Halštat i jezera Austrije • BUS putovanje

Salcburg, grad koji je sinonim za Mocarta, četvrti po veličini grad u Austriji, leži na obalama reke Salcah, na severnoj granici sa Alpima

Volfganze  (Wolfgangsee) je jedno od najlepših austrijskih jezera i poznato turističko mesto. Bad Išl (Bad Ischl) je jezero sa dugom turistčkom tradicijom.

Svakako ne propustite da probate čuvene išlere u najpoznatijoj austrijskoj poslastičarnici, koji su dobili naziv po ovom mestu. Halštat (Hallstatt) se nalazi na samoj obali u jugozapadnom delu istoimenog jezera.

Putovanje u Austriju

Po dolasku razgledanje grada u pratnji vodiča. Obilazak Mocartovog rodnog mesta i jednog od najlepših gradova srednje Evrope peške: Mocartova rodna kuća, Katedrala, Franjevački manastir, Nadbiskupska palata, raskošni park Mirabel sa veličanstvenim pogledom na palatu. Fakultativni obilazak barokne palate, Helbrun i magičnih fontana, izgradjenih početkom 17. veka, u podnožju planine Helbrun.

SALCBURG - VOLFGANGZE

Putovanje prema jednom od najlepših austrijskih jezera Volfgangze. Dolazak u mesto Sv. Gilgen, poznato turističko mesto.Obilazak rodne kuće Mocartove majke, crkve sv. Egidija, starog gradskog trga sa gradskom većnicom i hotela Post sa oslikanom fasadom. Nastavak putovanja uz obalu jezera do St.Wolfganga, poznatog po velikoj crkvi sa renesansnim oltarom i vidikovcem sa pogledom na jezero. Mesto je postalo poznato po operetama i hotelima u koje dolaze bogati i slavne ličnosti. Nakon toga vožnja brodom po jezeru (Sv.Gilgen- Sv.Volfgang).

SALCBURG – BAD IŠL –HALŠTAT 

Nastavak putovanja prema mestu Bad Išl, otmenom letovalištu iz carskih vremena. U gradskom središtu imaćete priliku da posetite jednu od najslavnijih poslastičarnica Austrije „Zauner“ i probati autentične išlere, kolače koji su dobili ime po Bad Išlu. Ovde se nalaze Carska vila i park-letnja rezidencija porodice Habsburg u kojoj su oni redovno letovali. Nakon slobodnog vremena, nastavak vožnje kroz idilične predele do jezera Halštat, najčešće fotografisanog mesta Austrije sa ribarskim kućicama u tipičnom alpskom pejzažu. Prava atrakcija su i istorijske znamenitosti Halštata: Župna crkva koja je sagrađena 1505. godine, Halštat muzej koji ima drugu najveću kolekciju na svetu umetničkih dela halštatske kulture.


telplava.png
Pozovite nas