telplava.png
Pozovite nas

Firenca i Toskana 26.04.2019.

RASPRODATO
USKRS

KALENCANO – FIRENCA – SIJENA – SAN ĐIMINJANO – LUKA – PIZA – UFICI 

12540-tour 12538-tour 12537-tour 12535-tour 12536-tour 12541-tour 12542-tour 12543-tour 12544-tour 12545-tour 12546-tour 12532-tour 12533-tour 12534-tour

Toskanu mnogi smatraju najlepšom regijom Apeninskog poluostrva zbog njenih 120 zaštićenih zona bajkovite prirode, predivnih varošica i sela, a naročito zbog gradova izuzetne arhitekture, među kojima su najpoznatiji – Firenca, Piza, Sijena, San Điminjano, – proglašeni delom svetske kulturne baštine, pod zaštitom UNESCO–a. Sa veličanstvenom Firencom, svojom prestonicom i najpoznatijim simbolom, Toskana je kolevka renesanse. Na  njenom tlu su u periodu od 14 – 16.veka stvorena vrhunska književna, slikarska, vajarska i graditeljska dela, koja su presudno uticala na umetnički i društveni preporod mnogih evropskih zemalja. U njoj su živeli najslavniji umetnici toga vremena – Dante, Petrarka, Bokačo,  Botičeli,  Rafaelo, Mikelanđelo, Leonarda da Vinči…

1. dan ( petak, 26.april) BEOGRAD Sastanak putnika u Beogradu u 17.30 h. Polazak autobusa u 18.00 h. Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju.
2. dan ( subota, 27.april) KALENCANO – FIRENCA Dolazak u Firencu u jutarnjim satima. Firenca je najbogatija umetnička riznica Italije, posle Rima. Osnovana kao rimsko naselje na reci Arno, Firenca je od 12. veka samostalna gradska republika, a zatim vojvodstvo. Doživela je procvat tokom vladavine moćne bankarske porodice Mediči (14–17. vek), čiji su se najviđeniji članovi – sposobni vladari i reformatori – istakli i kao velike mecene i pokrovitelji umetnosti. Od 1865. do 1871. Firenca je bila prestonica Italije. Obilazak užeg centra grada pešice: trg Sinjoria, katedrala Santa Marija del Fiore, sa čuvenom Bruneleskijevom kupolom, krstionica, Ponte Vekio – pokreveni most iz 14. veka, palata Ufici, crkva Santa Kroće (u kojoj su grobnice Mikelanđela, Makijavelija i Galileja). Slobodno vreme.
3. dan (nedelja, 28.april) KALENCANO – SIJENA – SAN ĐIMINJANO – KALENCANO Doručak. Celodnevni fakultativni izlet autobusom “Sijena i San Điminjano”. Sijena je posle Firence – čiji je ozbiljan rival bila u prošlosti – drugi po značaju grad Toskane, po umetničkoj i kulturnoj baštini. Smeštena na tri brda, odlikuje se gotskom arhitekturom i građevinama od crvenkaste opeke. Po dolasku, obilazak pešice gradskog jezgra: Pjaca del Kampo, trga u obliku školjke na kome su Fontana sreće i Palaco publiko sa zvonikom (88 m), Pjaca del Duomo sa gotskom katedralom, ukrašenom mozaicima… Slobodno vreme. Odlazak za San Điminjano, tipičan toskanski gradić, okružen vinogradima i maslinjacima, koji je zadržao u velikoj meri svoj srednjovekovni izgled. ”San Gimignano dalle belle torri” – jedinstven je po 14 preostalih od 72 visoka tornja – koje su bogate porodice od 15. veka podizale zbog prestiža. Slobodno vreme. Povratak u Kalencano. Noćenje.
4. dan (ponedeljak, 29.april) KALENCANO – LUKA – PIZA – KALENCANO (180 km). Doručak. Celodnevni fakultativni izlet “Luka i Piza”. Polazak za obližnju Luku, bogati trgovački grad, u sastavu firentinske države od 15 veka. Gradsko jezgro Luke, sa uskim ulicama i srednjovekovnim građevinama u potpunosti je uokvireno 4 km dugim, odlično očuvanim zidinama, čiju trasu prati divna promenada. Šetnja užim centrom gde se nalazi rodna kuća čuvenog kompozitora Đakoma Pučinija (1858 – 1924). Nastavak putovanja do susedne Pize, na reci Arno, nekada moćne pomorske sile, čija je flota skoro 150 godina (do kraja 13. veka) bila najjača na Sredozemnom moru. Obilazak tri dragulja toskanske, romanske arhitekture na Trgu čudesa: krstionice, katedrale i Krivog tornja na kome je Galileo Galilej (1564–1642), rođen u Pizi, izvodio svoje eksperimente. Slobodno vreme. Povratak u Kalenzano. Noćenje.
5. dan (utorak, 30.april) KALENCANO – UFICI– FIRENCA Doručak. Odlazak vozom u Firencu. Vožnja traje 15 minuta. Fakultativni obilazak palate Uffici sa lokalnim vodičem na našem jeziku. Slobodno vreme. Povratak vozom u Kalenzano. Polazak za Srbiju. Noćna vožnja kroz Sloveniju i Hrvatsku.
6. dan (sreda, 1.maj) BEOGRAD. Dolazak u Beograd u jutarnjim satima
Prema programu Firenca - Toskana-

