Fetije • letovanje u egejskoj regiji

Fetije, nekada važna trgovačka luka, danas je prestižno letovalište Turske, poznato po svojoj očaravajućoj prirodi i plažama od peska i šljunka. Ovaj grad se nalazi u blizini drevnih ruševina i tvrđava, kao što su ostaci utvrđenja iz 15. veka izgrađenih od strane vitezova sa Rodosa.

Oludeniz – Plava Laguna

Oludeniz, poznat kao Plava Laguna, udaljen samo 12 kilometara od centra Fetija, je zvanično najlepša i najslikovitija plaža ovog dela Mediterana. Njene tirkizne i akvamarin plave vode, i godinama zadržana Plava zastava, čine je jednom od top 5 plaža u svetu po izboru putnika i putopisaca.

Večeri u Fetijama su sinonim za dobar provod, bilo da izaberete neki od lokalnih diskoteka, kafića ili restorana. Svi oni nude muziku za svačiji ukus, uključujući i egzotične nastupe trbušnih plesačica. Fetije je takođe poznat po svojim luksuznim hotelima i resortima koji pružaju brojne sadržaje za zabavu i relaksaciju tokom letovanja, savršeno kombinujući odmor i zabavu.

Grad Fetije, poznat u antičko doba kao Telmesos, bio je centar proročanstava, bogatstva i kulture tokom helenskog i rimskog perioda. Danas, posetioci mogu istraživati brojne antičke ruševine koje pričaju priču o bogatoj istoriji ovog fascinantnog grada.