Uslovi ulaska u Tursku

Uslovi ulaska u Tursku

Prema aktuelnim uslovima državljani Republike Srbije u Tursku ulaze: uz potvrdu o vakcinaciji, ili negativan PCR test, lica do 18. godina ulaze u pratnji roditelja koji imaju potvrdu o vakcinaciji, ili negativan PCR test ukoliko roditelji nisu vakcinisani i popunjen elektronski obrazac.

Detaljnije

Fetije 2021 • Letovanje u Egejskoj regiji • Turska

Fetije, nekada značajna trgovačka luka, danas je sve prestižnije letovalište koje osvaja lepotom netaknute prirode i pešcano-šljunkovitim plažama. Blizu grada se nalaze ostaci tvrđave koju su izgradili vitezovi sa Rodosa (15. vek). Na obali, 12 kilometara od centra grada je Oludeniz – Plava laguna, zvanično najlepša i najslikanija plaža ovog dela Mediterana.

Fetije • Egejska regija • Letovanje Turska

Plaža Oludeniz, poznata je po svojim nijansama tirkizne i akvamarin plave boje vode. Plaža vec godinama ima plavu zastavicu, i jako često se svrstava medu 5 najboljih plaža na svetu, po oceni putnika i raznih putnih časopisa i emisija. Velika i modernizovana marina, živopisni orijentalni bazari, zanatske radnje, brojni kafići i prodavnice, detalji su ovog turističkog grada.

Noć u Fetijama znači dobar provod u nekoj od diskoteka, kafea ili restorana s muzikom za svačiji ukus, ukrašenom zavodljivim trbušnim plesom. Fetije su i letovalište dobrog odmora u miru i tišini udobnih hotela i hotelskih kompleksa sa brojnim sadržajima za zabavu i relaksaciju. Međutim, sem prirodne lepote, koja u ovom mestu ne manjka, turiste privlače i povoljna klima, isto takve cene i ljubaznost lokalnog stanovništva. Fetije je u drevnim vremenima bio poznat pod imenom Telmesos (na cijim je ruševinama i izgrađeno ovo moderno letovalište).

Grad Fetije je važio za centar proročanstva, bio je bogat i veoma kulturan tokom helenskog i rimskog perioda, o čemu svedoče mnogobrojne antičke ruševine. Telmesos je bio najvažniji grad Likije, a njegova istorija počinje u 5. veku pre nove ere.

 Uživajte u all inclusive usluzi i najboljim hotelima, pogledajte našu celokupnu ponudu za letovanje u Turskoj.


telplava.png
Pozovite nas

Izdvajamo iz ponude Pogledaj sve hotele

Fetije-Club Belcekiz Beach
5% Popust

Club Belcekiz Beach

Turska/Fetije

All inclusive

Fetije-Club & Hotel Letoonia
5% Popust

Club & Hotel Letoonia

Turska/Fetije

Ultra all inclusive

Fetije-Hilton Dalaman Sarigerme Resort and Spa
5% Popust

Hilton Dalaman Sarigerme Resort and Spa

Turska/Fetije

Ultra all inclusive

Jiva Beach Resort

Turska/Fetije

All inclusive +