Smeštaj
● Hotel VALAMARINA***,Calenzano,Via Baldanzese, 146,Tel:+390558825336, www.hotelvalmarina.it
Smešten je u centru grada Calenzano koji se nalazi 20 km od centra Firence a sa kojom je  povezan  gradskim autobusom i železnicom. .Ima recepciju, restoran, bar, wifi. Sobe su dvokrevetne sa kupatilom, standardno opremljene, klimatizacija, sa telefonom i televizorom, frižider, fen. Doručak je kontinentalni – samoposluživanje
● Filip Travel zadržava pravo zamene ovog hotela sličnim hotelom iste ili više kategorije.
OPŠTI SADRŽAJI
Recepcija
Wi-Fi
RESTORAN BAR
Bar
Restoran

Smeštaj
● Hotel VALAMARINA***,Calenzano,Via Baldanzese, 146,Tel:+390558825336, www.hotelvalmarina.it
Smešten je u centru grada Calenzano koji se nalazi 20 km od centra Firence a sa kojom je  povezan  gradskim autobusom i železnicom. .Ima recepciju, restoran, bar, wifi. Sobe su dvokrevetne sa kupatilom, standardno opremljene, klimatizacija, sa telefonom i televizorom, frižider, fen. Doručak je kontinentalni – samoposluživanje
● Filip Travel zadržava pravo zamene ovog hotela sličnim hotelom iste ili više kategorije.
Firenca SIJENA I SAN ÐIMINIJANO

28.04.2019

Sijena - smeštena na tri brda, odlikuje se gotskom arhitekturom i građevinama od crvenkaste opeke. San Điminjano -tipičan toskanski gradić, okružen vinogradima i maslinjacima, koji je zadržao u velikoj meri svoj srednjovekovni izgled. ”San Gimignano dalle belle torri” – jedinstven je po 14 preostalih od 72 visoka tornja – koje su bogate porodice od 15. veka podizale zbog prestiža. 

Firenca Luka i Piza

29.04.2019

Luka- bogati trgovački grad, u sastavu firentinske države od 15 veka. Gradsko jezgro Luke, sa uskim ulicama i srednjovekovnim građevinama u potpunosti je uokvireno 4 km dugim, odlično očuvanim zidinama, čiju trasu prati divna promenada. Piza - grad na reci Arno, nekada moćna pomorsa sila, čija je flota skoro 150 godina (do kraja 13. veka) bila najjača na Sredozemnom moru.

Firenca UFICI

30.04.2019

Galerija Ufici je kompleks zgrada u Firenci i spada u jedan od najstarijih i najuglednijih muzeja umetnosti.

 UMANJENJA
● Umanjenje za treću odraslu osobu u dvokrevetnoj sobi sa trećim (pomoćnim) ležajem je 10%.
● Umanjenje  za dete do 12 godina u dvokrevetnoj sobi sa trećim (pomoćnim) ležajem je 15%.

OPCIONE DOPLATE
● Željeni red sedišta u autobusu 8 evra po sedištu, minimalna uplata za dva sedišta

SMEŠTAJ
Hotel VALMARINA***, Kalencano,Via Baldanzese, 146,Tel:+390558825336, www.hotelvalmarina.it
Smešten je u centru grada Kalencano, koji se nalazi 20 km od centra Firence, sa kojom je  povezan  gradskim autobusom i železnicom.Hotel poseduje recepciju, restoran, bar, Wi-Fi internet. Sobe su dvokrevetne sa kupatilom, standardno opremljene, klimatizovane, sa telefonom i televizorom, frižiderom i fenom. Doručak je kontinentalni – samoposluživanje, izbor vise jela.
● Filip Travel zadržava pravo zamene ovog hotela sličnim hotelom iste ili više kategorije.

FAKULTATIVNI IZLETI
Celodnevni izlet autobusom “Sijena i San Điminjano” Cena: 35 evra. U cenu je uključen prevoz autobusom, usluge vodiča i razgledanje istorijskog centra Sijene i San Điminjana.
Celodnevni izlet autobusom “Luka i Piza”. Cena: 30 evra. U cenu je uključen prevoz autobusom, usluge vodiča i razgledanje prema programu.
Obilazak palate Ufici  Cena: 35 evra za odrasle osobe, deca do 17,99 god plaćaju 25 evra. U cenu je uključena rezervacija, ulaznica, slušalice I usluge lokalnog vodiča na srpskom jeziku.
Za ovaj izlet je neophodna prijava i uplata u agenciji prilikom rezervacije. 
● Prijavljivanje za fakultativne izlete “Sijena i San Điminjano” i “Luka i Piza” je prilikom prijavljivanja za putovanje, a plaćanje je u Italiji, isključivo u evrima, u efektivi. Potrebno je najmanje 30 učesnika za realizaciju izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih izleti bi mogli da se realizuju uz korekciju cene.
● Organizator putovanja zadržava pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih programom putovanja, kao i redosleda njihovih realizacija usled objektivnih okolnosti (državnih i  verskih praznika )na određenoj destinacij, kada  neki od lokaliteta, muzeja ili tržnih centara ne rade.

