannina) glavni je grad Epira, prostire se oko prelepog jezera Pamvotida. Prirodno okruženje, klima i karakter grada definisani su ovim jezerom koji je ujedno i zaštitni znak područja. Jezero, sa mirnom vodom i malim ostrvom, je prirodni spomenik, oko kojeg čitava oblast živi i diše. Snažne kulturne tradicije grada, u kojima živi veliki broj pesnika, te umetnički i intelektualni događaji koji se organizuju tokom cele godine, posetiocima pruža priliku upoznati korene intelektualnog života Epira.

Ioannina je uvek bila bogat i aristokratski grad. Gastronomska zadovoljstva Janjine će zadovoljiti najzahtevnije. Epirske planine pružaju širok spektar začina i bilja koje se slobodno koriste za dopunjavanje najfinijih osnovnih sastojaka. Ribe, naravno iz jezera, kuvaju se sofisticiranim načinima, a zajedno sa žabljim nogama, važe za posebni delikates, te predstavljaju znak jovaninske kuhinje.

Tradicionalni Joninini dezerti su poznati širom Grčke. Čuveni "sker bourek" ili "šećerna pita", izuzetno ukusna baklava i ostali sirupi su samo neki od ukusa koji će zadiviti posetioce.

Jedino mesto na svetu gde se pravi liker bez alkohola je upravo Janjina! Ovaj potpuno jedinstveni liker se zasniva na mešavini organskog sirćeta, nektara, voćnih sirupa i biljaka.

Pogledajte našu celokupnu ponudu za letovanje u Grčkoj, kao i kvalitetan, a povoljan apartmanski smeštaj.