telplava.png
Pozovite nas

Sicilijanska tura 13.05.2022.

21637-tour 21639-tour 21640-tour 21641-tour 21642-tour 21643-tour 21644-tour 21645-tour 21647-tour 21648-tour 21649-tour 21650-tour 21651-tour 21652-tour 21653-tour 21654-tour 21655-tour 21656-tour 21657-tour 21658-tour 21659-tour 21660-tour 21646-tour

Sicilija je najveće ostrvo Mediterana koje geografski pripada Italiji, ali je u kulturološkom smislu zemlja za sebe sa jedinstvenom tradicijom, drugačijim dijalektom, kuhinjom i neponovljivim ritmom života. Ona je kao mediteranski svet u malom sa starogrčkim, starorimskim, vizantijskim, saracenskim (arapskim), španskim nasleđem pa se smatra velikim muzejem arhitekture sa ostacima starogrčkih i rimskih gradova, građevinama jedinstvene normansko-arapsko-vizantijske kulture i lokalnog, sicilijanskog baroka. Sicilijanci, ponosni na svoje ostrvo, kažu da Sicilija nema potrebe da se poredi sa drugim mestima, ona je autentična. Zato se ne kaže da je Sicilija nalik nečemu, već da nešto podseća na Siciliju. 

1. dan (petak, 13. maj 2022) BEOGRAD – CIRIH – KATANIJA (ĐARDINI NAKSOS) Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla“ kod šaltera Filip Travela u 12.15 sati. Polazak za Cirih u 14.45 sati (let LX 1417). Dolazak u Cirih u 16.35 sati. Nastavak putovanja za Kataniju u 18.00 sati (let LX 8398). Dolazak u Kataniju u 19.55 sati. Transfer do hotela u Kataniji, smeštaj. Noćenje.
2. dan (subota, 14. maj 2022) KATANIJA – TAORMINA – ETNA – LETOJANI Doručak. Polazak za slikovitu Taorminu koja se nalazi na brdu Monte Tauro. Ovaj grad je još poznat kao “Biser Mediterana” zbog svog geografskog položaja i šarma. Šetnja gornjim delom grada, u koji se ulazi kroz vrata “Porta Mesina” , grčko-rimsko pozorište iz 3. veka pre nove ere, jedno od najbolje očuvanih amfiteatara antičkog doba (ulaznica nije uključena u cenu). Vožnja do Etne, simbola Sicilije, najvišeg aktivnog vulkana u Evropi, koji doseže visinu od 3.400 mnv. Putovanje vodi crnim putevima kojima je nekad prolazila užarena lava. Odlazak do kratera Silvestri koji se nalazi na 1800 mnv. Povratak u hotel. Noćenje.
3. dan (nedelja, 15. maj 2022) KATANIJA – NOTO – KATANIJA (ĐARDINI NAKSOS) Doručak. Putovanje do grada Noto, poznatom po najlepšim zgradama u baroknom sicilijanskom stilu koje datiraju iz 18. veka. Svakog maja u ovom gradu se održava jedinstveni festival cveća-Infiorata. Umetnici koriste raznobojne latice specijalne vrste cveća, slažući slike nalik na mozaik, svake godine različite, uglavnom verske tematike. Izložbu čine manji, individualni radovi izloženi u ulici „Corrado Nicolaci”. Umetnici svoj rad započinju u petak, da bi se posetioci tokom vikenda divili njihovim kreacijama. Poruka praznika postaje jasna poslednjeg dana praznika, kada grupa dece pretrčava preko cvetnih aranžmana rušeći ih, a simbolika je da mladi preuzimaju svet od starijih, rušeći njihovu zaostavštinu i započinju iznova. Povratak u hotel. Noćenje.
4. dan (ponedeljak, 16. maj 2022) KATANIJA (ĐARDINI NAKSOS) – SAVOKA – ĆEFALU – PALERMO Doručak. Napuštanje hotela i polazak ka Palermu i severnoj obali Siciliji. Usput, obilazak Savoke, slikovitog mesta u kome su snimane neke od kultnih scena iz filma „Kum“, uz posetu čuvenog bara Vitelli. U nastavku putovanja obilazak poznatog i jednog od najlepših letovališta na severnoj obali Sicilije, Ćefalua, pauza u utvrdjenom starom gradu s karakterističnim uskim ulicama i zanatskim prodavnicama tipičnim za Italiju. Nastavak putovanja za Palermo. Smeštaj, noćenje.