VAŽNE NAPOMENE ZA PUTOVANJE “FIRENCA i TOSKANA”
● Potrebno je najmanje 40 putnika za realizaciju ovog putovanja. ● Uz blagovremeni upit u poslovnicama Filip Travela, postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim, dok ne postoji mogućnost smeštanja u trokrevetnim sobama. • Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne  garantujemo mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi overe računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije TAX FREE)

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA 
● Cena putovanja iskazana je u evrima, a plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti, po prodajnom kursu za efektivu banke INTESA, na dan uplate. Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju, uplaćuje se akontacija u iznosu od 40% cene a najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje uplaćuje se preostalih 60% do punog iznosa cene putovanja. Plaćanje može biti:1) Avansno: a) gotovinom, b) čekovima, c) uplatom na račun Organozatora putovanja ili d) platnim karticama (Visa, Master, American Express, Maestro i Dina).2) Uplatom na rate bez kamate – akontacija 40%, a ostatak:a) čekovima do pet jednakih mesečnih rata (sa datumima 10. ili 20. u mesecu); čekovi moraju biti deponovani u agenciji najkasnije 10 dana od datuma rezervacije;b) platnim karticama (Visa, Master, American Express Banca Intesa–e i Komercijalne banke) na maksimalno šest mesečnih rata; kartica mora biti provučena kroz POS terminal u agenciji najkasnije 10 dana od datuma rezervacije;c) putem administrativne zabrane sa firmama sa kojima Organizator putovanja ima potpisan ugovor.3) Uplatom celokupnog iznosa platnim karticama (Visa, Master, American Express Banca Intesa–e i Komercijalne banke) na maksimalno šest mesečnih rata.

MEĐUNARODNO PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE
● Filip Travel preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja. U poslovnicama Filip Travela mogude je uz fotokopiju prve strane pasoša pribaviti polisu osiguravača Generali Osiguranje Srbija koja pokriva u slučaju potrebe, za sve vreme putovanja, troškove lečenja i bolničke troškove. Cena polise je približno jedan evro po danu provedenom na putovanju.

OPŠTE NAPOMENE ZA PUTOVANJA U ORGANIZACIJI FILIP TRAVELA
● Organizator putovanja zadržava pravo da, u slučaju izmene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili otkaže putovanje najkasnije pet dana pre polaska na putovanje. ● U okviru razgledanja gradova ili lokaliteta navedenih u programima putovanja Organizatora putovanja, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno. ● Za putovanje u inostranstvo putnik treba da poseduje važeći pasoš sa rokom važenja od najmanje šest meseci od dana završetka putovanja. Putnik je lično odgovoran za ispravnost i važenje svog pasoša. Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne  garantujemo mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi overe računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije TAX FREE)
● Organizator putovanja ima licencu OTP 196/2010 izdatu 10. februara 2010. godine od strane Min. turizma Republike Srbije. Organizator putovanja ima garanciju putovanja u visini 300.000.- EUR kojom se za slučaj insolventnosti organizatora putovanja obezbeđuju troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka putnika sa putovanja u mesto polaska u zemlji i inostranstvu, kao i sva nastala potraživanja putnika i za slučaj naknade štete obezbeđuje naknada štete koja se prouzrokuje putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza organizatora putovanja, koje su određene opštim uslovima i programom putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0094/2019 od 24.01.2019. godine, zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU “YUTA”, Beograd, ul. Kondina br. 14, koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU “YUTA”, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14 ili na mail: garancijaputovanja@yuta.rs, polisa broj 300059989 od 24.01.2019. godine Akcionarskog društva za osiguranje „DDOR Novi sad”.

● Prevoz autobusom na navedenoj relaciji (visokopodni ili dabldeker sa audio video opremom)
● Tri noćenja sa doručkom u hotelu kategorije tri zvezdice u Kalencanu
● Razgledanja prema programu bez ulaznica
● Usluge vodiča
● Troškovi organizovanja putovanja.
 

● Gradska turistička taksa u hotelu kategorije tri zvedice: 1,50 evra po osobi i po noćenju (plaćanje je isključivo na recepciji hotela)
● Fakultativni izleti
● Međunarodno zdravstveno putno osiguranje
● Povratna vozna karta Kalencano – Firenca - Kalencano

 Razgledanje Firence u ceni aranžmana!

Poslednje pregledani aranžmani

Firenca i Toskana 26.04.2019.