Barska rivijera - Bar, Čanj, Sutomore, Sušanj, Dobre Vode

Letovanje u Baru

Bar se nalazi između Jadranskog mora i Skadarskog jezera. Bar će vas iznenaditi bogatstvom različitosti kultura, vera, nacija, običaja... Obala Bar-a je duga 46 kilometara. Zbog svoje klime i položaja, Bar predstavlja pravo mesto za odmor sa plažama koje se prostiru sve do sutomorskih strana. Planinski lanci u pozadini, široka peščana plaža i otvoreno more su stvorili klimu kakva se samo može poželeti, pa sezona kupanja traje od maja do oktobra. U neposrednoj blizini obale, nalazi se i drevni stari grad u čijem podnožju živi više od 2000 godina stara maslina - Stara maslina na Mirovici.

Sutomore

Sutomore je jedno od najpopularnijih mesta na crnogorskoj obali. Sutomore pripada opštini Bar koja obuhvata preko 30 kilometara obale. Sutomore je najpoznatije turističko mesto barske rivijere nastalo od ribarskog naselja, a zbog svog povoljnog geografskog položaja, Sutomore ima odličnu drumsku i železničku povezanost. Obala mora na barskom području ima veliki uticaj na fizičko-geografske osobine primorja i smatra se najlepšom obalom na južnom Jadranu. Temperatura mora u ovom delu je najtoplija u Jadranu i kreće se između 11 stepeni zimi do 25 stepeni leti. U Sutomoru pogled se pruža na stenovitie delove i strme litice u pozadini, a isperd se nalazi više divnih peščanih plaža, u dužini od preko 6 kilometara. Neke od plaža su: Pecin, Čanj, Maljevik, Štrbine, Sutomore, Ratac, Crvena plaža...

Čanj, Sušanj, Dobre vode

Barskoj rivijeri pripada i turističko mesto Čanj. Čanj je smešten između Bara i Budve, odlikuje ga predivna šljukovita plaža dužine 1200 metara, a čiji naziv je Biserna Obala.
Mesto Sušanj se nalazii odmah uz Bar, a turisti kažu da je vrlo prijatan za odmor i rekreaciju. Sušanj ima sređenu plažu uz koju se prostire Borovo drveće.


telplava.png
Pozovite nas

Izdvajamo iz ponude Pogledaj sve hotele