Jadranska ostrva » letovanje Hrvatska 2018

Letovanje na hrvatskim ostrvima: Korčula » Hvar » Brač » Krk » Rab » Losinj » Pag

Ostrvo Rab

Ostrvo Rab je smešteno u Kvarnerskom zalivu između ostrva Krka na severozapadu i Paga na jugoistoku. Na ostrvu je nekoliko manjih mesta, koja su uglavnom smeštena na njegovoj južnoj strani, jer je taj deo veoma prijatne klime, te se upravo tu nalazi možda najlepša šuma crnike na Mediteranu.

Hvar

Hvar je smešten u centralnoj Dalmaciji, između ostrva Brača i ostrva Korčule, Hvar je spoj lavande, koja se tradicionalno uzgaja, plavetnila Jadranskog mora, koje ga okružuje i obilja sunca, koje ga obasipa, što ga čini atraktivnom turističkom destinacijom u centralnoj Dalmaciji tokom cele godine.

Ostrvo KRK

Krk je najveće ostrvo u Hrvatskoj, smešteno u Kvarnerskom zalivu, koje je od 1980. godine Krčkim mostom povezano s kopnom. Danas Krk nudi sliku turističke raznovrsnosti. Priroda s tipičnim mediteranskim krajolikom, uske uličice koje vode do nekog od mnogih spomenika culture i slikovite šljunkovite plaže daju Krku izgled koji baštini vekovima.

 Korčula 

Korčula ili Crna Korčula, kako su je zbog guste šume originalno nazvali prvi doseljenici, ostrvo je mora, sunca, kamena i vina. Specifičan položaj ostrva s puno sunca i mora, bogata tradicija i kulturno nasleđe pogodovali su turističkom razvoju. Brojne pitome uvale, toplo more i sunce, zdrava mediteranska kuhinja, te gostoprimstvo domaćina učinili su da Korčula postane turistički interesantna destinacija.


Brač se nalazi između Splita i ostrva Hvara. Brač je u svetu postao poznat po belom bračkom kamenu od kojeg su napravljene neke od najpoznatijih svetskih građevina poput Bele kuće, Reichstag u Berlinu ili Parlament u Beču. Jedna od najpoznatijah plaža na Jadranu, plaža Zlatni Rat kod Bola, nalazi se baš na Braču.


Pag je ostrvo kilometarskih šljunkovitih i peščanih plaža, kristalno čistog i bistrog mora, kao i prelepih morskih uvala, ostrvo´vrela života´ u letnim mesecima. Istoimeno mesto Pag na ostrvu Pagu, bogato kulama i utvrdjenima i baštinom prošlosti.

*Cene su podložne promeni u zavisnosti od raspoloživosti u hotelima. 


telplava.png
Pozovite nas

najprodavaniji hoteli i apartmani Pogledaj sve hotele

MALI LOŠINJ-Aurora
13% Popust

Aurora

Hrvatska/Jadranska Ostrva/Mali Lošinj

Polupansion

2 DECE GRATIS
VELIKI LOŠINJ-Vitality Punta
13% Popust

Vitality Punta

Hrvatska/Jadranska Ostrva/Veliki Lošinj

Polupansion

KORČULA-Marco Polo
9% Popust

Marco Polo

Hrvatska/Jadranska Ostrva/Korčula

Polupansion

KORČULA-Liburna
9% Popust

Liburna

Hrvatska/Jadranska Ostrva/Korčula

Polupansion

PET FRIENDLY