5. dan (utorak, 17. maj 2022) PALERMO – MONREALE – KORLEONE – PALERMO Doručak. Odlazak na razgledanje Palerma, glavnog grada Sicilije, na čijim su ulicama vidljivi tragovi burne prošlosti još od vremena Feničana koji su ga osnovali, zatim vladavine Rimskog i Vizantijskog carstva do danas: ulica Vitorio Emanuele, nova kapija, palata Normana, katedrala, Trg„Kvatro kanti“ , crkva La Martorana, Trg Srama, pozorišta Politeama i Masimo. Sledi odlazak do 7 kilometara udaljenog gradića Monreale radi obilaska veličanstvene katedrale „Duomo“. Sa svojim pozlaćenim mozaicima koji zauzimaju površinu od 6500 kvadratnih metara, ova crkva važi za najlepšu normansku baziliku na svetu. Po obilasku, odlazak u Korleone, grad udaljen oko 60 kilometara od Palerma u unutrašnjosti ostrva. Smatra se da iz ovog grada potiču predstavnici nasurovije mafije koja je vladala 80- tih godina. Fakultativna poseta Antimafijskom muzeju. Povratak u hotel. Noćenje.
6. dan (sreda, 18. maj 2022) PALERMO Doručak. Slobodan dan ili fakultativni izlet u Agriđento, nekadašnji grčkog grad Akragosa, sedišta „Magna Grecie“, koji se nalazi na južnoj obali ostrva. Po dolasku, obilazak “Doline hramova” iz 5. i 6. veka, hramova Konkordia, Herinog hrama, hrama Kastora i Poluksa čiji su stubovi simbol grada. Povratak u Palermo. Noćenje.
7. dan (četvrtak, 19. maj 2022) PALERMO – MINHEN – BEOGRAD Doručak. Slobodno vreme do transfera na aerodrom. Polazak za Minhen u 11.55 sati (let LH 1915). Dolazak u Minhen u 13.55 sati. Nastavak putovanja za Beograd u 15.05 sati (let LH 1736). Dolazak u Beograd u 16.35 sati.SMEŠTAJ
● Smestaj je u hotelima kategorije 4*(Nike 4* - Đardini naksos, Astoria 4* - Palermo).  Svaki hotel ima recepciju i restoran, a svaka soba kupatilo T/WC. Doručak se služi po principu samoposluživanja.
● Filip Travel zadržava pravo zamene ovog hotela sličnim hotelom iste ili više kategorije od navedenog hotela.
FAKULTATIVNI IZLETI
● Celodnevni fakultativni izlet autobusom “Agriđento”. Cena: 65 evra.
Prijavljivanje za izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje, a plaćanje je u Italiji, isključivo u evrima. Potrebno je najmanje 15 prijavljenih učesnika za realizaciju ovog izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih,izlet bi mogao da se realizuje uz korigovanje cene ili sadržaja, a uz dogovor sa putnicima.
VAŽNE NAPOMENE ZA PUTOVANJE “SICILIJANSKA TURA”
● Potrebno je najmanje 25 putnika za realizaciju ovog putovanja.
● Uz blagovremeni upit u poslovnicama Filip Travela, postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim ili trokrevetnim sobama (u kojima je treći ležaj pomoćni).
USLOVI I NAČIN PLAĆANJA
● Cena putovanja iskazana je u evrima, a plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti, po srednjem kursu Narodne Banke Srbije, na dan uplate. Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju, uplaćuje se akontacija u iznosu od 40% cene a najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje uplaćuje se preostalih 60% do punog iznosa cene putovanja.
