Pariz • Grupno putovanje avionom

Pariz je jedna od najlepših i najznačajnijih svetskih metropola, najposećeniji je grad na planeti! Parizskim elegantnim avenijama i bulevarima godišnje prošeta gotovo trideset miliona turista.

Njegovi najpoznatiji kvartovi i spomenici kao i čuveni kraljevski dvorci Luvr i Versaj su deo svetske kulturne baštine, pod zaštitom UNESCO – a. Rems, bogata i duga tradicija je karakteristika ove regije poznata još i po proizvodnji slavnog penušavog vina. Naziv Šampanj Francuzi duguju Rimljanima koji su prvi zasadili grožđe u ovoj oblasti a čiji naziv označava “severne teritorije”.

Jedno od najznačajnijih obeležja Remsa je Katedrala iz 13 veka po imenu Notr Dam de Rems, sagrađena u gotičkom stilu i u kojoj su krunisano 33 kralja Francuske. Katedrala je jedna od prvih spomenika kulture uvrštenih u UNESCO listu kulturne baštine.

Putovanje u glavni grad Francuske, putovanje u Pariz!

Naš program putovanja u Pariz obuhvata i panoramsko razgledanje Strazbura, grada u pokrajini Alzas na istoku Francuske . Ima oko 270.000 stanovnika a tu su sedišta Saveta i Parlamenta Evrope, Suda za ljudska prava i drugih važnih institucija. Istorijski centar grada sa veličanstvenom katedralom Notr–dam u stilu gotike koja je građena od 12 do 15. veka sa zvonikom visine 142 metra, Stara carina, Palata Rohan, kuća Kamerzel, Gutenbergov trg, “Mala Francuska” koja je najslikovitiji deo starog Strazbura sa šarenim građevinama od drveta koje su nastale u 16. i 17. veku, sa pokrivenim mostovima i odbrambenim kulama iz 13.veka, je zaštićen i proglašen svetskom baštinom od strane UNESCO–a, još 1988. godine.

Pogledajte našu celokupnu ponudu za putovanje u Evropske gradove.

Putovanjem u Pariz obuhvaćeno je i panoramsko razgledanje grada autobusom: Veliki bulevari, crkva Madlena, Trg Opere, Trg Vandom, ulica Rivoli, Trg Konkord, Jelisejska polja, Trijumfalna kapija, Trg Trokadero, palata Šajo, Ajfelova kula, Marsovo polje, Vojna škola, kompleks Invalida sa velelepnom Crkvom kupole, ostrvo Site, katedrala Notr Dam...

Kada otputujete u Pariz, nezobilazno mesto za posetu je svakakako i kraljevski dvorac i muzej Luvr koji je je najposećeniji istorijski muzej na svetu, čak je i ulaz u Luvr sam po sebi umetničko delo. U muzeju Vas čeka najveća kolekcija istorijskih umetničkih dela na svetu koju treba videti, od egipatskih mumija i Hamurabijevog zakonika do Miloske Venere i Leonardove Mona Lize. Muzej Luvr je star vekovima i spontano se menjao kako su se u Parizu menjale političke i društvene prilike, ali je ipak uspeo da očuva svu lepotu i veličinu ljudske genijalnosti među svojim zidovima, čineći ih pristupačnim svakome i tako je postao jedan od najznačajnijih istorijskih simbola stila i manira Pariza.

Još jedno od nezaobilaznih mesta u Parizu je svakako i “Versajski dvorac”. Ovaj impozantni dvorski kompleks sa ogromnim parkom – koji se smatra najraskošnijim u Evropi – izgrađen je i dograđivan po nalogu Luja XIV (1643 – 1715) sa idejom glorifikacije Francuske i njene monarhije. Od 1682. kada je dvor preseljen iz Pariza u Versaj.

Svakako prva stvar kad neko pomene Pariz je i simbol grada - Ajfelova kula, građevina Gustava Ajfela, visoke 320 metara, koja datira iz 1889. godine. Ajfelov toranj je simbol Pariza i Francuske koji privlači ogroman broj turista.

Dok boravite u Parizu, preporučujemo i obilazak grada Senom, koji predstavlja još jedan pogled na Pariz sa reke, od mosta Alma, pored Luvra i Orseja, oko ostrva Cite i Notr Dama, pa do Ajfelove kule. Sena prolazi kroz Pariz samo dužinom od 12 kilometara i ima preko trideset mostova koji povezuju levu i desnu obalu Sene. Najlepši most je most Alesandra III koji spaja Jelisejska Polja kod Gran Palea i levu obalu Sene blizu koje se nalazi Dom Invalida u kome počiva Napoleon.