Ostrvo Kurasao • Individualno putovanje

Ostrvo Kurasao, smešteno 65mk od obala Venecuele pravi je svedok svoje kolonijalne prošlosti i evropskog uticaja sa ružičastim, plavim i zlatnim fasadama.

Preko 35 fenomenalnih plaža i spektakularno zelenilo krase ovaj karipski raj. Jedan od razloga zašto putnici biraju ovu daleku destinaciju je zato što je Kurasao jedno od najboljih mesta za ronjenje na svetu, sa preko 65 različitih koralnih grebena oko ostrva koje su dostupne sa same obale.

Službeni jezik – Papiamento, je izuzetna mešavima španskog, portugalskog i danskog sa primesama engleskog i francuskog. Kurasao nije tipično karipsko ostrvo, kako zbog očuvane kolonijalne tekovine tako i zbog specifičnog pejzaža.

Klima podseća na Kanarska ostrva i sa jedne strane su veoma izraženi vetar i talasi, dok je sa druge to tipični karipski raj. U blizini se nalazi ostrvo – Mali Kurosao, gde za pola sata možete videti taj spektakularni prelaz iz raja u pakao. Kurasao ima i jednu neobičnu atrakciju, to je voda koja se prodaje u marketima i koristi se kao lek za sve. Voda za novac, za zaljubljvanje za sreću.

Preporuka za posetu je od decembra do juna.