● Plaćanje može biti: 1) Avansno: a) gotovinom, b) čekovima, c) uplatom na račun agencije ili d) platnim karticama (Visa, Master, American Express, Maestro i Dina). 2) Uplatom na rate bez kamate - akontacija 40%, a ostatak: a) čekovima do pet jednakih mesečnih rata (sa datumima 10. ili 20. u mesecu); b) platnim karticama (Visa, Master, American Express Banca Intesa-e i Komercijalne banke) na maksimalno šest mesečnih rata; c) putem administrativne zabrane sa firmama sa kojima organizator putovanja ima potpisan ugovor. 3) Uplatom celokupnog iznosa platnim karticama (Visa, Master, American Express Banca Intesa-e i Komercijalne banke) na maksimalno šest mesečnih rata
MEĐUNARODNO PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE
● Organizator putovanja preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja. U poslovnicama Filip Travela moguće je uz fotokopiju prve strane pasoša pribaviti polisu osiguravača koja pokriva u slučaju potrebe, za sve vreme putovanja, troškove lečenja i bolničke troškove. Cena polise je približno jedan evro po danu provedenom na putovanju.
OPŠTE NAPOMENE ZA PUTOVANJA U ORGANIZACIJI FILIP TRAVELA
Organizator putovanja ima licencu OTP 113/2021 izdatu 12. oktobra 2021. godine od strane Min. turizma Republike Srbije. Organizator putovanja ima depozit u visini 2.000 -EUR i garanciju putovanja za kategoriju licence A u visini 250.000- EUR kojom se za slučaj insolventnosti organizatora putovanja obezbeđuju troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka putnika sa putovanja u mesto polaska u zemlji i inostranstvu, kao i sva nastala potraživanja putnika i za slučaj naknade štete obezbeđuje naknada štete koja se prouzrokuje putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza organizatora putovanja, koje su određene Opštim uslovima i programom putovanja. Garancija po Polisi osiguranja garancija putovanja broj 470000049593 važi od 01.10.2021. do 01.10.2022. godine. Garancija putovanja se aktivira u roku od 14 dana od dana nastanka osiguranog slučaja kod društva za osiguranje TRIGLAV OSIGURANJE a.d.o. Beograd, broj telefona: +381 11 3305100, broj telefaksa: +381 11 3122420, e-mail adresa: office@triglav.rs, pisanim putem ili telegramom na adresu TRIGLAV OSIGURANJE a.d.o. Beograd, Milutina Milankovića 7a ili na e-mail: office@triglav.rs. 

10. MART 2022.                                                                                                                                    FILIP TRAVEL                                                                                                                                                                             


 

avionski prevoz na relaciji Beograd - Cirih- Katanija  i Palermo - Minhen - Beograd (prevoznik Swiss), aerodromske takse u iznosu od 147 evra na dan objavljivanja programa, čiji je iznos podložan promeni,  smeštaj u hotelima kategorije  4* (3 noćenja u hotelu Nike 4* u Đardini Naksosu, 3 noćenja u hotelu Astoria 4* u Palermu) na bazi 6 noćenja sa doručkom u standardnim dvokrevetnim sobama, transferi na relacijama aerodrom - hotel - aerodrom u Palermu i Kataniji prema programu, panoramska razgledanje grada, usluge vodiča i troškovi organizovanja putovanja.
 

fakultativni izleti, ulaznice za Antimafijski muzej (oko 8 evra) i Teatar u Taormini (oko 10 evra), boravišne takse u hotelima (plaćaju se na recepciji), međunarodno putno zdravstveno osiguranje. 

Obilazak celog ostrva
Obilasci uključeni u cenu 

    Poslednje pregledani aranžmani

    Sicilijanska tura 13.05.2022.